2022.december.04. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Megújul Békéscsaba belvárosa

2 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/58123"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/bbb_3.thumbnail.jpg" border="0" alt="Ilyen lesz, ha elkészül...." title="Ilyen lesz, ha elkészül...." width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Ilyen lesz, ha elkészül....</strong></span></span></p><p>Megkezdődött a békéscsabai belváros felújításának első szakasza. Az 1,9 milliárd forintos projekt költségeinek több mint a felét az Új Széchenyi Terv forrásai fedezik. </p> <p> 

ilyen lesz, ha elkészül....Ilyen lesz, ha elkészül….

Megkezdődött a békéscsabai belváros felújításának első szakasza. Az 1,9 milliárd forintos projekt költségeinek több mint a felét az Új Széchenyi Terv forrásai fedezik.

 

ilyen lesz, ha elkészül....Ilyen lesz, ha elkészül….

Megkezdődött a békéscsabai belváros felújításának első szakasza. Az 1,9 milliárd forintos projekt költségeinek több mint a felét az Új Széchenyi Terv forrásai fedezik.

 

Békéscsaba megyeszékhelyként meghatározó, központi szerepet tölt be a térség gazdasági, politikai és kulturális életében. A város szívét, a Szent István teret ennek megfelelően fogják kezelni és felújítani: a téren többek között a műemléki környezet követelményeinek megfelelő lámpaoszlopokat helyeznek el, helyreállítják a Városháza és a város egyik legszebb polgárházának homlokzatát, valamint növényeket telepítenek, díszkutat és rózsakutat alakítanak ki.

 

A városfejlesztési projektnek köszönhetően a történelmi főtér fő közlekedési útvonalból olyan reprezentatív közösségi térré alakulhat, amely a jövőben kulturális szolgáltatások, nagyobb tömegeket vonzó rendezvények helyszínéül is szolgálhat. A projekt teljes területén új csapadékvíz-elvezető rendszer épül ki, emellett az ivóvíz-vezetékek felújítását is tervezik.

 

Az Új Széchenyi Terv városrehabilitációs programjainak célja a városi közterületek megújítása, amely tovább segíti a települések gazdasági és társadalmi aktivitását. Békéscsabán 2010 júniusa óta 110 projekt nyert 6,23 milliárd forint támogatást a Kormány döntése alapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.