2022.december.07. szerda.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

SciamuS: A csökkentett adatroaming díjak még mindig irreálisak

2 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/14727"><img class="image _original" src="/files/images/Rotating_earth_(large).gif" border="0" width="115" height="106" /></a></span> <p>A T-Mobile bejelentette, hogy lakossági és vállalati ügyfelei egyaránt olcsóbban internetezhetnek és e-mailezhetnek az Európai Unióban és további három országban, köszönhetően annak, hogy a szolgáltató július 1-jével jelentősen csökkenti az adatroaming díját. </p><p>

 rotating earth (large)

A T-Mobile bejelentette, hogy lakossági és vállalati ügyfelei egyaránt olcsóbban internetezhetnek és e-mailezhetnek az Európai Unióban és további három országban, köszönhetően annak, hogy a szolgáltató július 1-jével jelentősen csökkenti az adatroaming díját.

 rotating earth (large)

A T-Mobile bejelentette, hogy lakossági és vállalati ügyfelei egyaránt olcsóbban internetezhetnek és e-mailezhetnek az Európai Unióban és további három országban, köszönhetően annak, hogy a szolgáltató július 1-jével jelentősen csökkenti az adatroaming díját.

Korábban a Vodafone jelentett be olcsóbb adatroaming szolgáltatást, bár más konstrukcióban, miközben a Pannon e tekintetben a mai napig nem jelentett be semmit. A SciamuS telekommunikációs tanácsadó szerint, a csökkentett díjak is indokolatlanul magasak.

Ezen bejelentések inkább PR fogások, hiszen a netezés külföldön továbbra is olyan drága, hogy a SciamuS javasolja elkerülni, illetve csak szükség esetben igénybe venni azt. Amennyiben bárki használni szeretné a legjobb megoldás egy Internet kávézót vagy WiFi Hotspot-ot felkeresni.A SciamuS vizsgálva ügyfelei adatroaming szokásait, az alábbi hétköznapi példán mutatja be, mibe kerül ez internetezés külföldön.

Egy cég középvezetője egy hétre elmegy nyaralni valamelyik Európai Uniós országba. Viszi magával a laptopját, mert szeretné megnézni az e-mailjeit. Mivel tudja, hogy nem olcsó az adatroaming, ezért csak minden második nap internetezik. Ilyenkor azonban, tapasztalatok szerint megnézi a legfontosabb híreket és kicsit szórakozik is.

A statisztikák alapján az alábbi forgalma képződik:

1 nap:                      60 Mbyte

 

2 nap:                      –

 

3 nap:                      15 Mbyte

 

4 nap:                      –

 

5 nap:                     150 Mbyte (automatikus iTunes frissítése)

 

6 nap:                      –

 

7 nap:                      30 Mbyte

Ha otthon tartózkodik, akkor ennek a hatszoros adatforgalma belefér az 5 Gbyte-os csomagjában, ami mindenféle kedvezmény nélkül nettó 5 000 Ft.

Ha az új meghirdetett T-Mobile adatroamingot használja, akkor ennek költsége

nettó 106 250 Ft (21-szerese a hazai árnak).

Ha a Vodafone Connect Roaming szolgáltatást használja (csak preferált hálózatokban),

akkor mindez nettó 160 000 Ft-ba kerül (ami 32-szeres ár).

A Vodafone egyéb csomagok és a Pannon tarifája nagyságrendileg egyezik,

a Pannon konkrétan 510 000 Ft-ra jön ki (102-szeres ár).

Természetesen az árkülönbözet nő, amennyiben az adatforgalom több. A SciamuS hangsúlyozza, a szolgáltatóknak minimális adminisztrációs munkát jelent a külföldi használat, így javaslatuk szerint az ár ne legyen több a belföldi árak maximum 1,5-szeresénél.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.