A Média Nagydíjjal folytatódik a IV. UNIQA Balaton Regatta. A versenysorozat idei harmadik állomásán Balatonaliga lesz a házigazda, bemutatkozik tehát a Balaton Keleti-medencéje is, hiszen eddig a badacsonyi és a szigligeti viadal zajlott le.

 

 

A Média Nagydíjjal folytatódik a IV. UNIQA Balaton Regatta. A versenysorozat idei harmadik állomásán Balatonaliga lesz a házigazda, bemutatkozik tehát a Balaton Keleti-medencéje is, hiszen eddig a badacsonyi és a szigligeti viadal zajlott le.

 

Az első két helyszínen megközelítette, illetve túl is lépte a százat a résztvevők száma, és a szervezők abban reménykednek, hogy az érdeklődés fokozódik, és tovább emelkedik a nevezések száma. Szombaton egy túra útvonalat kell teljesítenie a mezőnynek, vasárnap pedig egy izgalmas pályaversennyel zárul a viadal. A IV. UNIQA Balaton Regatta harmadik fordulója előtt – a túraversenyek és a pályaversenyek értékelését is tekintve – a Yardstick I. osztályban a Kék Fény, a Yardstick II. osztályban a Dolce Vita, a Yardstick III. osztályban pedig a Soczi áll az első helyen, így ezek a hajók és legénységeik várhatják a legkedvezőbb pozícióból a június 26-27-i megmérettetést.

A szombati versenynap érdekessége lesz, hogy a hagyományos Balaton Regatta verseny mellett, külön csatát vívnak majd egymással az elektronikus, a print,valamint az online média képviselői, akik a Média Nagydíjért szállnak „harcba". A verseny előtt három nappal, már egyértelműen kijelenthető, hogy az autós ágazat újságíróiból álló, Hyundai Média Team a legesélyesebb a végső – és akár az abszolút – győzelemre is, hiszen a csapat a Sponzor Wanted névre keresztelt – elképesztően gyors és eredményes – hajóval, valamint annak kapitányával indul a versenyen. A kihívók között már biztosan ott lesz az RTL Klub, az AT Média, a Ringier Kiadó, a Népszabadság, az ATV, a Sportime Magazin, a Sport&Média, az Aqua Magazin, a Rise FM és a Juventus Rádió csapata is, de igazi sztársportolók is feltűnnek a fedélzeten. Ott lesznek Balatonaligán olimpiai aranyérmes, válogatott vízilabdázóink: Kis Gábor, Hosnyánszky Norbert, Varga Dénes és Szécsi Zoltán, valamint a Gyenesei Leila, Marosi Ádám, Tibolya Péter világbajnok öttusa trió is a helyszínre érkezik. Ott lesz még – többek között – a válogatott és olimpiai érmes kézilabdázó Tóth Tímea, valamint a szintén világbajnok Katus testvérpár is. A verseny fővédnöke az MÚOSZ elnöke Eötvös Pál lesz.

 „Nagyon várom már a versenyt, hatalmas élmény lesz kipróbálni a vitorlázást. Bízom abban, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk és napsütéses időben, jó szélben teljesíthetjük majd a távot. Izgalmas versenyre, és persze igazi kikapcsolódásra számítok." – mondta Gyenesei Leila, aki egyéniben ötödik lett a hétvégi, moszkvai Világkupa-döntőben.    

A hagyományoknak megfelelően a verseny mellett a parton is kellemes programok várják az érdeklődőket, így igazi családi hétvége vár azokra, akik tiszteletüket teszik Balatonaligán. Azoknak sem kell izgulniuk, akik a jelenleg is zajló labdarúgó világbajnokság eseményeit szeretnék követni, ugyanis lesz foci vb-sátor, ahol együtt szurkolhat majd mindenki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük