2024.április.15. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 okot is tudunk, hogy miért hasznos a székhelyszolgáltatás

4 perc olvasás
Székhely nélkül nem működhet a vállalkozás, és ha tehetjük, ne a lakcímünket adjuk meg székhelynek.
uzlet szekhelyszolgaltatas

Cégalapításkor, egyéni vállalkozás indításakor, sokan kétségbe esnek, hiszen egy vállalkozást nem is olyan könnyű és egyszerű elindítani. A kezdő vállalkozó sokat könnyíthet a saját feladatain, amennyiben székhelyszolgáltatást vesz, vagy venne igénybe, csakhogy sokan nem is tudják, hogy létezik ilyen szolgáltatás. Pedig egy jól működő székhelyszolgáltató minimális költségek mellett, nagyon sok esetben tudja segíteni egy vállalkozás, egy cég működését. A cikkben 3 okot is felsorolunk, hogy miért is olyan elengedhetetlen a székhelyszolgáltató, ha valaki vállalkozást indít, céget alapít.

  1. Székhely nélkül nem működhet a vállalkozás

Sem a vállalatok, sem pedig a cégek nem működhetnek székhely nélkül, azaz minden vállalkozásnak és cégnek szüksége van egy székhelyre. De mi is az a székhely? A 2006. évi V. 7§ (1) törvény rendelkezik a székhelyről: „A cég székhelye a cég bejegyzett irodája. A bejegyzett iroda a cég levelezési címe, az a hely, ahol a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása, valamint ahol a külön jogszabályban meghatározott, a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítése történik.” A cég székhelyét cégtáblával szükséges jelölni. Ugyanennek a törvénynek a további rendelkezése (7§ (4)): „Cég székhelye, telephelye és fióktelepe olyan ingatlan lehet, amely a cég tulajdonát képezi, vagy amelynek használatára – ideértve a székhelyszolgáltatás útján biztosított székhelyhasználatot is – a cég jogosult.”

A vállalkozást indítója és a székhelyszolgáltató között egy úgynevezett megbízási szerződés jön létre. A megbízási szerződés értelmében a székhelyszolgáltató biztosítja a cég (megbízó) székhelyét. A cég, vagyis a megbízó ténylegesen nem használja az ingatlant és a székhelyhez kapcsolódó jogszabályi kötelezettségeknek nem a cég törvényes vagy szervezeti képviselője vagy alkalmazottja tesz eleget.

  1. Szükség van egy központi ügyintézési helyre

A központi ügyintézés az a hely, ahol a döntéshozatal, a cég irányítása és ügyvezetése ténylegesen történik. Hogyha a székhely csak kézbesítési címként működik, akkor a székhely és a központi ügyintézés helye el is különülhet egymástól.

  1. A székhelyszolgáltatók kedvező csomagokat is felajánlanak

A székhelyszolgáltatók kedvező csomagajánlatokat is biztosítanak ügyfeleik részére. Ilyen csomagajánlatot kínál fel a LOGOSZ Cégcsoport is. A LOGOSZ a következőket biztosítja a teljesség igénye nélkül: 1 db standardbélyegző a cég számára, postai küldemények állandó átvétele és megőrzése, postafiókbérlés, hivatalos levelek online formában történő továbbítása, nyilvántartás vezetése, cégképviselet, nyomtatási és szkennelési lehetőség, cégtábla elkészítése és kihelyezése, szerződésbontás lehetősége mindenféle retorzió nélkül, illetve minden új ügyfelének egy hónap ingyenes könyvelést is biztosítanak.

A www.szekhelyszolgaltatas.eu már évek óta foglalkozik székhelyszolgáltatással, de más szolgáltatásokat is nyújtanak az ügyfeleik számára, úgymint cégalapítás, cégmódosítás, cég adásvétel és bélyegzőkészítés. Cégalapítással több budapesti irodában is foglalkoznak, azaz a II., III., VI., VII., VIII., XI., XIII., XIV., XV., XVI., XXII. kerületben. Vidéken is működik székhelyszolgáltatás és cégalapítás szolgáltatásuk, az alábbi városokban: Debrecenben, Kecskeméten, Győrben, Nyíregyházán, Pécsett, Székesfehérváron, Szolnokon és Veszprémben.

Sokan egyébként szilveszter után határozzák el, hogy saját lábra állnak, és céget alapítanak.

EZ IS ÉRDEKELHETI

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.