2022.október.05. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Egyre nagyobb szükség van rá

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57840"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/kupa_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span> Bár nem pontosan Valentin napján, pár nappal előtte tartják a XIV. Valentin-napi Páros Teniszversenyt. A hagyományoknak megfelelően négy csapat mérkőzik meg a vándorserlegért.

kupa 0.thumbnail Bár nem pontosan Valentin napján, pár nappal előtte tartják a XIV. Valentin-napi Páros Teniszversenyt. A hagyományoknak megfelelően négy csapat mérkőzik meg a vándorserlegért.

kupa 0.thumbnail Bár nem pontosan Valentin napján, pár nappal előtte tartják a XIV. Valentin-napi Páros Teniszversenyt. A hagyományoknak megfelelően négy csapat mérkőzik meg a vándorserlegért.

reg 19.thumbnail Sajnos a naptár kényszerítő ereje okán nem sikerült 14-én tartani a tizennegyediket. Valentin nap ugyan változatlanul február 14-én van, de a szombat, amikor a versenyt megrendezhetik, 11-re esik. Pedig milyen jól hangzott volna – sajnálkozott Regőci Attila, a verseny producere, majd így folytatta: remélhetőleg lesz majd tizenötödik is, de a szervezés egyre nehezebb. Úgy gondolom – mondta – ha valamikor, akkor most óriási szükség van mottónkra, a „Szeressük egymást gyerekek"-re. Egyre több ilyen versenyt kellene – nem csak a teniszpályán – rendezni, hogy az ország két „oldala" újra egyesüljön! Ez a verseny viszont – a támogatóknak köszönhetően -legalább megvalósul. Fővédnöke György István főpolgármester helyettes, a versenyigazgatói posztot ebben az évben is Markovits László, sokszoros teniszbajnok, jelenleg a Vasas Sport Club ügyvezető elnöke tölti be. A versenybíró – már tizenkettedszer – Kiss András, a rendezvény háziasszonya Vabják Dóra lesz.

vabjak.thumbnail A korábbi háziasszonyokkal ellentétben rá most összetettebb feladat vár, komoly részt vállalt a szervezésből is. Néhányan ugyanis már jelezték: mintha az elmúlt tizenhárom évben mintha egy kicsit „elfáradt" volna ezt a verseny. A rendezvény mottója hozzá is közel áll, talán nem szégyen bevallani, hogy jó érzés olyan közéleti eseményt látni, ahol nem a politikai csatározásoké a főszerep, hanem az együttlét és a sport öröme számít. Nem beszélve az összefogás karitatív jellegéről, mert – mint korábban mindig – a rendezvény bevételéből jut támogatásra is. Az idén a gyermektámogatási programjával már nemzetközi hírnevet szerzett Afrikai – Magyar Egyesület részesül az adományból.

balogh 0.thumbnail Jó helyre kerül a támogatás, ezúttal egy közösségi házat építenek Bamakóban – számolt be róla Balogh Sándor, az Egyesület elnöke. Korábban néhány mentőautót adták át ugyanott és programjukban szerepel szakorvosok kiküldése is erre a területre. Az egyesület jelenleg már öt éves és ez alatt huszonegy orvosi missziót vezetett Afrikába, Kongóba, Kenyába, Madagaszkárra, Maliba. Remélik, hogy ezt folytatni is tudják. Több államban, számos csecsemőotthont, árvaházat, iskolát támogatnak, helyi alapítványokkal, szervezetekkel jelenleg nyolc afrikai országban működnek együtt. Halmozottan hátrányos helyzetű társadalmi csoportok számára próbálnak hosszú távú megoldást nyújtani.

kiss.thumbnail Kiss András versenybíró szerint a lebonyolításban az idén sem lesznek meglepetések. A négy válogatott mérkőzik meg egymással a sorsolás menete szerint és amelyik a legtöbb győzelmet szerzi, az lesz a nyertes. A „Politikus", a „Sztármenedzser", az „Újságíró" és a „Művész – Sportoló" válogatott egyaránt nyolc-nyolc párból áll és a párok játszanak egymás ellen. A „Szeressük egymást gyerekek" mottó továbbra is híven tükrözi a rendezvény baráti jellegét, hiszen ezen a napon messze elkerülik a teniszpályát az egymással szemben álló politikai nézetek. Ezt semmi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy a politikus válogatottban ismét ütőt ragad a kormány és az ellenzék tagja is ugyanabban a csapatban.

stumpf 3.thumbnail A tavalyi versenyben a Politikus válogatott a negyedik helyre szorult. A csapat kapitánya Stumpf István azt ígérte, az idén fokozott lendülettel fognak küzdeni. Az ilyen ínséges időkben, amikor jön a hideg, szeretetre és melegségre vágyunk, a tenisz igen alkalmas arra, hogy felserkentse azokat az érzéseket, melyek időnként kihűlnek egymás iránt a nagy csatározásokban, legyenek ezek akár üzletiek, akár politikaiak. Az elmúlt tizennégy év jól példázta; a Valentin-napi tenisztorna alkalmas terep arra, hogy nemre, felekezetre, eszmei álláspontra tekintet nélkül jól érezhessük magunkat együtt. Ez a mostani is megmutatja majd, hogy a Hősök-terétől az Operaházon át a Kossuth-térig terjedő hosszú láncolatban mindenki jól megfér egymással, arra koncentrál, hogy élvezze a teniszt és a játék szerelmeseinek ez igazi csúcstalálkozója lesz. Most, hogy le fog állni a nagyon forradalmi jogalkotás, a politikusoknak több ideje marad a teniszre és a pályán jobb eredményt fognak elérni.

Bár nagy esélyes volt, mégis csak a dobogó legalacsonyabb fokára állhatott tavaly a Sztármenedzser válogatott. Kapitánya, Nagy József most nem bocsátkozott jóslásokba, mindössze annyit mondott: a három évvel ezelőtti eredményt szeretnék elérni. Mint arra mindenki jól emlékezett: akkor ők voltak az elsők. Megerősítette: helyesen teszik azok, akik támogatják ennek a versenynek a megvalósítását. Egy kicsit kikapcsolódni és egyben bizonyos társadalmi szerepvállalásban is részt venni, nemes dolog. A korábbi években már nyolcszoros nyertes, tavaly pedig ezüstérmes Újságíró válogatott kapitánya, Hájos László ehhez még azt tette hozzá: bár a csapat tagjai ugyan öregszenek, de a lendületük változatlanul fiatalos marad.

rakonczai.thumbnail A tizenharmadik versenyben, 2011-ben a győzelmet a Művész – Sportoló válogatott szerezte meg. Miután tavaly megízleltük, milyen érzés felemelni egy ekkora kupát, a cél az idén sem lehet más – jelentette be Rakonczai Imre. A csapat összetétele – egy személy kivételével – nem változott, így ha a többi csapat nem erősödött, ismét van esély a győzelemre. Ha mégsem, akkor legalább nagyon jól szórakoztunk. A versenynek idén is a Tabáni Tenisz Center ad otthont. A mérkőzéseket a már megszokott eredményhirdetéssel egybekötött Valentin-napi Díjkiosztó Gála követi a Bara Hotelben, ahol a vendégek különféle étel- és italkülönlegességeket kóstolhatnak meg, majd színvonalas zenés-táncos műsort élvezhetnek, többek között Király Linda, Király Viktor, Bencsik Tamara, Varga Viktor, Orosz György, Henry Band és a Roxie Zumba Stúdió fellépésével, éjfélkor pedig értékes tombola nyereményeket is kisorsolnak.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.