www.virusbuster.huwww.virusbuster.hu

A gyakran indiai szilíciumvölgyként emlegetett Bangalore-ban van a székhelye a Proland Software-nek, annak az informatikai biztonsági cégnek, amely most stratégiai partneri kapcsolatot létesített az ágazat hazai specialistájával, a VirusBusterrel.

  www.virusbuster.huwww.virusbuster.hu

A gyakran indiai szilíciumvölgyként emlegetett Bangalore-ban van a székhelye a Proland Software-nek, annak az informatikai biztonsági cégnek, amely most stratégiai partneri kapcsolatot létesített az ágazat hazai specialistájával, a VirusBusterrel.

Olyan, kontinensek fölött átívelő kapcsolat jött létre, amely mindkét félnek előnyös és fontos. A VirusBuster tovább erősíti világpiaci pozícióit, a Proland pedig bővíti termék-portfolióját. A megállapodásnak köszönhetően az indiai cég többféle biztonsági megoldást ajánlhat ügyfeleinek, s jelenlegi fő piaci szegmensén — az otthoni, illetve egyéni felhasználók körén — túl megnyílik számára az út a vállalati, irodai szféra felé.

Hazánkban kevesen tudják, de az indiai antivírus ágazat kétszámjegyű növekedéssel büszkélkedhet. India a leggyorsabban internetesedő ázsiai országok közé tartozik. A szörfösök száma meghaladja a 81 milliót. Így a következő években minden számítógép-felhasználó — egyéni és szervezeti internetező — számára egyformán kritikus feladat az online támadások elleni védelem biztosítása.

A most kötött partneri megállapodás a Proalnd piaci tapasztalatát és tudását ötvözi a VirusBuster innovatív technológiájával. Eredményeként a világ élvonalába tartozó biztonsági megoldások születhetnek. A két fél kölcsönösen előnyösnek tartja ezt a kapcsolatot, hiszen erősíti a műszaki együttműködést, mindkét cégnél fellendíti a kutatást és fejlesztést, s jobb erőforrás-kihasználást tesz lehetővé.

"Mai világunk egyetlen nagy falu. Az internet-kapcsolat miatt a felhasználók számára a biztonsági termékeknél legfeljebb az operációs rendszer lehet fontosabb. A VirusBusterrel való integráció jelentősen javítja a Proland zászlóshajós termékének, a Protector Plus vírusirtó és IT biztonsági megoldásnak a hatékonyságát. Úgy gondoljuk, hogy a piacra még hosszú ideig jellemző lesz az árérzékenység, az, hogy az ügyfelek a lehető legnagyobb értéket akarják a pénzükért. Nos, ezen a fronton erőteljes lépést tervezünk" — nyilatkozott Ashfaq Ibrahim, a Cranes Software International Ltd. rangidős elnökhelyettese.

A VirusBuster ügyvezetője, Bozsó Julianna szerint a megállapodás komoly eredmény a hazai cég nemzetközi stratégiájának megvalósításában. "Nagy megelégedésünkre szolgál, hogy ilyen fontos bázist létesítettünk az ázsiai piacon — jelentette ki. — Technológiánk újabb elismerése, hogy ezentúl a Proland termékekben meghatározó szerepet játszik a VirusBuster motorja. Meggyőződésünk, hogy a partnerkapcsolat mindkét cégnek új sikereket hoz."

Nagy teljesítménye és robosztus felépítése miatt a VirusBuster antivírus motorját világszerte nagyra értékelik a szakemberek. A magyar cég erre épülő termékei számos nemzetközi díjat, minősítést nyertek.

A VirusBusterrel kötött szövetség jelentős értéket ad a Proland termékkínálatához. Minthogy a VirusBuster antivírus motorja platform- (operációs rendszer) független, a Proland az eddiginél sokkal rugalmasabb lehet: nemcsak az otthoni felhasználóknak, hanem a vállalatok széles körének, köztük távközlési és egyéb szolgáltatóknak is kínálhat biztonsági megoldásokat.

A megállapodásnak köszönhetően a Proland Protector Plus Professional elnevezésű terméke új változatban jelenhet meg, a következő jellemzőkkel:

  • Továbbfejlesztett kémprogram- és spamvédelem
  • Adathalászat elleni védelem
  • Személyi tűzfal
  • Tartalomszűrés (szülői felügyelet, pornószűrés)
  • Felugró ablakok letiltása
  • Behatolásvédelem (magatartás-letiltás)
  • Sérülékenység-ellenőrzés
  • Jobb PC teljesítmény
  • Hálózatfigyelés (vezeték nélküli hálózatok figyelése, IM scanner, P2P, IRC scanner)

Hosszú működése alatt a Proland Software bőséges tapasztalatkincset halmozott fel a rosszindulatú programok fejlődéséről. A cég most ezt a tudást, a fenyegetések kezelésének terén szerezett mélyreható ismereteket párosítja a VirusBuster erőteljes technológiájával, hogy tovább folytassa harcát a számítógépes kártevők ellen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük