2022.05.20.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Okafogyottá vált a Krisna-tudatú Hívők Közösségének tüntetése

2 min read
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/56519"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_337.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="81" /></a></span>Az egyházügyi államtitkárság szerint okafogyottá vált a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének keddre, a földtulajdonlás miatt meghirdetett tüntetése, a kérdés ugyanis rendeződött.

Az egyházügyi államtitkárság szerint okafogyottá vált a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének keddre, a földtulajdonlás miatt meghirdetett tüntetése, a kérdés ugyanis rendeződött.

Az egyházügyi államtitkárság szerint okafogyottá vált a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségének keddre, a földtulajdonlás miatt meghirdetett tüntetése, a kérdés ugyanis rendeződött.

    Latorcai Csaba helyettes államtitkár az MTI-nek kedden elmondta: hétvégén és hétfőn is egyeztettek a közösséggel. A találkozókon egyetértés alakult ki, hogy a vitatott probléma rendeződött az emberi jogi, civil és vallásügyi bizottság módosító javaslatával.
    Eszerint az egyházi státuszukat elveszítő, 2012. január 1-jétől egyesületként működő vallási közösségek és szervezetek tarthassák meg a korábban szerzett földtulajdonukat. A testület hétfőn beterjesztett indítványa az új alkotmánnyal összefüggő módosításokat soroló jogszabály részeként változtatna a termőföldtörvényen, kimondva, hogy a jövő év elejétől hatályos új egyházügyi törvény értelmében egyesületként továbbműködő korábbi egyházak jogutódlással megszerzik a jogelődeik tulajdonát képező termőföld tulajdonjogát.
    Az egyházi jogállásukat elveszítő vallási közösségek földtulajdonának ügye akkor kapott nagyobb nyilvánosságot, amikor a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége bejelentette: kedden békés demonstrációt tart az Országháznál, így tiltakozva az ellen, hogy mivel a hatályos szabályozás szerint egyesületek nem birtokolhatnak termőföldet, veszélybe kerül a Somogyvámos határában lévő 270 hektáros Krisna-völgy jövője.
    Latorcai Csaba kiemelte: a hétfői egyeztetésen a közösség képviselője is egyetértett azzal, hogy a demonstráció okafogyottá vált, de mivel időben már nincs mód annak lemondására, megtartják azt. Ugyanakkor a tüntetésen jelezni fogják, hogy a kérdés azóta megnyugtatóan rendeződött – tette hozzá a helyettes államtitkár.

bog \ bdó

MTI 2011. december 13., kedd 12:43

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.