2023.március.30. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tasnádi István: PARAVARIETÉ – zenés játék

3 perc olvasás

fototoldieva.jpg

Foto: Toldi Éva

Nem akármilyen szereposztással debütál december 2-án, szombaton Tasnádi István abszurd zenés játéka, a Paravarieté a Pinceszínház színpadán.

 

A reflektorfénybe ezúttal egy hétköznapi család tagjai kerülnek, akiknek a mindennapi élete egy showműsor részeként, cirkuszi mutatványok formájában, jelenetről jelenetre tárul elénk. Lehet erőművész a nagybevásárlásból hazatérő háziasszony és szózsonglőr a félrelépését ügyesen kimagyarázó férj. A köznapi élet trivialitása válik attrakcióvá a Paravarieté világában. A közönséges élet csak úgy válik elviselhetővé, ha akrobatikus mutatványnak tekintjük annak minden megunt, lapos pillanatát!

 

Szabóné Hajagos Bettina nőimitátorként, Zoroaszter Leó erőművészként és fakírként, Buflakár Béla a középszerűség virtuózaként, Ezerarcú Fregoli szózsonglőrként lép színpadra.

A mindennapok artistává váló hőseit Kovács Vanda, Némedi Árpád, Kaszás Gergő és Blahó Gergely keltik életre a Pinceszínház színpadán.

Az abszurd játék zenéit Szemenyei János szerezte, a koreográfiákat Bóbis László készítette. Az előadás rendezője Tasnádi Csaba. Mindezen csakis nevetni lehet majd!

 

Tasnádi István napjaink egyik legsikeresebb színpadi szerzője. 1996-ban a Bárka Színház egyik alapító tagja volt, 1996-tól 2001-ig dramaturgja, 2001-től 2007-ig a Krétakör Színház rezidens drámaírójaként dolgozott. Művei – köztük a Közellenség, a NEXXT – Frau Plastic Chicken Show, a Hazámhazám, Feketeország, a Nézőművészeti Főiskola, a Finito, a Fédra Fitness, Paravarieté, a Kupidó, a Cyber Cyrano és az East Balkán – rendre nagy sikereket aratnak a színházak műsorán. Egyre többször maga is vállalkozik darabjai színpadra állítására. A kiemelkedő népszerűségnek örvendő Terápia és Aranyélet című tévésorozatok vezető írója. Idén ősszel az általa rendezett Memo című tévéfilmjét Európa legjobb televíziós filmjének választották a Prix Európa fesztiválon.

 

A Pinceszínház 2015. őszén mutatta be a Finito című szatíráját, amely azóta is töretlen sikerrel szerepel Ferencváros színházának műsorán. Az előadás 2016-ban elnyerte a Thália Színház IV. Humorfesztiválján a legjobb produkcióért járó díjat, ahogy a VIDOR Fesztiválon a legjobb kamaraszínházi előadásnak és legjobb mellékszereplőnek (Györgyi Anna) járó elismeréseket is begyűjtötte. A Paravarietét szintén a szerző testvére, Tasnádi Csaba rendezésében mutatja be a Pinceszínház. A produkció alkotói köszönik Geszti Péter segítségét!

 

Bemutató: 2017. december 2. szombat 19.00

Pinceszínház

További decemberi előadás időpontok:

  1. december 7. csütörtök 19.00
  2. december 11. hétfő 19.00

Jegyek válthatóak interneten keresztül is a színház honlapján

 

A december 7-ei, 19.00 órakor kezdődő előadás után közönségtalálkozót és könyvbemutatót tartanak a szerző, a rendező és a színészek társaságában az Ellenfény című folyóirat szervezésében.

 

www.pinceszinhaz.hu

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.