2023.március.29. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

OKM: A TARNABODI HELYZET

2 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/1474"><img class="image thumbnail" src="/files/images/okm.thumbnail.jpg" border="0" alt="Oktatási és kultúrális Minisztérium" title="Oktatási és kultúrális Minisztérium" width="100" height="40" /></a></span>Az OKM a tarnabodi Általános iskolában kialakult helyzetrõl a következõ hivatalos állásfoglalást adta ki:</p><p>

oktatási és kultúrális minisztériumAz OKM a tarnabodi Általános iskolában kialakult helyzetrõl a következõ hivatalos állásfoglalást adta ki:

oktatási és kultúrális minisztériumAz OKM a tarnabodi Általános iskolában kialakult helyzetrõl a következõ hivatalos állásfoglalást adta ki:

Az Oktatási Hivatal Észak-magyarországi Regionális Igazgatóságától értesültünk a tarnabodi Általános Iskolában a tanév vége elõtt kialakult rendkívüli helyzetrõl.

Információink szerint 2007. március végén és április elején az önkormányzat képviselõ-testülete arról határozott, hogy az általános iskolában pedagógus létszámcsökkentést kell végrehajtani, melynek következtében négy nyugdíjas közalkalmazott felmentésére került sor. Tekintettel arra, hogy a felmentett pedagógusok felmentési idejének azon része, amelyben a közalkalmazott munkavégzésre köteles május 18-án és május 30-án telt le, a nevelõtestület csaknem felére csökkent a tanév befejezése elõtt, s ezzel sérült a tanulók mindenek felett álló érdeke, ellehetetlenül a tanév befejezése és a nevelõ-oktató munka megfelelõ színvonalon történõ biztosítása.

Dr. Szüdi János közoktatási szakállamtitkár értesülve az intézményben kialakult rendkívüli helyzetrõl, a helyi önkormányzatokról szóló törvényben foglaltak alapján kezdeményezte a közigazgatási hivatalnál, hogy az ügyben keletkezett döntések törvényességét vizsgálja ki. Ezzel párhuzamosan szintén a helyi önkormányzatokról szóló törvényben biztosított felhatalmazás alapján kérte az önkormányzat polgármesterét, hogy tájékoztassa a tárcát a kialakult helyzetrõl és arról, hogy az önkormányzat a jövõben, az elkövetkezõ tanévben hogyan kívánja biztosítani az intézményben a kötelezõ közoktatási feladatellátás biztonságos és szakszerû teljesítését.

Budapest, 2007. június 8.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.