2022.november.28. hétfő.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Megverték a minisztert

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/58114"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/kupak_0.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span> A papírforma érvényesült a XIV. Valentin-napi Páros Teniszverseny döntőjében. Ismét az újságírók csapata győzött - immár tizedszer. Ám délelőtt a tabáni teniszpályán ez még koránt sem látszott olyan biztosnak.

kupak 0.thumbnail A papírforma érvényesült a XIV. Valentin-napi Páros Teniszverseny döntőjében. Ismét az újságírók csapata győzött – immár tizedszer. Ám délelőtt a tabáni teniszpályán ez még koránt sem látszott olyan biztosnak.

kupak 0.thumbnail A papírforma érvényesült a XIV. Valentin-napi Páros Teniszverseny döntőjében. Ismét az újságírók csapata győzött – immár tizedszer. Ám délelőtt a tabáni teniszpályán ez még koránt sem látszott olyan biztosnak.

pinter 0.thumbnail A sorsolás szerint az első fordulóban az Újságírók – Sztármenedzserek, majd pedig a Művészek – Politikusok kerültek szembe egymással. A politikusok csapatát erősítette Pintér Sándor belügyminiszter, aki ennek a versenynek a jelentőségét abban látja, hogy olyan emberek, akik a hétköznapok során ellenfelek, a pályán úgy találkoznak, hogy a végén – ha barátokká nem is – de jó ismerősökké váljanak. Ő már hosszú évek óta állandó részvevője a Valentin-napi Páros Teniszversenynek. Elsősorban a sport szeretete hozza el – fiatalon sokféle sportot próbált – de hozzájárul az is, hogy maga is szeretne olyan társadalmi kiegyezést, amiben mindenki a saját elképzeléseit fenntartva, de az ellenfelét megbecsülve tevékenykedik.

tahi.thumbnail A Művészek – Sportolók csapatában az egyik pár Székhelyi József és Tahi Tóth László. A játék szünetében Tahi Tóth László elárulta: ő itt azért érzi jól magát, mert ez a verseny évente egyszer van. „Felmérjük magunkat, mennyit öregedtünk, mennyit fiatalodtunk, mennyit fejlődtünk teniszben, milyen a fizikumunk? Arra is jó, hogy hasonlítjuk az előző évhez, lemérjük magunkat a társainkhoz képest. Barátkozunk, beszélgetünk, kivel, mi történt, merre vitte őt az élet? Miként alakult a karrierje? Érdekes történetekre derül fény, hiszen akik itt vannak, mind „nem hétköznapi" emberek. Sajátos életutat futottak be: vezető politikusok, művészek, újságírók, üzletemberek. Meghallgatjuk egymást, miközben abban bízunk, hogy a következő évi találkozásunk alkalmával valamennyien rózsásabb híreket mondunk majd egymásnak."

negyen.thumbnail A legnagyobb érdeklődéssel várt összecsapás a Politikus és az Újságíró válogatott 1-es számú párosainak küzdelme volt. Ez érthető is, hiszen a politikusoknál Pintér Sándor és a sokszoros bajnok Temesvári Andrea, az újságíróknál pedig Regőci Attila és Földényi Diána, a tabáni teniszklub kitűnő edzője alkották a párosokat. A csata hevességére jellemző, hogy kezdetben a miniszteri oldal húzott el 3 : 0-ra, ám ez nem szegte kedvét az ellenfélnek. A régi mondásból: „Innen szép nyerni!" merítettek lendületet – és megtették. Végül 6 : 3 ra győztek! „Ez életem legszebb győzelme volt"- értékelte az eredményt Regőci Attila, a teniszverseny főszervezője.

gyorgy.thumbnail Este, a Bara hotelben tartott díjkiosztó gálavacsorán a verseny fővédnöke, György István főpolgármester-helyettes gratulált mindazoknak, akik a napot vidáman, versenyezve töltötték. Bár az idén – egyéb, hivatali elfoglaltságai miatt – személyesen nem tudott jelen lenni a délelőtti versenyeken, azok nagyszerűségéről tavaly már meggyőződhetett. Egy ilyen napnak – szerinte – csak nyertesi lehetnek, függetlenül attól, hogy a számok végül is mit mutatnak. Megállapítását az est további része tökéletesen igazolta.

politikusok.thumbnail Nagy reményekkel vágott neki a versenynek a Politikusok csapata, Stumpf István kapitánnyal az élen. 2010-ben ugyanis ők vihették haza a legnagyobb kupát. Tavaly nem sikerült, ezért az idén szerették volna megismételni ezt a sikert. A végeredményt látva, a csapat másik tagja, a belügyminiszter – nem kevés pozitív gondolkodásról tanúbizonyságot adva – csak ennyit mondott: „Egy politikus legfőbb célkitűzése az kell legyen, hogy örömet szerezzen másoknak. Nekünk ez most három csapatnál is sikerült". Ők a negyedikek, a Sztármenedzserek a harmadikok, A Művészek a másodikok lettek.

ujsagirok.thumbnail Az Újságírók csapata – köztük olyan nevekkel, mint Aczél Endre, B. Tóth László, Orodán Sándor, Egri János – ismét a képzelt dobogó legmagasabb fokára állhatott. A győzelem kiharcolásában nagy érdemeket szerzett Regőci Attila elmondta: 14 évvel ezelőtt az akkori politikai hangulat javítására indult útjára ez a verseny. Ma a politikusok állapították meg: amennyit javult a játékosok tenisztudása az elmúlt években, annyit romlott a politikai helyzet. Sok ilyen versenyre lenne szükség, nem csak teniszben. Minden olyan sportágban, ahol a két oldal jeles képviselői néhány emberi szót válthatnak egymással. A cél ugyanis nem változott: „Szeressük egymást gyerekek!"

varga v.thumbnail Az eredményhirdetést látványos gálaest követte. Fellépett – többek közt – Bencsik Tamara, a Király testvérek, Orosz György humorista, a Henry Band és a Roxy Zumba Stúdió. A program a csúcspontját Király Viktor dalaival érte el. Mintha kifejezetten erre az estére vonatkozott volna, hogy „…jól van ez így, hiszen ma tiszta szívből énekelek". A két legismertebb slágere hallatán: „…szőkével álmodtam…" és „…lehet zöld az ég…" már a közönség sem bírt ülve maradni. El nem feledkezve a gálaest jótékonysági célkitűzéséről, a tombola bevételét a szervezők az Afrikai – Magyar Egyesület támogatására ajánlották fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.