2024.május.23. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

RESTART – a pécsi kiállítóterekben

3 perc olvasás

Milyen érdekességeket rejt a Pécsi Galéria több mint 40 éves múltja? Izgalmas lenne bepillantani a nagy művészek műtermeibe? Milyen kiállítások várják a látogatókat Pécsett? Mindez kiderül a pécsi galériák RESTART programjából. Végre újraindul az élet, bár a pécsi galériákban a pandémia idején sem szünetelt a munka. A kevésbé látványos háttérmunkák két jelentős eredménnyel jártak:
A katalogizálásnak köszönhetően szeptembertől kutathatóvá válik a Pécsi Galéria dokumentációs anyagának jelentős része, amelynek érdekében az m21 Galériában kutatóhely kialakítására kerül sor. A katalógusban szereplő dokumentációs anyagokat szeptembertől lehet kutatójeggyel megtekinteni.

restart
A Pécsi Galéria történetének megismerését szolgálja majd a pécsi galériák weboldalának hamarosan induló Pécsi Galéria Anno című rovata is.
Ugyancsak a weblapon elérhető a Nyitott Műtermek című rovat, (videó itt) amelyen keresztül pécsi képzőművészek műtermeibe látogatunk. Elsőként Fejős Miklós festőművész jelenlegi munkáival ismerkedhetünk meg. A műterembe belépni ezen a linken lehet: 
Az éves kiállítási program csak részben változott a koronavírus miatt.
Tavaszra terveztük Fusz György: Odú című kiállítását, amelynek építése napokon belül kezdődik. A látványos gigainstalláció július 2-án nyílik meg az m21 Galériában.
Így későbbre – szeptember végére – tolódott Győrffy László, Kis Róka Csaba, Szöllősi Géza A test ördöge című kiállítása is. Korábban a Zsolnay Fényfesztivál egyik programjaként szerepelt Doboviczky Attila és Hizsnyik Dénes közös kiállítása, amely a Martyn Galériában nyílik augusztus 14-én.  Ezen a napon egy új, meglepetés-kiállítással nyitnak a Pécsi Galériában is, amelyről hamarosan a Facebook oldalon tájékozódhatnak!

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. beltéri látnivalói és kiállításai később nyithatják meg újra kapuikat, ám néhány részegység már a héten kinyit. A korlátozások lazítása óta a Zsolnay Negyed újra kezd megtelni élettel: kinyitottak a kávézók és éttermek, a Kézműves Boltok Utcájának árusai újra várják a látogatókat, a gyerekek pedig örömmel vették ismét birtokba a játszótereket.

zsolnayhop
Június 10-én újra kinyit a Zsolnay Negyed Látogatóközpontjában lévő Infopont, ahol lehetőség lesz a programokra szóló jegyek vásárlására, visszaváltására és a kollégák tájékoztatást adnak a koronavírus miatt későbbre tolódott rendezvényekről. Egyúttal elindulnak az idegenvezetők által tartott szabadtéri vezetett séták is.
Június 10-én kinyit a Negyed északi részén található Zsolnay Infopont & Shop, amely lenyűgöző Zsolnay termékeket és különleges ajándéktárgyakat kínál. A Zsolnay Negyed Vendégháza június 12-től várja azokat, akik igazán gyönyörű környezetben szeretnének eltölteni néhány éjszakát. A Művészetek és Irodalom Háza jegypénztára június 10-étől üzemel újra.
A Kodály Központ jegypénztárának újranyitásáról külön adunk majd hírt, csakúgy, mint a Cella Septichora Látogatóközpont és a Zsolnay Negyed kiállításainak elindulásáról.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.