2024.július.25. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Péknek lenni jó!

2 perc olvasás
Imádod a friss, ropogós kenyér illatát és ízét?
kenyer 5

Imádod a friss, ropogós kenyér illatát és ízét? Minden adott hozzá, hogy hivatásoddá váljon az egyik legalapvetőbb élelmiszerünk elkészítése – sok másik mellett. Pékekre pedig mindig is szükség volt, van és lesz is a jövőben. Ősi szakma, ma már modern eszközökkel – megéri péknek állni, ha szívből szereted csinálni!

Álláslehetőségek pékeknek, üzemi munkák Magyarországon

Magyarország számos területén található olyan cég és vállalkozás, valamint kifejezetten pékség és üzem, ahol el lehet helyezkedni. Budapesten, Pécsen, Győrben vagy Debrecenben egyaránt. Az olyan városok környékén is, ahol nagy szükség van az üzemi termelésre, mint például Eger. A közelben található például Pétervásárai üzembe munkalehetőség gyakorlattal rendelkező pék szakmunkásnak, de egyéb állásokra is lehet pályázni az egerallas.hu oldalán.

Mit csinál a pék és mi kell az elhelyezkedéshez, munkába álláshoz?

Releváns végzettség (pl. sütőipari, cukrászipari, pék-cukrász stb.) lehet szükséges, valamint jól jön a gyakorlati tapasztalat is, amit akár az egyes képzések és tanfolyamok mellett is meg lehet szerezni jó esetben. A feladatok közé tartozik az alapvető sütőipari feladatok ellátása, amikből akár vihetünk is haza a műszak végén! A munkába állás gyorsan és akár azonnal is történhet, a lényeg pedig már a gyakorlatban dől el. De fontos, hogy szeressük és élvezzük a munkánkat, ami kétségkívül az egyik leghasznosabb, hiszen kenyér és élelmiszer nélkül szó szerint éhen halna az emberiség.

Milyen karrierlehetőségek és fizetések várhatóak a területen?

Egy pékségben vagy üzemi területen adott a lehetőség a fejlődésre, előrelépésre, de akár saját üzlet nyitásában sem butaság gondolkodni. Akárcsak a régi időkben, úgy ma is elterjed a híre annak, aki finom, bőséges és egészséges kenyeret készít. De az ügyes kezeket a munkáltatók is megbecsülik, nem csak a vásárlók, valamint az átlagtól általában eltérő munkaidő miatt (pl. kora hajnali kezdés, éjszakai munkavégzés stb.) további juttatások illethetik a munkavállalókat. Tovább is lehet specializálódni bizonyos területekre, például megszerezni a cukrász képesítést is, szélesíteni a látószöget magunk körül, így további lehetőségek nyílhatnak meg előttünk.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.