1. A fürdő madártávlatból1. A fürdő madártávlatból

Sorozatunk harmadik része az idén negyven éves évfordulóját ünneplő Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőt mutatja be a Magyar Turizmus Zrt szervezésében megvalósult szakmai út kapcsán. A nagy múltú fürdőhely több nemzetközi szempontból fontos minősítést elsőként nyert el az országban.  A Medical Wellness itt régóta élő gyakorlat.

 1. A fürdő madártávlatból1. A fürdő madártávlatból

Sorozatunk harmadik része az idén negyven éves évfordulóját ünneplő Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőt mutatja be a Magyar Turizmus Zrt szervezésében megvalósult szakmai út kapcsán. A nagy múltú fürdőhely több nemzetközi szempontból fontos minősítést elsőként nyert el az országban.  A Medical Wellness itt régóta élő gyakorlat.

A Sárvári Gyógyfürdő a „vizes centrumban" helyezkedik el, a Nádasdy-vár és a Rába part között. A kisváros természeti szépségével, gyönyörű várával, zenei rendezvényeivel és változatos szabadidős programjaival igazi pihenést kínál a látogatóknak. A meghatározó idegenforgalmi vonzerőt a két minősített gyógyvíz és a gyógyító tevékenység adja.

2. A Sárvár Fürdő bejárata2. A Sárvár Fürdő bejárataA városi gyógyfürdő 1968-ban nyitott meg, és néhány évvel ezelőtt teljes egészében újjászületett. A tervezők, egy minden igényt kielégítő komplexumot álmodtak meg, melyet maradéktalanul sikerült is megvalósítani: kristálytiszta víz, nagy, világos terek, exkluzív Szauna-világ, pihenőterek, gyógy- és wellness szolgáltatások széles skálája várja a vendégeket. A hagyományos gyógyászati kezelések mellett a wellness kiemelkedő szerepet kapott az új létesítményben.

3.Külső gyógymedence3.Külső gyógymedenceAz életminőség javítását, a tökéletes közérzetet ma 54-féle un. wellness kezelés szolgálja. Csak hogy néhányat említsünk: csokoládé masszázs, Kleopátra fürdő, virágvarázs masszázs, lávaköves masszázs, mentás lábpakolás, shiatsu masszázs, reiki és energiakezelések, prananadi masszázs, szépítő testpakolások mézzel, joghurttal, olívaolajjal és így tovább. Már felsorolni is sok. Arra viszont fel kell hívni a figyelmet, hogy az igazolt természetgyógyászati, elsősorban keleti energia technikákkal és érzékeléssel párosuló technikák orvosi felügyelet és együttműködés keretében, igen jól működnek.

4. Külső élménymedence4. Külső élménymedenceA Szauna-világban a klasszikus finn szauna mellett gőzös szauna, soft szauna, aromakabinok,gőzfürdők nyújtanak felfrissülést a korrekt módon – pucéran – ide érkezőknek. Közismert, hogy a fürdőruha az egyik legdúsabb baci-tárház és bár sokan a prüdériát a higiénia elé helyezik, itt nincs apelláta. Aki nem pucér az nem szaunázik. Igazi érdekesség a külső szauna udvara, ahol télen a hóból lépünk be a forró, 95°C-os szaunába. A szaunákban kínált különleges, aromás, többnyire légzés-tisztító felöntések nagyon népszerűek a vendégek körében, ilyen, pl. a mézes, tengeri sós, jeges felöntés.

5.Belső élménymedence5.Belső élménymedenceÚj szolgáltatás, kellemes lazító terápia az aqua pad és az aqua relax, melyek relaxációt, stressz oldást biztosítanak a gerinc és a vázizmok terhelés-csökkentésével párhuzamosan a vízben.

6. Belső medencék6. Belső medencékA stressz-oldást szolgálja a 18 féle nemesfém ötvözetéből készült tálakkal végzett tibeti hangterápia, mely igazán különleges élményhez juttatja a vendéget. A különféle rezonanciával rendelkező edények az egyes belső szervekhez vannak hangolva, és kellemesen oldják az ott fellépő energia blokkokat, segítik az egészséges működést.

7.Lávaköves masszázs7.Lávaköves masszázsA masszázsokon, keleti wellness kezeléseken túl a fürdő kínálatában megtalálhatók a szépségápolás, fittness és életmód programok is. A fittness nemrég egy kis infra szaunával bővült, ahol egy kiadós edzés után annak lazító-méregtelenítő hatása valódi felüdülés.

8.Mozgásszervi gyógykezelés8.Mozgásszervi gyógykezelésA fürdőben az új wellness trendek mellett azonban nem feledkeztek meg arról sem, hogy Sárvár a hírnevét a gyógyvizeinek köszönheti. A modern gyógyászati részlegben a kiváló minőségű gyógyvíz jótékony hatása szakképzett terapeuták, reumatológus szakorvosok tudásával, korszerű berendezésekkel egészül ki, melyek garantálják a biztos sikert a mozgásszervi, izületi problémák esetén.

9.Gyermekpancsoló9.GyermekpancsolóA korábbiakkal ellentétben jelenleg nem kell hónapokat várni Egészségbiztosító által támogatott kúrákra, akár azonnal tudják fogadni a betegeket. Azoknak, aki nem rendelkeznek előzetes orvosi beutalóval, a fürdő reumatológus orvosai felírják a problémáinak legmegfelelőbb és leghatékonyabb kezeléseket.

10.Gyermekparadicsom10.GyermekparadicsomA fürdő remek lehetőséget kínál a munka utáni lazításra, kikapcsolódásra, hiszen a hét minden napján este 22:00 óráig tart nyitva.

11.Park Inn Hotel11.Park Inn HotelMunkanapokon valamint 17 óra után kedvezményes belépőjegyeket, bérletkonstrukciókat kínálnak az ide érkezőknek. A belépőjegy árak 2007 januárja óta nem változtak. Újdonság a gyermekes családok részére kínált kedvezményes családi belépőjegy, így egy-egy család akár 25%-kal olcsóbban veheti igénybe a fürdő medencéit, szolgáltatásait. A nyugdíjasok és a 18 év feletti nappali tagozatos diákok részére is kedvezményes belépőjegyeket alakítottak ki.

12. Hangmasszázs12. HangmasszázsA fürdő all-inclusive jelleggel üzemel, a vendégek a belépőjegy megvásárlásával valamennyi medencét használhatják, több fürdővel ellentétben nem kell külön díjat fizetni a parkolóért, sem a nyugágyak, sem az öltözőszekrények használatáért.

A közeli szállodák össze vannak kötve a fürdővel és az ottani vendégek számos fürdő szolgáltatást automatikusan kapnak.

A fürdő látogatottsága éves szinten kb. 480.000 fő. Az idei év első 8 hónapját figyelembe véve a változékony időjárás ellenére is 8%-al több vendég látogatta meg a fürdőt, mint tavaly. Az elmúlt években kedvező tendencia figyelhető meg, egyre magasabb a belföldi vendégek aránya, jelenleg 70% körüli. Köszönhetően annak, hogy a hazai vendégek körében is egyre nagyobb az igény a minőségi szolgáltatásokra. A fürdő kapcsolatban áll az ország szinte valamennyi önkéntes egészségpénztárával, valamint nagyon sokan érkeznek üdülési csekkel, mellyel a belépőkön kívül akár a kezelések is megvásárolhatók.

A 40 éves jubileumi évforduló kapcsán 2008. november 10. és december 23. között fürdőtörténeti kiállítással és számos kedvezménnyel kedveskednek vendégeiknek – természetesen a 40-es szám jegyében:

Sárvár első fürdőjével egyidős – 1968-ban született – vendégeik ez időszak alatt 40 Ft-ért vásárolhatnak belépőt a fürdőbe, ezen kívül egyes kezelések 40 % kedvezménnyel lesznek megvásárolhatók.

A közelmúltban került sor a sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő minősítésére, kategóriába sorolására. A minősítést a Magyar Fürdőszövetség végezte és kiterjedt mind a szolgáltatások színvonalára, sokszínűségére, mind az infrastruktúrára, a dolgozók felkészültségére, és a higiéniára. A fürdő az elért pontszámok alapján a legmagasabb, 4 csillagos besorolást kapta meg. A minősítésről szóló oklevél és a minősítő tábla ünnepélyes átadására 2008. november 12-én kerül sor Sárváron, a Magyar Fürdőszövetség 2008. évi II. közgyűlésén.

Hecks Ferenc

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük