2023.március.25. szombat.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Szakmaiság, partnerség

4 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/2104"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Rom-1.thumbnail.jpg" border="0" alt="Küldõ ország:Románia" title="Küldõ ország:Románia" width="100" height="75" /></a></span> </strong>A ?Hónap küldõ országa" sorozat utolsó elõtti állomásaként Romániát mutatták be a szakembereknek a Magyar Turizmus Zrt. munkatársai. A figyelem felkeltésére talán egy adat is elég: 2006-ban 72 milliárd forintot hagytak itt a Romániából érkezõk és az idén ennek az összegnek további növekedése várható.</p>

 

küldõ ország:románia A ?Hónap küldõ országa" sorozat utolsó elõtti állomásaként Romániát mutatták be a szakembereknek a Magyar Turizmus Zrt. munkatársai. A figyelem felkeltésére talán egy adat is elég: 2006-ban 72 milliárd forintot hagytak itt a Romániából érkezõk és az idén ennek az összegnek további növekedése várható.

 

küldõ ország:románia A ?Hónap küldõ országa" sorozat utolsó elõtti állomásaként Romániát mutatták be a szakembereknek a Magyar Turizmus Zrt. munkatársai. A figyelem felkeltésére talán egy adat is elég: 2006-ban 72 milliárd forintot hagytak itt a Romániából érkezõk és az idén ennek az összegnek további növekedése várható.

küldõ ország:románia A ?szakmaiság, partnerség" a Magyar Turizmus Zrt. jelszava is lehetne, jelentette ki dr. Róna Iván vezérigazgató. Az együttgondolkodástól kezdve a programok kivitelezéséig mindenkinek partnere kívánnak lenni, aki az idegenforgalomban tevékenykedik. Ezért is hívják fel most a figyelmet Romániára, mely az utóbbi idõben a feltörekvõ piacaink egyikének bizonyult. A jövõ évi költségvetést október 31-ig nyújtja be a Parlamentnek a pénzügyminiszter. Erre az idõre készül el a Zrt. következõ évre vonatkozó marketing terve is – amire a pénzügyi fedezet is rendelkezésre áll majd. Ebben kellõ figyelmet szentelnek Romániának is.

küldõ ország:románia Kiss Kornélia, a Magyar Turizmus Zrt. kutatási csoportvezetõje a román lakosság utazási szokásairól, a román turisztikai piac helyzetérõl, aktuális kérdéseirõl számolt be. A hazánkénál két és félszer nagyobb területen (237,5 ezer km2) fekvõ Románia Európa népesebb államai közé tartozik. A több mint 22 millió lakosú országban az utazási intenzitás jelenleg nagyon alacsony: 2006-ban minden száz lakosból 19 utazott külföldre. Ami viszont bíztató: a románok által szabadidõs céllal tett külföldi utazások közel háromtizede Magyarországra irányult 2006-ban. Ezzel hazánk az elsõ helyet foglalja el a célországok sorában, a második helyen Törökország áll, amelyet Bulgária, Ausztria, Németország, Olaszország, Franciaország és Görögország követ. A román lakosság külföldi utazásaiban Magyarország kiemelten fontos szerepet tölt be: a román külföldi utazások 28,1%-a, a szabadidõs célú külföldi utazások 28,6%-a irányult hazánkba 2006-ban. Míg a Magyarországra látogató külföldiek körében a fõváros, a Balaton és a Nyugat-Dunántúl régiók a legnépszerûbbek, a román utazók körében – köszönhetõen a közelségnek és a kedvezõ áron elérhetõ szolgáltatásoknak – a kelet-magyarországi úti célok is igen kedveltek.

küldõ ország:románia Dr. Bíró Gáspár, a Magyar Turizmus Zrt. kolozsvári képviselõje a motivációkról, piaci sajátosságokról, számokban ki nem fejezhetõ körülményekrõl szólt. Romániában az átlagjövedelem jelentõsen elmarad a miénktõl. Az új EU tagság viszont komoly könnyítést jelent az utazásoknál. Sok embernek egyáltalán nincs útlevele, beszerzése hosszú adminisztrációs folyamat, most viszont már a személyi igazolvány is elég. A megnövekedett igényekkel nem tart lépést a belföldi szolgáltatások színvonala, ezért Magyarország vonzereje emelkedik, ár-érték arányát a nyugat-európainál jobbnak ítélik. Az ország földrajzi elhelyezkedésének köszönhetõen a románok leggyakrabban (86,2%) közúton utaznak külföldre. A légi közlekedés részesedése 9,9%-ot tesz ki, míg a vasutat 3,2%, a vízi közlekedést pedig mindössze 0,7% választja. Kulturális eseményeinket jól ismerik, szívesen látogatják, csakúgy, mint a kelet-magyarországi gyógyfürdõket. Mivel sokkal vallásosabbak, az egyházi ünnepek idején sokan jönnek a magyar kegyhelyekre. Az utazási célok kiválasztásánál a gasztronómia is döntõ tényezõ. Az utazni szándékozók elérésének, megközelítésének egyik legjobb eszköze az e-marketing: http://www.hungarytourism.hu/

küldõ ország:románia A MALÉV romániai helyzetét mutatta be Mészáros Zoltán, a légitársaság képviselõje. Románia az egyetlen ország, ahol öt városba (Kolozsvár, Marosvásárhely, Temesvár, Konstanza, Bukarest) is járnak gépeink. A román fõvárosba immár hatvan éve, jelenleg már napi négy járatban. A MALÉV rendelkezik Európa legfiatalabb Boeing-flottájával, a gépek átlagos életkora nem haladja meg a 2,5 évet. A fedélzeti étel- és italkiszolgálás is joggal nevezhetõ kitûnõnek. A társaság 2006-ban elnyerte ?az év kelet-európai légitársasága" címet. Megújult a törzsutas programja, a kártyákra a ?oneworld" tag-társaságoknál gyûjtött pontok is beszámítanak. E-ticket váltásakor a jegykiállítási díjat sem kell megfizetni.

Mindazok számára, akik a Romániából várható vendégforgalom részletesebb adataival kívánnak megismerkedni, a http://www.itthon.hu/ ?szakmai oldalak" kínálnak bõvebb eligazítást.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.