2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Szurkolókból lesznek a jövő játékosai

2 perc olvasás
Sokszor a rajongó gyerekek alkotják az új sportoló nemzedéket.
foci gyerek

Ahhoz, hogy a gyerekek aktív és egészséges felnőttek legyenek, mindenképpen hozzájárul, ha rendszeresen sportolnak már kisebb korukban is. Jót tesz, hiszen segít kordában tartani a rengeteg energiájukat, javítja az állóképességüket, az immunrendszerüket erősíti, miközben kitartásra nevel, esetleg szocializál. A megfelelő sportág kiválasztásakor több szempontot is figyelembe kell vennie a szülőknek, de azt a legkevésbé, hogy ők mit választanának maguknak.

Nem a szülő szerepe az elhanyagolható a folyamatban, pusztán csak arról van szó, hogy a gyerek sportjövője nem a be nem teljesült vágyak terepe. De akkor mié? Könnyen lehet, hogy a szülők valamilyen rajongása átragad a kicsikre, és például a közös meccsnézések hatására egyre nagyobb lelkesedéssel beszél majd a fociról, ami aztán egészen odáig jut, hogy már gyakorolni is szeretné azt. Ebben az esetben a szülők felkészülhetnek arra, hogy a kedvenc labdarúgó lábán látott sportcipő, például egy Adidas Predator lesz majd minden álma. És persze majd egy mez is kellene a kedvenc csapattól, és igazából a teljes felszerelés. Ez rendjén is van, sokszor nagyon motiváló tud lenni kezdő sportolók számára egy játékos teljesítménye. Amikor mérlegelünk, hogy megfelel-e a sportág a gyereknek, elsőként az igényeit lássuk, de figyelembe kell venni az anyagi lehetőségeinket, a távolságot, illetve a testalkatát és az életkorát is.

Találkozhatunk persze olyan helyzetekkel is, amikor az addig a sportok iránt nem érdeklődő gyerek az iskolából hazaérvén elmondja, hogy márpedig ő focista lesz, mivel a legjobb barátja is labdarúgó edzésre kezdett járni. Ebben az esetben is előfordulhat, hogy napokon belül megkapjuk a listát, a focilabdáról, egy Nike Mercurial cipőről és egy mezről. Azzal, ha odafigyelünk ezekre az igényekre, semmiképpen nem követünk el hibát, hiszen vélhetően olyan hobbit talál majd magának, amit szívesen is gyakorol. Ebben az esetben jó ismerni a labdajátékok előnyeit is: segít a gyerekeknek csapatban dolgozni, így az együttműködő képességüket, a stratégiai gondolkodásukat is fejleszti, nem csak a fizikumukat.

Köszönjük a Foci magazin segítségét a cikk elkészültében!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.