A műholdas televízió-szolgáltatások piacára lépő  T-Home  2008. november 24-től  T-Home Sat TV  elnevezéssel új  műsorkínálattal szolgál a tartalmas kikapcsolódást kereső családoknak. Az ország egész területén elérhető szolgáltatás  digitalis minőségű hangot és képet,  széleskörű csatornaválasztékot,  elektronikus műsorújságot és HD-minőségű tévécsatornákat kínál, különös előnyös módon azoknak, akik a kábeles szolgátatásokat nem tudják elérni műszaki nehézségek miatt.

 

A műholdas televízió-szolgáltatások piacára lépő  T-Home  2008. november 24-től  T-Home Sat TV  elnevezéssel új  műsorkínálattal szolgál a tartalmas kikapcsolódást kereső családoknak. Az ország egész területén elérhető szolgáltatás  digitalis minőségű hangot és képet,  széleskörű csatornaválasztékot,  elektronikus műsorújságot és HD-minőségű tévécsatornákat kínál, különös előnyös módon azoknak, akik a kábeles szolgátatásokat nem tudják elérni műszaki nehézségek miatt.

A T-Home, a Magyar Telekom új "márkája",  tévét, internetet és telefont kínál munkához, tájékozódáshoz,  kikap-csolódáshoz.  A cégnél vallják;  az új szolgáltatással az emlékezetes pillanatok megoszthatóvá vállnak, könnyen hozzáférhetővé válik otthon az információ, a szórakozás és a távoli munkavégzés, a T-Mobil segítségével pedig mindez útközben is.  Az otthoni, valamint kisüzleti (SOHO) vezetékes kommunikációs és multimédiás tartalmi szolgáltatásokat összefogó T-Home márka teljeskörű,  akár az egész család igényét kielégítő ajánlatai a fentiek szerint november 24-től új lehetőséggel bővülnek.

A Magyar Telekom mindezzel, miként Winkler János vezérigazgató-helyettes kifejtette, közelebb kerül a maga elé tűzött célhoz, s egy éven belül a hazai piacon egyedülálló, „három képernyős" (triple-play) vállalattá válhat,  sőt double-triple-play  céggé, ha a mobilon történő hármas elérést is ideszámítjuk.  Jelenleg kizárólag ez a cég képes együtt nyújtani vezetékes és mobil hálózaton tévét, internetet és telefont ügyfeleinek.

A T-Home kinálatában már meglévő televiziós szolgáltatások (T-Home Kabel TV  és T-Home IPTV) mellett a most piacra lépő új, műholdas műsorterjesztésű digitális televíziós (DVB-S) – szolgáltatás kedvező  ár-érték arányú, a választás szabadságát, az érdeklődésnek leginkább megfelelő csatornakínálatot, csúcsminőségű képet és hangot kínál a televíziózáshoz.

Azok az előfizetők, akik rendelkeznek a 14 tévécsatornát tartalmazo T-Home alapcsomaggal (T-Home internet + telefonelőfizetés), egyéves hűségnyilatkozat ellenében élvezhetik a  kedvezményes T-Home Tripla  szolgáltatást, mindössze 990 forintért havonta.

Ugyanezen feltételekkel a 49 tévécsatornát tartalmazó  Családi csomag  havi 1.990 forintért élvezhető.  A Családi csomag mellé ráadásként további tematikus minicsomagokat is lehet választani:  így bármelyik korosztály megtalálhatja a neki megfelelő programot az ismeretterjesztő, sport, gyermek, mozi, zene, és erotikus műsorokat sugárzó csatornák kínálatából.

A kifinomult felhasználói igényeket is kiszolgáló,  változatos kialakítású T-Home Sat  csomagok tartalmazzák a digitális műsorújságot és a gyerekzárat.  A kedvező árú csomagok olyan kialakításúak, hogy az egyes tévénézőt leginkább érdeklő műsorok kerülhessenek a képernyőre.

A szolgáltatás igénybe vételéhez egy kültéri vevőegységre és egy beltéri egységre, úgynevezett Set Top Boxra (Sat TV-vevőegységre) van szükség.  Kizárólag a T-Home által adott set-top-box használható, az ehhez alkalmazott előfizetői kártyán kódolják a csatona-vételi jogokat.  Az alkalmazott vételi összeállításban kódolatlan égi csatornák is elérhetők, ezek ingyenesek.  (A korábban beszerzett, meglévő műholdvevő készülékek nem használhatók a T-Home Sat TV-hez.). A  T-Home Sat TV  előfizetésekor a cég biztosítja ezeket a készülékeket, gondoskodik szakszerű felszerelésükről, feljogosít használatukra, mindezt egyéves hűségidő aláírása ellenében.  Egyetlen T-Home Sat TV-szolgáltatáshoz legfeljebb három Set Top Box rendelhető, a második és harmadik beltéri vevőegység bérleti díja havi  390 Ft darabonként.   Háromnál több tévékészülékre csak akkor alkalmazható a szolgáltatás, ha több  T-Home Sat TV-szolgáltatást fizetünk elő.  Második  Sat TV-vevőegység utólagos felszerelési költsége  9.300 forint,  harmadik darab esetén  az összköltség 12.600 forint.

A  T-Home Sat TV   az ország egész területén elérhető a nyugati 4º-on lévő  Amos műholdról, az előfizetői helytől függő, tényleges létesítési lehetőségekről a megrendelést követő műszaki felmérés ad pontos tájékoztatást. A cég független jelfeladó lehetőséget alakított ki a műhold felé, az adás MPEG 4  jeltömörítéssel történik, így kisebb csatorna-szélességen kétszerannyi műsor továbbítható, mint az adásra korábban alkalmazott MPEG 2-n.  Az MPEG 4  lefelé kompatibilis az előző rendszerekkel.  Internetes szolgáltatást nem terveznek ebben a felállásban. A telefon és internetes szolgáltatás tovabbra is az ADSL illetve rézérpáros rendszeren adják.

A T-Home szolgáltatásai többféle kombinációban is megrendelhetők, részletes információ:

http://www.t-home.hu/ T:  1412, ill.  a T-Pontokban és T-Partner üzletekben.

Üvegszálas hálózaton fogja a T-Home továbbítani 200 ezer otthonba a szupergyors szélessávú internetet.A szolgáltatási formák választékából mindig az adott terület lehetőségei, sőt a potenciális előfizetők igényei közül választják ki a „nyerő" megoldást, errefelé tart ma már a szakma az egész világon.  Ahol optikai kábel válhat be, ott azt, ahol  a műholdas megoldás, ott azt, vagy ahol a mobil előnyös, ott azt részesítik előnyben a szolgáltatás-fejlesztéseknél.

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük