Sajnos elérkezett az utolsó hétvége, de ezen a két napon is felhőtlen móka és kacagás vár  a T-Home Gyerek Sziget ingyenes programjain. Előre huszárok és Teddy macik,  lesz Víz-sziget és gépszoborműhely, 48-as toborzó és bohóctanoda, ökoszolgálat és Gingalló! Irány 2010. június 26-án és 27-én a Hajógyári-sziget Nagyrétje.

 

Sajnos elérkezett az utolsó hétvége, de ezen a két napon is felhőtlen móka és kacagás vár  a T-Home Gyerek Sziget ingyenes programjain. Előre huszárok és Teddy macik,  lesz Víz-sziget és gépszoborműhely, 48-as toborzó és bohóctanoda, ökoszolgálat és Gingalló! Irány 2010. június 26-án és 27-én a Hajógyári-sziget Nagyrétje.

A Vándor Vurstli időutazó stábja ismét egy nagyszerű korba röpteti a kilátogatókat, egyenesen az 1848-as forradalom és szabadságharc idejébe. A toborzótábor megnyitja kapuit és várja a bátor vitézeket, hogy felesküdjenek Kossuth Lajosra. A Valóraváltó műhelyben nyalka huszárt, míg a Zászlós műhelyben farkasfogas, címeres csatazászlót készíthetnek majd a gyerekek. A T-Home Gyerek Sziget ebben az évben kiemelten foglalkozik a speciális igényű gyerekekkel, ahol a szervező Európalánta Sátor e heti vendége a Csillagszemű játszóház és a BHRG. Különleges kamionnal érkezik hétvégére a Kézenfogva Alapítvány Fogadd el, fogadj el programjával: céljük, hogy közelebb kerüljenek egymáshoz a fogyatékossággal élő és egészséges emberek, felhívják a többségi társadalom figyelmét arra, hogy a fogyatékos embereknek nem sajnálatra, hanem elfogadásra van szükségük, arra, hogy lehetőséget adjunk nekik is a teljes életre. Az alapítvány különleges kamionjában mutatja be, hogyan élnek a különböző fogyatékossági csoportokhoz (mozgássérült, látássérült, hallássérült, beszédfogyatékos, értelmi fogyatékos és autista) tartozó emberek. Nyergelj, fordulj! Az Alakuló rétre egyenesen a Sándor-huszárok lovagolnak be és ütnek tábort, hogy megismertessék a lurkókat a huszárélettel. Lovagolhatnak, megismerkedhetnek a huszárló felszerelésével, a lovardai munkával, fakardot készíthetnek  kardbojttal és sok más hasznos információ és játék mellett a bandériumok színeit is megtudhatják azok, akik szeretnének egy kicsit elmerülni a történelmi hangulatban. A T-Home Nagyszínpadon  szombat  délelőtt 11.00-kor különleges órát tart Bendzsó és Gábriel Játsszunk dzsesszt!: – Ritmus és Harmónia, a két jóbarát címmel, melyben a dzsessz örömteli hangulatával ismerteti meg a nézőközönséget játékos formában, indirekt módon, önfeledtségre nevelő szabad kreativitásra ösztönözve. Szintén először mutatkozik be a T-Home Gyerek Szigeten  a zalaegerszegi Zabszalma zenekar Kakukk című műsorával. Egyértelmű, hogy a legviccesebb zenekarnévvel a Sajtkukacz zenekar rendelkezik. Ők Benedek Elek, a nagy mesemondó emlékét ápolják, verseket énekelnek akusztikus hangszerek kíséretében, interaktív koncertekkel. Szalóki Ági nemrégiben ismét gyereklemezt, vagy ahogy ő fogalmaz, "családi lemezt" készített. A gyerekeknek szóló lemezbemutató koncert 60 perces interaktív zenés foglalkozás, zenei képességfejlesztő játékokkal, énekkel, tánccal.  
Hétvégén megnyílik  a Gépszobrok műhelye,  ahol használt gépekből új tárgyak készülnek. Aki csak szétszedni szeret, már az is jól jár, mert itt és most, mindent szétszedhet, ami elromlott és kidobásra ítéltetett. Maszatolni-agyagozni előző héten is jó volt, naná, hogy ez a hétvége sem múlhat el nélküle, sőt aki csak kedvet érez, mind megcsinálhatja a szépen-türelmesen, finoman kisimogatott anyagedénykéjét  is. Megmutatják a tűzzománcozás varázslatos technikáját a Kézműves Palotában,  a Víz-sziget helyszínen pedig az éltető vizet ünnepelik a hétvégén a Fővárosi Vízművek támogatásával. A Fővárosi Vízművek június 26-27-én a már megszokott és kedvelt programjaival várja az ide látogató családokat: a vízfestés, a Vízválasztó- és a Víztakarékosság-játék mellett néhány igazán frissítő lehetőséget is kipróbálhatnak az érdeklődők. A Ringató csónakázó tó és a permetkapu valódi felüdülést kínál a kánikulai hőségben. A vízlábnyom-mérő segítségével pedig mindenki megtudhatja, mekkora vízlábnyomot hagy maga után, e mellett a Duna Múzeum interaktív érdekességei, illetve a vízművek különleges Infomobilja is érdekes információval áll mindenki rendelkezésére. Hasonló környezetvédelmi programmal érkezik az Ökoszolgálat: felfedezhetik az érdeklődők a hulladékmentes vásárlás és életmód szépségeit, elmesélik, hol kaphatnak  segítséget az otthon zöldítéséhez, kipróbálhatják, hogy mennyire tudnak  környezettudatosan vásárolni, ismerik-e a csomagoló anyagokat, vagy hogyan szülessen belvárosi udvarban kert, szabadtéri nappali, segítve egy élhetőbb, egészségesebb város kialakulását.

 http://www.gyereksziget.hu-/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük