2023.március.29. szerda.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ökoinnovációk csúcstalálkozója Budapesten

3 perc olvasás

image29.jpgA Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége immáron 5. alkalommal rendezi meg az ÖKOINDUSTRIA Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítást, mely indulása óta Közép-és Kelet Európa jelentős környezetipari szakkiállításává vált. A Dr. Áder János Köztársasági Elnök védnöksége alatt szervezett eseményen találkozhatunk a magyar a zöldipar legújabb innovációival és technológiáival, s a legkülönbözőbb területek szakértőitől is kérdezhetünk. A MÁV Zrt. támogatásának köszönhetően, az V. Ökoindustria kiállítás 2017. november 8-10. között lesz látogatható a Vasúttörténeti Parkban. A részvétel online regisztrációval ingyenes!

 

A színes, három napos kiállítás és programsorozat 1000 négyzetméteren biztosít lehetőséget a tartalmas szórakozásra, az ismeretszerzésre és a magyar zöldipar eszmecseréjére. A közel 70 kiállító cégnek és szervezetnek köszönhetően kiváló alkalom nyílik az innovatív környezetvédelmi technológiák és szolgáltatások megtekintésére, kipróbálására (elektromos autó tesztvezetés, szemléletformáló játékok, ökopiac, stb.). De választ kaphatunk a bennünket foglalkoztató kérdésekre is:

– Kié a jövő? Elektromos autó, hibrid, vagy tömegközlekedés?

– Melyik számomra a leghatékonyabb fűtési módszer?

– Mennyire tiszta a csapvizem?

– Hová kerül a szelektív hulladék és mi történik vele?

– Hogy néz ki a jövő városa?

A kiállításhoz kapcsolódik egy magas színvonalú szakmai konferenciasorozat is, ami lefedi korunk legnagyobb környezeti/társadalmi kihívásait:

nemzetközi hulladékgazdálkodási (ISWA) konferencia,

„Klímaváltozás és/vagy Klímaadaptáció?”  – XXII. KÖVET konferencia,

Smart City workshop a fenntartható városokról,

Zöld mobilitás jelene és jövője,

Körforgásos gazdaság – A gazdasági szervezetek környezetvédelmi feladatai

Kerekasztal az illegális hulladék elhelyezésről.

A kiállításra és a konferenciákra az online regisztráció ingyenes, a helyszínen pedig 1000 Ft: https://2017.okoindustria.hu/latogato/latogato.html

 

A konferenciák mellett, az idén 25 éves környezetvédelmi szövetség egy hangulatos közösségi teret, ÖKO-Kávézót is biztosít a látogatóknak és a kiállítóknak, hogy kényelmesen, egy jó kávé mellett lehessen izgalmas pódiumbeszélgetéseket, előadásokat és filmvetítéseket hallgatni.

 

A hazai zöldipar képviselt területei a kiállításon:

  • megújuló energiaforrások,
  • zöld mobilitás,
  • természetvédelem,
  • klíma- levegőtisztaság-védelem,
  • hulladékgazdálkodás és illegális hulladékelhagyás,
  • víz- és szennyvízkezelés,
  • fenntartható fejlődés.
    Teljes kiállítói lista itt található

 

Az idei évben letölthető mobilalkalmazással is készülnek kiállítóiknak és látogatóiknak egyaránt, melyben többek között megtalálható lesz az összes rendezvény, a kiállítók listája rövid tájékoztatóval és a legfrissebb információk, a kiállítás területén a tájékozódást pedig egy térképes kereső könnyíti majd.

 

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.