Comenius EduMedia 2007 

Az 1995-ben alapított Comenius EduMedia-díj ma már az egyik legnagyobb elismerést jelenti a multimédiás termékek piacán.

Comenius EduMedia 2007 

Az 1995-ben alapított Comenius EduMedia-díj ma már az egyik legnagyobb elismerést jelenti a multimédiás termékek piacán.

Az elismerést azon kiadóknak, szervezeteknek ítélik meg, amelyek példaértékû képzési médiatermékeket fejlesztenek ki és terjesztenek. A Comenius-EduMedia kitüntetéseket olyan kiemelkedõ IKT alapú oktatóanyagok nyerik el, amelyek CD-ROM, DVD, videofilm, formátumban vagy ezek ötvözésében, illetve a világhálón, hálózatokon, platformokon képzési célzattal megjelennek.

www.sulinet.huA Sulinet Digitális Tudásbázis (SDT) – a 2002-ben indult Sulinet Expressz program egyik legfontosabb részeként – a digitális pedagógia szakmai, módszertani és tartalmi támogatását valósítja meg 2004. szeptemberi indulása óta. A Tudásbázis jelenleg  több, mint 11 000 tanórai foglalkozásnyi közismereti és szakképzési tananyagot és kiegészítõ gyûjteményt tartalmaz. A rendszer non-profit oktatási célra bárki számára ingyenesen elérhetõ az sdt.sulinet.hu címen. A Tudásbázis egy vagy több tanórát felölelõ foglalkozásokat, otthoni elsajátításra készült anyagokat, valamint 5-45 perces elektronikus blokkokat kínál a hagyományos tanítást kiegészítve vagy talán inkább megváltoztatva.

A Comenius kitüntetést 1995-ben hozta létre a GPI (Gesellschaft für Pedagogik und Information e.V.), a 40 éve multimédiával, képzési technológiával és médiadidaktikával foglalkozó tudományos szervezet. 1997 óta nemcsak németországi, hanem más európai cégeket is értékelnek.  Azóta a Comenius-EduMedia kitüntetés a multimédiás termékek egyik legfontosabb elismerésévé vált.

Az idei verseny zsûrijében a hágai, a maribori, a bécsi, a berlini egyetemek professzorai vettek részt, de voltak cseh, holland, magyar és ciprusi tagok is. A korábbi magyar díjazottak között találhatjuk például az 1956-os Intézetet, a Mezõgazda Kiadót, vagy az ILS egy-egy projektjét.

A kitüntetést Berlinben vették át az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht., illetve a Sulinet Programiroda képviselõi.

www.sulinet.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük