2022.november.30. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ötszáz köbméter szeretet

1 perc olvasás
<span class="inline inline-left"><a href="/node/57991"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/tuzifa.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>A Katolikus Karitász országszerte mintegy 10 millió forint értékben oszt tűzifát a rászorulók közt.

tuzifa.thumbnailA Katolikus Karitász országszerte mintegy 10 millió forint értékben oszt tűzifát a rászorulók közt.

tuzifa.thumbnailA Katolikus Karitász országszerte mintegy 10 millió forint értékben oszt tűzifát a rászorulók közt.

Az elmúlt hetek rendkívüli hidegében a Katolikus Karitász munkatársai folyamatosan dolgoznak mindazok megsegítésén, akik a hideg ellen csak kevéssé vagy egyáltalán nem tudnak védekezni.

Az egyházmegyei karitászközpontok vezetésével számos helyen osztanak forró teát, meleg ételt és ruhát, illetve több helyen várják nappali melegedőkben a menedéket keresőket. Egerben éjszakai szállást is nyitott a Karitász.

A téli hideg azonban nem csak az utcán élőknek okoz nehézséget. Egyre nő azok száma, akik nem jutnak elegendő tűzifához és fűtetlen lakásokban várják a melegebb időt.

Az utóbbi hetekben segélyszervezetünk 19 megyében, 110 településen mintegy 10 millió forint értékben osztott ki tűzifát. Ebből 500 rászoruló család kap 1-1 köbméter tüzelőt, amely néhány hétig segít átvészelni a téli hideget.

A tűzifát a településekhez legközelebbi erdőgazdaságok biztosítják a Katolikus Karitászon keresztül a rászoruló családoknak.

(MKPK titkárság)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.