2022.december.10. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szabolcsi fémszerkezetgyártó kapott 63 milliós tőkét a Széchenyi Tőkebefektetési Alapból

4 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/63925"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/IM01.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="75" /></a></span>Bevásárlóközpontoktól MÁV-kocsikon át víztározók zsilipkapuiig terjed az a referencialista, amihez az Innova-Metálnak köze van Magyarország területén. A társaság az egyre komolyabb műszaki színvonalú fémszerkezetek gyártásához való felkészülésre fogja fordítani a Széchenyi Tőkealapból juttatott befektetést.

im01.thumbnailBevásárlóközpontoktól MÁV-kocsikon át víztározók zsilipkapuiig terjed az a referencialista, amihez az Innova-Metálnak köze van Magyarország területén. A társaság az egyre komolyabb műszaki színvonalú fémszerkezetek gyártásához való felkészülésre fogja fordítani a Széchenyi Tőkealapból juttatott befektetést.

im01.thumbnailBevásárlóközpontoktól MÁV-kocsikon át víztározók zsilipkapuiig terjed az a referencialista, amihez az Innova-Metálnak köze van Magyarország területén. A társaság az egyre komolyabb műszaki színvonalú fémszerkezetek gyártásához való felkészülésre fogja fordítani a Széchenyi Tőkealapból juttatott befektetést.

Jövő áprilisban ünnepli 15 éves fennállását a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Balkányon tevékenykedő Innova-Metál Fémtechnikai Kft. A társaság az utóbbi években ugrásszerű növekedést mutat, 2008 óta közel megháromszorozta árbevételét. Ez elsősorban az egyre tudatosabb irányításnak köszönhető: míg korábban úgymond hagyományos építőipari generálkivitelezőként működtek, az elmúlt években egyértelműen eltolódott a fókusz a bonyolult, egyedi kivitelezésű acélszerkezetek irányába. „Ahhoz, hogy ezen a megkezdett, és bizonyítottan sikeres úton még tovább mehessünk, technológiai fejlesztésekre van szükségünk. Ennek forrásigényét elégítjük ki külső befektető bevonásával" – mondja Plangár János, az Innova-Metál ügyvezető-tulajdonosa.

A Széchenyi Tőkebefektetési Alap a társaság 30 százalékos tulajdonosává válik tőkeemelés útján, illetve további tagi kölcsönt is juttat a fejlesztésekhez. Ez a mindösszesen 63 millió forintot kitevő befektetés megfelelő hátteret képez a fémszerkezetgyártó újabb projektjeihez. „A tárgyalások során hamar meggyőződtünk arról, hogy korántsem hagyományos építőipari társasággal állunk szemben." – meséli Csuhaj V. Imre, a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. igazgatóságának elnöke. „az Innova-Metál egyrészt fontos réspiaci műveletekben rendelkezik speciális know-how-val, másfelől a megbízások elnyeréséhez olyan marketingfogásokat is bevet – például bizalmi alapon bemutatótermékek gyártása – ami ezeken a szakterületeken korántsem megszokott."

A friss tőkének köszönhetően a létszám 25 főre emelkedik, bővül a balkányi üzemcsarnok, és a meglévő, minőségi gép- és járműparkba is érkeznek új berendezések és járművek. „Mindezek révén megmarad a piacon az Innova-Metál Kft. innovációs előnye, amivel a válságos éveket is nem hogy átvészelte, hanem éppen ez idő alatt könyvelhette el legkomolyabb sikereit." – állapítja meg Csuhaj.

Az újszerű megoldások iránti keresletet már évekkel ezelőtt észlelte a társaság. A hagyományos magas- és mélyépítési megbízásokban az acél- és betonszerkezetek építése, valamint a földmunkák domináltak. Utak, közművek, ipari csarnokok, bevásárlóközpontok és üzemanyagtöltő-állomások kivitelezésében működtek közre például a METRO Áruházaknak, a Terra Hungária Kft.-nek, és más megrendelőknek az ország egész területén, alkalmanként a KÉSZ Zrt. alvállalkozójaként. Idővel egyre komolyabb referenciákra tettek szert olyan bonyolult fémszerkezetek előállításában és beépítésében, amilyen például egy szervizcsarnok mozgódaruja, vagy egy víztározó zsilipkapuja. A fémmegmunkálási képességük kisebb, ám nagyobb feldolgozás-igényű alkatrészekre is kiterjed: fontos beszállítója lettek a Bombardiernek, ahol vasúti kocsik padló és tetőlemezét és egyes motor-alkatrészeit is ők szállították.

A társaság tevékenységében említést érdemel még egyes speciális szerszám- és célgépek tervezése és gyártása, amilyen például egy brikettáló gépsor, mely kezeletlen alapanyagok mechanikai feldolgozásával állít elő piacképes, értékesíthető tüzelőanyagot. Az Innova-Metál emellett műanyag-nyílászárókat, kéziszerszámokat, és azok kopó-alkatrészeit is gyártja, valamint használaton kívüli munkagépei bérbeadásával is növeli működési hatékonyságát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.