2024.július.25. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Teátrum Neked!

3 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><span class="inline inline-left"><a href="/node/109350"><img class="image image-preview" src="/files/images/zenta.jpg" border="0" width="474" height="687" /></a></span>Idén télen új állomással bővül a Magyar Teátrumi Társaság határontúli megjelenési lehetősége. Tusnádfürdő és Szabadka után a Zentai Magyar Kamaraszínház ad otthont a magyar színjátszásnak. A Zentai Teátrumi Napok minden korosztályhoz szólva igyekeznek a magyar kultúra határokat átívelő erejét erősíteni. <p> 

zentaIdén télen új állomással bővül a Magyar Teátrumi Társaság határontúli megjelenési lehetősége. Tusnádfürdő és Szabadka után a Zentai Magyar Kamaraszínház ad otthont a magyar színjátszásnak. A Zentai Teátrumi Napok minden korosztályhoz szólva igyekeznek a magyar kultúra határokat átívelő erejét erősíteni.

 

zentaIdén télen új állomással bővül a Magyar Teátrumi Társaság határontúli megjelenési lehetősége. Tusnádfürdő és Szabadka után a Zentai Magyar Kamaraszínház ad otthont a magyar színjátszásnak. A Zentai Teátrumi Napok minden korosztályhoz szólva igyekeznek a magyar kultúra határokat átívelő erejét erősíteni.

 

A Magyar Teátrumi Társaság egyik fontos küldetése, hogy a színház világát a lehető legtöbb helyre és emberhez eljuttassa. A magyar kultúra adta öröm és szépsége jegyében tavaly hatodik alkalommal állították fel a Magyar Teátrum Sátrat Erdélyben és idén ötödik alkalommal szervezik meg a szabadkai Winteretno fesztivált. Az eddig is színes paletta ezúttal Zentával bővül, ahol a magyar nyelvű közönség részéről fogalmazódott meg elsőként az igény arra, hogy minél több és színesebb színházi előadást lássanak vendégül.

 

A Magyar Teátrumi Társaság a Zentai Magyar Kamaraszínházzal közösen 2017. február 9 és 11. között Teátrum Neked! címmel színházi napokat rendez, mely a már máshol jól bevált és népszerű programszerkesztési elv mentén gyermek- és felnőtt programokat egyaránt tartalmaz. A csütörtöki nyitóelőadás keretében Gubik Petra és Szomor György áll színpadra, akik zenés estjükben nemcsak népszerű musicaleket idéznek fel, hanem ízelítőt adnak az Omega, Máté Péter és Cserháti Zsuzsa munkásságából is.

A péntek, szombat délelőtt a gyermekeké, ahol a kalandos játszóház, kézműves foglalkozás mellett a Magyar Népmese Színház és a Ramazuri Bábszínház egy-egy előadása avatja be a kisebbeket a színház világába.

 

A Teátrum Neked! program keretében Zentára érkezik a Jászai Mari -és Kossuth- díjas, érdemes művész Koncz Gábor, aki Gyorsvonat című műsorában saját életútját idézi meg nemcsak hitelesen, hanem mindenki számára emlékezetes módon. A színházi napokat Udvaros Dorottya, Jászai Mari-és Kossuth díjas színművésznő zárja a Nemzeti Színház színpadán már többször bemutatott Nyáron, este fél tizenegykor című produkciójával.

 

Szabó László, a Magyar Teátrumi Társaság titkára elmondta:

„A Teátrum Neked! programjai ingyenesen látogathatók, mert fontos számunkra, hogy minél több vajdasági magyar részt tudjon venni rajta. Örülünk a Zentai Magyar Kamaraszínházzal kialakult együttműködésnek és bízunk abban, hogy a Teátrum Neked! legalább annyira népszerű lesz, mint a többi hasonló, ilyen határontúli esemény. Szeretnénk Zentára is újra és újra hazatérni!"

 

2017. február 9-11.

Teátrum Neked!

Zentai Teátrumi Napok

 

https://hu-hu.facebook.com/Zentai-Magyar-Kamaraszínház

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.