2023.június.09. péntek.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Őfelsége, a Walesi Herceg felkereste a Sharp európai napelemgyárát

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/24599"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/karoly1.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="64" /></a></span>Előkelő látogató érkezett 2009 márciusában a Sharp európai napelemgyártó üzemébe: Károly herceg a napenergiában rejlő környezetvédelmi és gazdasági lehetőségekről érdeklődött az Észak-Walesi Wrexham-ben található gyárban. Őfelsége még tavaly novemberben levélben gratulált a Sharp gyártóbázisának ítélt „Walesi Vállalat a Fenntarthatóságért" elnevezésű kitüntetéshez.</p><p>

karoly1.thumbnailElőkelő látogató érkezett 2009 márciusában a Sharp európai napelemgyártó üzemébe: Károly herceg a napenergiában rejlő környezetvédelmi és gazdasági lehetőségekről érdeklődött az Észak-Walesi Wrexham-ben található gyárban. Őfelsége még tavaly novemberben levélben gratulált a Sharp gyártóbázisának ítélt „Walesi Vállalat a Fenntarthatóságért" elnevezésű kitüntetéshez.

karoly1.thumbnailElőkelő látogató érkezett 2009 márciusában a Sharp európai napelemgyártó üzemébe: Károly herceg a napenergiában rejlő környezetvédelmi és gazdasági lehetőségekről érdeklődött az Észak-Walesi Wrexham-ben található gyárban. Őfelsége még tavaly novemberben levélben gratulált a Sharp gyártóbázisának ítélt „Walesi Vállalat a Fenntarthatóságért" elnevezésű kitüntetéshez.

 „Nagy örömömre szolgál, hogy hivatalosan is átnyújthatom ezt az elismerést a Sharp nagy-britanniai gyárának, amelyet a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés terén elért példás teljesítményével érdemelt ki" írta tavalyi levelében Károly herceg, melyben gratulációját fejezte ki a Sharpnak az európai napelem és mikrohullámú sütő gyárával kapcsolatban. Személyes látogatásával ismételten kinyilvánította, hogy támogatja az olyan fenntartható vállalati stratégiákat, mint amilyeneket a Sharp példásan követ Wrexham-ben. Emellett az úgynevezett fotovoltaika, mint a jövő technológiája iránt érdeklődött, mely terén a Sharp a fejlődés éllovasa.

karoly2.thumbnail„Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy ellátogatott hozzánk Őfelsége a Walesi herceg. A környezet illetve a környezetvédelem iránti elkötelezettsége révén Károly herceg felhívja a figyelmet a fenntartható termelés és a megújuló energiák, köztük a napenergia fontosságára," fogalmazott Toshiyuki Tajima, a Sharp Electronics Europe vezérigazgatója. „Wrexham-i üzemünk kitűnően példázza, hogy a Sharp igazán környezettudatos vállalat. Az LCD rendszerek és a dokumentumkezelési megoldások mellett a napelemgyártás cégünk harmadik fő profilja. A napelemgyártás egyik éllovasaként világszerte népszerűsítjük a napenergia használatát, és elkötelezettek vagyunk az iránt, hogy hozzájáruljunk az európai piac fejlesztéséhez", folytatta Tajima.

Európa számít a világ legnagyobb napenergia piacának, ezáltal az iparágban körülbelül hetvenezer embernek ad munkát, az eddig folyamatosan növekvő kapacitású Wrexham-i gyárban pedig 519 embert foglalkoztatnak. A Sharp eddig összesen több mint két gigawattnyi teljesítményű napelemet gyártott, így a japán cég a világ legnagyobb napelem termelőjének számít.

A energiatermelő termékek környezetvédelmi szempontból optimalizált Wrexham-i termelése, az energiatakarékos termékek előállításával és az újrafelhasznált anyagok használatával kiegészülve részét képezi a Sharp környezetvédelmi stratégiájának. A japán óriáscég úgy vált környezettudatos vállalattá, hogy a környezetbarát termékeket és termelést, valamint a fenntarthatóságot rögzítette vállalati célkitűzései között. Az elsődleges cél az, hogy mérsékeljék a termékek által gerjesztett- és a termelés során fellépő széndioxid kibocsájtást.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.