2023.február.06. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Révay András: Tizenkettő plusz egy

5 perc olvasás
  <p><strong><span class="inline left"><a href="/node/12843"><img class="image thumbnail" src="/files/images/Audi1.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span></strong>Tizenharmadik alkalommal indul útjára augusztus utolsó hétvégéjén a Magyar Borok Útja Rallye. Remélhetőleg szerencsét hoz majd a tizenhármas szám, ám a babonásabbak kedvéért mondhatjuk úgy is: ez a lesz a 12 + 1!</p><p>

 

audi1.thumbnailTizenharmadik alkalommal indul útjára augusztus utolsó hétvégéjén a Magyar Borok Útja Rallye. Remélhetőleg szerencsét hoz majd a tizenhármas szám, ám a babonásabbak kedvéért mondhatjuk úgy is: ez a lesz a 12 + 1!

 

audi1.thumbnailTizenharmadik alkalommal indul útjára augusztus utolsó hétvégéjén a Magyar Borok Útja Rallye. Remélhetőleg szerencsét hoz majd a tizenhármas szám, ám a babonásabbak kedvéért mondhatjuk úgy is: ez a lesz a 12 + 1!

borkai zsolt, győr város polgármestere Az idei verseny napi célállomásai Zalakaros, Győr és Budapest lesznek. Borkai Zsolt, Győr város polgármestere szerint ez a három nap arról szól, hogy megismerjük Magyarország azon borvidékeit, amikre méltán lehetünk büszkék. A város fontosnak tartja, hogy olyan eseményeknek adjon otthont, amire felfigyel Európa, felfigyel az ország. A Rallye-re külön programsorozatot szerveztek. Kellőképpen feltűnőek is lesznek, mert az idén csodálatos autókba ülhetnek a versenyzők, amikkel népszerűsíthetik a mértékletes borfogyasztást, a gasztronómiát és nem kevésbé az autósportot is. A mezőny tiszteletére ekkor lesz Győrben az első borverseny, tartanak popkoncertet és a tűzijáték sem marad el.

rozman zsolt az audi ügyvezető igazgatója Az AUDI ügyvezető igazgatója, Rozman Zsolt különösen arra büszke, hogy az elmúlt tizenöt évben tizenötmillió motort és négyszázezer autót gyártottak Győrben. A gyár Magyarország második legnagyobb vállalata. Ennek megfelelően nagy hangsúlyt fektetnek a kulturális és sportesemények támogatására. Most százhúsz darab narancssárga AUDI TT és TTS Coupé gépkocsit bocsátanak a verseny rendelkezésére. Maximális sebességük 250 km/óra és 5,4 másodperc alatt gyorsulnak fel 100 kilométeres sebességre! Igen jól felszereltek, mindegyikben lesz navigációs rendszer is.

matraberci.thumbnailMátrabérci Sándor, az AUDI márkaigazgatója ezt még azzal egészítette ki, hogy már egy idő óta töretlenül az AUDI nálunk a legnépszerűbb autó a „prémium" kategóriában. Most egy új mérföldkőhöz érkeztek a Magyar Borok Útja Rallye-val, hiszen egy ilyen márkával egyébként nagyon nehéz széles közönséget elérni. Ez a típus valóban fantasztikus gyártmány, szinte páratlan a maga kategóriájában. Nagyon kell vigyázni vele a sebességhatár betartására, mert szinte nem is lehet érezni, olyan pillanatok alatt gyorsul. Márpedig a közlekedési szabályok betartása a verseny alatt – és azon kívül is – feltétlenül kötelező!

komaromi1.thumbnail Ez a verseny arra is jó – erősítette meg az elhangzottakat Komáromi Endre, a Rallye biztonsági vezetője – hogy folyamatosan bizonyíthassuk, igenis lehet szabályosan közlekedni. A versenyzők: a közélet, a sport, az üzlet, a média világának ismert személyiségei, az úton semmiféle megkülönböztetést nem élveznek. Szigorú szabály még: aki vezet, nem iszik szeszesitalt. Ezt az induláskor és nap közben is többször ellenőrzik. Elégedetten jelenthetik ki, hogy az elmúlt tizenkét év alatt ilyen „baleset" soha, senkivel elő nem fordult. Így az egész rendezvény egyben kitűnő lehetőség is a közlekedés-biztonság reklámozására.

ferjáncz attila sportszakmai versenyigazgatóFerjáncz Attila sportszakmai versenyigazgató szólt az útvonalról is. Az egy autóban ülő, három személyből álló csapatok augusztus 29-én reggel, Budapestről, hagyományosan a Parlament elöl indulnak. Az első nap meg kell érkezniük Zalakarosra. Onnan 30-án reggel elindulva, a második este célállomása Győr, ahol számos meglepetés várja az érkezőket. Végül augusztus 31-én kell visszaérkezniük Budapestre. Útközben lesznek kijelölt gyorsasági, ügyességi szakaszok és a versenyzők tájékozódási képességét is próbára teszik. Ez az autó valóban rendkívüli eszköz. Nem árt, ha mindenki tudatában lesz annak, hogy a gépkocsi ajtajához roppant közel van a börtönajtó – hívta fel a figyelmet a tapasztalt egykori autóversenyző.

oláh péter, a hotel karos spa szálloda igazgatója Jelen volt a versenyről szóló tájékoztatón Oláh Péter, a Hotel Karos Spa szálloda igazgatója. Az első, leghosszabb útszakasz megtétele után ott pihennek majd versenyzők – már amennyire hagyják őket! A szálloda minden részében vár rájuk valami meglepetés – mondta el az igazgató – és a környék borait is meg lehet kóstolni. Este zene, műsor, tánc – főleg persze azoknak, akik másnap nem fognak vezetni. Végül is azért áll három személyből minden csapat! Még az is lehetséges, hogy a joggal világhíres karosi gyógyvíz egy rövid fürdőzés után elsöpri majd az esti fáradalmakat

regőci attilaFerjáncz Attilával együtt Regőci Attila volt tizenhárom évvel ezelőtt a verseny kitalálója. Azóta is minden évben ő szervezi. Ezzel nem pusztán a hazai borok népszerűsítését kívánták elősegíteni – mondta – hanem az ősi magyar borkultúrát ötvözik borvidékeink, gasztronómiánk, környezetvédelmünk és turisztikai vonzerőnk értékeinek felmutatásával, a közlekedésbiztonság hangsúlyozásával. Tapasztalataik szerint mindig megmozgatja egy kicsit a verseny azokat a településeket, amik az útvonalba esnek. Felrázza az embereket. A versenyzők pedig játékosan, sok-sok kérdésre válaszolva adhatnak számot ismereteikről.  Előkerülnek KRESZ kérdések, boros kérdések, az idén az AUDI és Győr városa is ad fel kérdéseket. A verseny nagyszabású gálavacsorával egybekötött eredményhirdetéssel zárul majd a budapesti Symbol étteremben.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.