Őszi örömök – Cicás Brunch a Sofitel szállodában
4 perc olvasás
Bezselics Ildikó, a Két Cica Konyhájának ismert gasztrobloggere vendégeskedik a Sofitel Budapest Chain Bridge immár hagyománnyá vált vasárnapi büféebédjén, október 28-án. Természetesen azon túl, hogy az általa ihletett fogások kerülnek terítékre, a készülődés során, a helyszínen maga is fakanalat ragad, és olyan őszi finomságokkal örvendezteti meg a vendégeket, mint például a meleg kacsamájsaláta sütőtökkel és körtével, vagy az édes sütőtökös zöldségcurry.
Bezselics Ildikó, a Két Cica Konyhájának ismert gasztrobloggere vendégeskedik a Sofitel Budapest Chain Bridge immár hagyománnyá vált vasárnapi büféebédjén, október 28-án. Természetesen azon túl, hogy az általa ihletett fogások kerülnek terítékre, a készülődés során, a helyszínen maga is fakanalat ragad, és olyan őszi finomságokkal örvendezteti meg a vendégeket, mint például a meleg kacsamájsaláta sütőtökkel és körtével, vagy az édes sütőtökös zöldségcurry.
Végre itt az ősz, a maga csodás színeivel és illataival és nincs is jobb ilyenkor, mint a szabadban tölteni a napokat és esténként elkölteni egy íncsiklandó vacsorát, kihasználva az évszak idényzöldségei és más csodái által nyújtott előnyöket. A Sofitel La Terrasse Restaurant-jában a kényelem a főszereplő és a szálloda a háziasszonyok számára szeretné azt a nem mindennapi luxust nyújtani, hogy leveszi a vasárnapi ebéd készítésének gondját a vállukról. Az étteremben ugyanis az ínycsiklandó fogásokat a séfek készítik el, a terítésről a felkészült és mindig tettrekész felszolgálók gondoskodnak, a magunkkal hozott gyerkőcökre animátorok felügyelnek, így a gyerekek azon túl, hogy egészséges és finom falatokkal tömhetik meg a bendőjüket, a különböző készségfejlesztő játékoknak köszönhetően kreatívan is eltölthetik az idejüket, míg szüleik elfogyasztják az ebédjüket. Nem utolsó szempont az sem, hogy 12 éves kor alatt a szálloda 50%-os kedvezményt nyújt az ebéd árából, 6 éves kor alatt pedig teljesen ingyen fogadja a lurkókat. Nincs semmi más dolga a vendégeknek, mint hogy hátradőljenek és élvezzék a vasárnapokat úgy, ahogy azt kell.
A szeptembertől újra induló Sunday Brunch a Sofitelben különleges programokkal is készül a szezonban, melyek közül az egyikre október 28-án kerül sor a Két Cica Konyha gasztrobloggerének közreműködésével. Bezselics Ildikó már járt a Sunday Brunch-on vendégként, akkor így írt blogjában az élményről: „Első hallásra a brunchért fizetendő 8000 forint soknak tűnhet, de végiggondolva a hasonló színvonalú éttermek árait, már nem olyan barátságtalan: ittam egy friss gyümölcskoktélt, pezsgőt, két pohár bort, ásványvizet, kávét, közben pedig végigkóstoltam az előétellel együtt 7 fogást és a desszertet – mindezt három óra alatt. Közben kellemes zene szólt, és míg az egyes fogások után a pulthoz sétáltunk, észrevétlenül leszedték az asztalt." Nem csoda tehát, hogy szívesen fogadta a szálloda meghívását, amikor egy közös Sunday Brunch-ra invitálták: „Mindig inspirált a gondolat, hogy egyszer úgy igazából „végigehessem az őszt", egy asztalnál ülve. De az évszak annyi remek alapanyagot tartogat, hogy soha nem tudtam mindet bezsúfolni egy menübe. Ezért örültem neki különösen, mikor a Sofitel Budapest Chain Bridge felkért, hogy állítsak össze egy Sunday Brunchot, szezonális alapanyagok felhasználásával. Már alig várom, hogy szombaton reggel bevehessem magam a konyhájukba. Mert a házi ízekből természetesen nem engedek: az alábbi menüt két szakács és egy cukrász segítségével, személyesen fogom elkészíteni, szombaton és vasárnap délelőtt."
Ildikó az ebéd ideje alatt sem lesz tétlen. Wokot ragad, és ő készíti el személyesen mindenkinek az előételt, aki szeretné megkóstolni!
A Két Cica konyhája számos ételinspirációt hoz a séfeknek, többek között bárki bátran megkóstolhatja az erdei gombákból, szarvasgomba olajjal készült levest, a vörösboros szilvalevest, a ropogós kacsacombot szőlőmártással és polentával, a harcsafilét édesköményszószban, spenótgombócokkal, a töltött gombát és töltött padlizsánt krumplipürével, a máglyarakást birsalmával, a karamellszirupos, csokis körtetortát és még sok más finomságot. De a gyerekeknek is különleges fogásokkal kedveskedik a gasztroblogger, hiszen mentás halburger került terítékre édesköményes majonézzel, valamint áfonyás pottyantott palacsinta rózsaszín áfonyaöntettel és pattogós cukorral. Igazán különleges és kihagyhatatlan ebédnek ígérkezik tehát, melynek nem titkolt célja, hogy a francia 5 csillagos konyhába egy kicsivel háziasabb ízvilágot csempésszen.
Németh Krisztina