Természetes, hogy egy kiadó igazgatója elfogult, ha legújabb kötetük piacra kerüléséről van szó. De, hogy ezt még be is vallja? Pedig pontosan ez történt és kézbe véve a könyvet az elfogultság már érthető is.

 

Természetes, hogy egy kiadó igazgatója elfogult, ha legújabb kötetük piacra kerüléséről van szó. De, hogy ezt még be is vallja? Pedig pontosan ez történt és kézbe véve a könyvet az elfogultság már érthető is.

Kivételes és ritka alkalom, hogy két ilyen nagyszerű művész – igazi világsztár – együtt szerepel egy kötetben és jelenik meg a könyv bemutatóján. Kocsis András Sándor a Kossuth Kiadó elnök-vezérigazgatója tehát joggal jelentette ki: „elfogult vagyok", amikor az új mű előtörténetéről beszélt. Ha valaki szép és tehetséges, mint amilyen Horgas Eszter fuvolaművész – az már önmagában sorscsapás! A képesség ennek elviselésére, már külön adottság, mondhatni, tudomány. A művésznő korábban több cikket is írt a Nők Lapjának, ezek képezik az alapját a most megszületett műnek. Al Di Meola részben szereplője a történeteknek, és ugyanakkor a könyv egyik előszó írója is.

 Ritkán történik meg, hogy kilépek a saját világomból és egy másik zenész világában veszek részt – egészítette ki a vezérigazgató szavait Al Di Meola gitárművész. Eddig négyszer léptünk fel együtt – mondta – és az együttműködés várhatóan folytatódni is fog. A mostani alkalom azért is különleges, mert szimfonikus zenekarral együtt lépünk fel így a mi két, külön világunk egy harmadikkal is találkozik. Koncertünkön közös felvétel készül és ezzel valószínűleg más országokba is ellátogatunk.

Ez a könyv messze túl mutat az álmaimon – ismerte be róla a szerző, Horgas Eszter. Soha nem gondoltam volna, hogy saját könyvem lesz, én mindig a hangokkal dolgoztam – folytatta. Úgy rengeteg módon el tudom mondani, amit szeretnék. A leírt szó más! Nagyon kemény munka volt, de kitűnő segítőtársakat, szerkesztőket kaptam hozzá. Ez a könyv olyan, amilyen én vagyok. A hosszú mondatokból egyre inkább tőmondatok lettek, a sikerek mellett a kudarcok, bánatok is helyet kaptak, mert így teljes az élet. Az írás rákényszerít arra, hogy előre is tekintsünk. Ha ma valaki New Yorkban, egy lemezboltban Horgas Eszter CD-t szeretne venni, nem fog kapni. Ez a közös fellépés megnyitja hozzá az utat. A világban körülöttünk olyanok is teret kapnak, akik nem igazán tudják a szakmájukat. Nekem fontos a szakmai tudás, folyamatosan képezem magam. Nagyon kevés az élet arra, hogy igazán megtanuljam, amit szeretnék!

Horgas Eszter

Hangok mögötti világom

ISBN 978-963-09-5859-2

Kossuth Kiadó 2008

Nyomtatás és kötés: Alföldi Nyomda

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük