2022.október.03. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Példa értékű összefogás egy hátrányos helyzetű térség humánerőforrás fejlesztéséért

5 perc olvasás
<p><span class="inline left"><a href="/node/20936"><img class="image thumbnail" src="/files/images/world_language.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>A Tempus Közalapítvány 2008-ban a GE Foundation Nyíló Világ középiskolai tehetséggondozó program számára ítélete oda az Európai Nyelvi Díjat. A GE Foundation által indított és finanszírozott oktatási program az idegen nyelvek tanítása terén elért példaértékű és innovatív tevékenységért érdemelte ki az elismerést. </p><p>

world language.thumbnailA Tempus Közalapítvány 2008-ban a GE Foundation Nyíló Világ középiskolai tehetséggondozó program számára ítélete oda az Európai Nyelvi Díjat. A GE Foundation által indított és finanszírozott oktatási program az idegen nyelvek tanítása terén elért példaértékű és innovatív tevékenységért érdemelte ki az elismerést.

world language.thumbnailA Tempus Közalapítvány 2008-ban a GE Foundation Nyíló Világ középiskolai tehetséggondozó program számára ítélete oda az Európai Nyelvi Díjat. A GE Foundation által indított és finanszírozott oktatási program az idegen nyelvek tanítása terén elért példaértékű és innovatív tevékenységért érdemelte ki az elismerést.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint az Európai Bizottság által támogatott díj átadására a mai napon, ünnepélyes keretek között a Novotel Budapest Centrumban került sor. A díjat Papdi Erika, a Fast English marketing igazgatója vette át a programban együttműködő 12 partner képviseletében.

Az Európai Nyelvi Díjat 1998-ban alapították az Európai Unió tagállamainak kezdeményezésére, melyet mára Európa számos országában (Magyarországon 2002 óta) osztanak ki a nyelvoktatás terén elért kiemelkedő eredmények elismeréseként. Az Európai Nyelvi Díjra érdemes kezdeményezések újszerűen és kreatívan közelítik meg az idegen nyelvek oktatását és elsajátítását, továbbá a programok alkalmasak akár regionális szintű kiterjesztésre is.

Mivel a Nyíló Világ program a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Katona József Megyei Könyvtárának „Mesélj Európa!" nevű pályázatával megosztott első díjat nyert, az elismerés 250 000 Ft értékű anyagi támogatással jár, mely a program szélesebb körű megismertetésére, továbbfejlesztésére fordítható.

A díjnyertes, hazánkban egyedülálló GE Foundation Nyíló világ program elősegíti egy nemzetközileg versenyképes új értelmiségi generáció kialakulását a kevésbé fejlett észak-kelet magyarországi régió négy városában Putnokon, Ózdon, Kisvárdán és Hajdúböszörményben. A fenti célkitűzés megvalósításához a kezdeményező GE Foundation és az ózdi József Attilla Gimnázium olyan partnereket tudott a programba sikeresen bevonni, mint a GE Volunteers, JAM (Junior Achievement Magyarország), Inform Media, Miskolci Egyetem, Közlekedési és Vízügyi Minisztérium, Ifjúsági és Sportminisztérium, valamint Ózd Város Önkormányzata, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat, az AISEC és a felnőtt üzleti angoloktatásban piacvezető Fast English nyelviskola.

A program keretében, a résztvevő középiskolák legtehetségesebb diákjai gyakorlati üzleti tudást szerezhetnek, jártasságra tesznek szert az üzleti angol nyelvben, saját kapcsolati tőkét építhetnek ki, illetve fejleszthetik üzleti készségeiket, hogy a diploma megszerzése után mindezzel bekapcsolhassák a térséget a magyar és a világgazdaságba. A GE Foundation Nyíló világ program fenntarthatóságát pedig a tanárok folyamatos képzése teremti meg.

A GE az ózdi József Attila Gimnázium, Szakközépiskola, Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézményben 2002. márciusában indította útjára az iskolai oktatást kiegészítő Nyíló Világ programot. Az elmúlt hat évben a GE Foundation, a globális cég filantróp alapítványa több mint 780 000 dollárt fordított a tehetséggondozó program fejlesztésére, ennek köszönhetően négy városban (Kisvárda, Hajdúböszörmény, Ózd és Putnok) összesen 366 diák és 59 tanár vesz részt a programban.

Az idei 108 új diák közül 72 kisvárdai és hajdúböszörményi tanuló és angol tanáraik vettek részt szeptember 11-én, Budapesten egy angol nyelvű orientációs tréningen a GE Consumer & Industrial budapesti Európa, Közel-Kelet és Afrika (EKKA) üzleti központjában. Négy nappal később a Nyíló világ program orientációs tréningjét 32 ózdi diák számára a veresegyházi GE Aviation gyárban tartották meg.

December 3-án, a GE által szervezett ózdi találkozón a programban résztvevő közel 40 helyi diák karrierépítési tanácsokat hallhatott többek közt Kozicska Gábortól, a GE Consumer & Industrial ózdi gyárának igazgatójától és Szabó Esztertől, a GE Corporate regionális kommunikációs igazgatójától. Emellett a diákok megismerkedtek új mentoraikkal, akik a GE Volunteers projekt keretében vállalják a résztvevő diákok mentorálását.

„A közép-európai térség egyik legnagyobb nemzetközi befektetője és munkáltatójaként a GE felelős vállalati polgárként, sajátos eszközeivel járul hozzá annak a régiónak a fejlődéséhez, melyben működik. A GE Foundation által finanszírozott, illetve a GE önkéntesei által támogatott innovatív oktatási programjai segítségével immár hat éve támogatjuk a közép-európai régió humán erőforrás fejlesztését. Az ózdi Nyíló világ középiskolai tehetséggondozó program egy hátrányos helyzetű régió felzárkózásának gyorsítását segíti elő." – mondta Leslaw Kuzaj, a GE közép-európai regionális vezető képviselője.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.