2023.február.02. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Bál a nyárban

4 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/3291"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Ella.thumbnail.jpg" border="0" alt="Pálmai Ella, a bál háziasszonya" title="Pálmai Ella, a bál háziasszonya" width="62" height="100" /></a></span> </strong>Július 26-án, a Károlyi - Csekonics Rezidencián rendezik meg a VIII. Pesti Anna Bált - jelentette be Pálmai Ella, a bál háziasszonya. </p><p>

 

pálmai ella, a bál háziasszonya Július 26-án, a Károlyi – Csekonics Rezidencián rendezik meg a VIII. Pesti Anna Bált – jelentette be Pálmai Ella, a bál háziasszonya.

 

pálmai ella, a bál háziasszonya Július 26-án, a Károlyi – Csekonics Rezidencián rendezik meg a VIII. Pesti Anna Bált – jelentette be Pálmai Ella, a bál háziasszonya.

pálmai tamás, a fõrendezõ A rendezvényre az ezredforduló óta hagyományosan, évenként máshol, de mindig Pest legszebb helyszínein – a Gundel étterem parkjában, az MTA elõtti téren, mely erre az estére ?Annák Tere"-vé változott, az Iparmûvészeti Múzeumban – került sor. Ebben az esztendõben a bált a Károlyi – Csekonics Rezidencián, Pest gyönyörûen felújított társasági helyszínén rendezzük meg mondta el a fõrendezõ, Pálmai Tamás. Az idén abban is különleges lesz, hogy elsõ alkalommal tekint túl a fõvároson, és hívta meg díszvendégnek Pécs városát, amely 2010-ben Európa Kulturális Fõvárosa lesz. Ezt az egyedülálló lehetõséget Pécs méltán nyerte el, hiszen szellemi bázisa, kulturális múltja és jelene miatt az ország olyan gyöngyszeme, amire büszkék lehetünk, és rajta keresztül Magyarország esélyt kapott arra, hogy bátran megmutassa magát a világnak. A bál mûsorát és a nyitótáncot a Pécsi Nemzeti Színház mûvészei adják. Az esten többek között fellép Lesznyák Katalin, Vermes Tímea, Csengeri Attila, Gregorovics Tamás, akik részleteket adnak elõ Az Operaház fantomjából, a Rómeó és Júliából, a Koldusoperából, a Miss Saigon-ból és a Hair-bõl.

gáll gregor szobrászmûvész Elmaradhatatlan eseménye a bálnak az ?uralkodóház" megválasztása. A hölgyeket nem vonultatják fel, a zsûri rangrejtve dolgozik és a hagyományokhoz híven éjfélkor hirdet eredményt. A bál fiatal szépségének a ?Bálkirálylánynak", az ifjú hölgynek, a ?Bálkirálynõnek", a negyven év feletti, különösen szép kisugárzású ?Örök Annának" és a vonzó úrnak, a ?Charme királynak" Gáll Gregor szobrászmûvész Niké c. kisplasztikáját ajándékozzák.

tasnádi péter, pécs polgármestere Pécs polgármestere, Tasnádi Péter a kulturális értékek bemutatásának nagyszerû lehetõségén túl arról is szólt, hogy a város a bál alkalmából különdíjat alapított. A pécsi Anna-díjat a Baranya megyében élõ és onnan pályázó lányok egyike kaphatja majd meg a bálon. Természetesen a pécsi pezsgõbõl és a Mecsek oldaláról származó nagyszerû Chardonnaybõl is kóstolhatnak majd a vendégek. A bál fontos még azért is, mert a budapestiek figyelmét Pécsre irányíthatja.

sátori péter Magyarország legnagyobb gyógyászati eszközöket elõállító gyára a Hartmann Rico. A gyár képviselõje, Sátori Péter szerint a Pesti Anna Bál az évek során olyan társadalmi eseménnyé vált, aminek már országos visszhangja van. Számukra ezért vált különösen jelentõssé, hogy a bál fõ támogatójaként lehetnek jelen a rendezvényen.

1 A bálról szóló tájékoztatón rövid bemutatót tartott a hétéves Gáll Ízis, aki valószínûleg a világ legfiatalabb hárfamûvésze. Tehetsége aligha tekinthetõ véletlennek. Anyai nagyanyja Danielle Sablon, belga festõmûvész. Édesanyja, Arielle Bidoul-Gáll, zongoramûvész és zenepedagógus, Brüsszelben végzett a Belga Királyi Zeneakadémián. A kislány hároméves korában kezdett zongorázni, ötévesen kérte, hogy hárfázni tanulhasson. A hangszert egy mesekönyvben látta meg. Önállóan komponál, improvizál, már több alkalommal lépett fel közönség elõtt. Saját szerzeményeit tartalmazó elsõ CD-je, ?I'am only six" címmel, 2006 decemberében jelent meg. Az ifjú mûvész a báli mûsor egyik szereplõje lesz.

2 Az idei bál más szempontból is különlegesnek ígérkezik. Az asztalokra – az eddig hagyományos és máshol megszokott – virágdíszek helyett, egy-egy szobor kerül. Valóságos minitárlat jön létre ezáltal, Gáll Gregor azon alkotásaiból, melyeknek példányaival négy kontinens országainak számos vezetõjét ajándékozták már meg. A menüt a korábbi bálokon már sikerrel bizonyított, La Fiesta varázsolja majd az asztalokra.

A bálra jegyeket a 269 37 82 telefonszámon és a pestiannabal@t-online.hu címen lehet rendelni.

http://www.pestiannabal.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.