2023.december.10. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Tedd magad szabaddá – IMPRÓ7 2.0

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/59481"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/i_3.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="65" /></a></span>A vasárnap befejeződő egy hetes IMPRÓ7 2.0 improvizációs fesztivál eddigi programjait pezsgő ötletek, kreativitás, pörgés, meglepetések, önfeledt nevetés jellemezte. A Fesztivál keretében egy héten át minden este más-más hazai csapatot láthattunk - de még van két nap - az <a href="https://sites.google.com/site/improo4/Impr7-2012">IMPRÓ - kreatív töltőállomás</a> színpadán.</p> <p> 

i 3.thumbnailA vasárnap befejeződő egy hetes IMPRÓ7 2.0 improvizációs fesztivál eddigi programjait pezsgő ötletek, kreativitás, pörgés, meglepetések, önfeledt nevetés jellemezte. A Fesztivál keretében egy héten át minden este más-más hazai csapatot láthattunk – de még van két nap – az IMPRÓ – kreatív töltőállomás színpadán.

 

i 3.thumbnailA vasárnap befejeződő egy hetes IMPRÓ7 2.0 improvizációs fesztivál eddigi programjait pezsgő ötletek, kreativitás, pörgés, meglepetések, önfeledt nevetés jellemezte. A Fesztivál keretében egy héten át minden este más-más hazai csapatot láthattunk – de még van két nap – az IMPRÓ – kreatív töltőállomás színpadán.

 

A rendezvénysorozaton a szórakoztató, közvetlen hangú előadások a helyszínen születtek/születnek meg. A szereplők nem egy meglévő szövegkönyvből vagy színdarabból indulnak ki, hanem a közönség ötletei és élményei alapján rögtönöznek. Különleges szórakoztató imprószínház ez, a közönség ötleteiből, ahol a humor és az empátia lehet válasz vagy megoldás egy-egy problémára, a mindenkiben meglévő kreativitás-potenciál feltárására és fejlesztésére. Ezek az esték valóban segítik a lazítást és a felszabadítást. A színházi előadások és zenei programok mellett napközben workshopok, szakmai beszélgetések, középiskolás impróversenyek várták az érdeklődőket.

 

A budapesti IMPRÓ – kreatív töltőállomáson (1066 Budapest, Ó utca 4.) hétfőn az Operettszínház színészei (Impro és Kontra), valamint az Itt és Most nyitották a sort. Kedden izgalmas, kriminális hangulatú produkciókkal mutatkoztak be a Gyilkosok (improvizáció életre-halálra), szerdán pedig a pszichológia nagymesterei, a playback színház nagy öregjeiből álló Pszínház, és a Még 1 Mesét Akciócsport szórakoztatta a közönséget. Csütörtökön Földessy Margit és az IMposztorok PROdukciója, valamint Hajós András Dalpéksége szerzett felejthetetlen perceket.

 

TEDD MAGAD SZABADDÁ!

A hátralévő két nap is kellemes kikapcsolódást ígér, hiszen a rendezvénysorozaton fellép a hazai improvizációs műfaj színe-java. Pénteken a Grund Színház, a Momentán Társulat és Nyeső Mari lépett fel. Nyeső Mari péntek este egy szál gitárral repítette el hallgatóit Afrikába, ahol a törzs tagjaiként együtt énekelhettünk a kis Manuelával a tűz körül, áthajózunk Indiába, ahol színes kendőkbe öltözött lányokkal fecskéket röptettünk, egy öreg camping kerékpárral körülbicikliztük a Balatont, és közben táncolni is megtanulhattunk.

 

A fesztivál utolsó előtti napján a két legnagyobb vidéki társulat is csatlakozik a 2012. március 31-én első alkalommal megrendezésre kerülő Színházak Éjszakája programsorozathoz.

A szombat esti előadás után együtt játszik a Momentán Társulat, a Grund Színház és az improvizáció szerelmeseinek apraja-nagyja.

A laza, rögtönzött szüzséket és "Mini-Rögvesteket" kötetlen beszélgetés és rendhagyó klubélet követi, ahol a nézők kérdéseket tehetnek fel a szereplőknek. Nincs tabu téma: színház, impró, felkészülés, bakik, gólpasszok, luftok és mandinerek is terítékre kerülnek, egészen a nézői rögtönzésekig bezárólag. A különleges éjszaka bizarr hangulatot ígér. A Fesztivál többi napján fellépő többi társulatból is várnak még játékosokat. Hogy kik lesznek azok, az egyelőre maradjon titok, minden esetre az biztos, hogy aki ezen az éjszakán felhőtlen kikapcsolódásra, szellemi sziporkákra és kreatív bizsergésre vágyik, az itt mindezt megtalálja.

Szombaton az Improvokál és a győri Import Impró közreműködik, míg a SZABAD A PÁLYA keretében, kísérletező csapatok, baráti társaságok, fiatal, induló társulatok kapnak lehetőséget a bemutatkozásra.

A fesztivál csúcspontjának a szombat esti ImpróLekvár, a színházi improvizáció hazai képviselőinek közös játéka ígérkezik. Valódi imprószínház lesz ez, benne mindazzal, amit a héten addig láthattak az érdeklődők: klasszikus improvizációval, zenével, személyes történetekkel. A végtelen történet ezen az éjszakán hajnalig folytatódik, amikor is az

IMPRÓ7 2.0 csatlakozik a Színházak Éjszakájához.

Vasárnap a Soharóza kórus mutatkozik be, s mellette középiskolás csapatok és vállalkozó kedvű felnőttek is kipróbálhatják az improvizációt, a szellemi felszabadítás e szórakoztató műfaját.

A Soharóza kórus játékszabályai mindig szigorúak. Egyszerre fegyelmezettnek, érzékenynek és teljesen szabadnak lenni – na, ezt az állapotot kell megtalálnunk, és akkor a koncert is jó lesz. Néha sikerül."

 

KÉRD IMPROVÉNÁSAN! A rendezvény házigazdája a Momentán Társulat.

A második Impró7 megálmodója és megvalósítója (akárcsak az elsőé), a Momentán Társulat. A 10 fiatalból álló kreatív csapat 2000-ben alakult, jelenleg 7 különböző improvizációs előadás szerepel repertoárjukon. 2010-ben nyitották meg az IMPRÓ – kreatív töltőállomást, az interaktív improvizáció magyarországi bázisát.

A külföldön már évtizedek óta rendkívül népszerű műfaj mára Magyarországon is megtalálta a közönségét. Imprócsapatok alakultak a fővárosban és vidéken, majd a kezdetben csak alkalomszerűen fellépő társulásokból rendszeresen játszó, komoly társulatok lettek. Az előadástípusok között akad zenés és prózai, könnyed és lélektani, rövid jelenetekből álló és hosszú történet is. A hazai közönség egy része eleinte kicsit tartott az interaktivitástól, ám pillanatok alatt kiderült, hogy a helyszínen villámgyorsan oldódik a hangulat, és mindenki felhőtlenül szórakozik. Felszabadult kreativitás. Igazi szellemi tűzijáték, villám-reakciók és szópárbajok, hipergyors rögtönzések és sok-sok nevetés jellemzi az IMPRÓ7 2.0 előadásait, egyszóval ízig-vérig 21. századi szórakoztatás a javából!

 
Nem véletlen, hogy a rendezvény szlogenje: TEDD MAGAD SZABADDÁ!

Gyere Te is, Jöjjön Ön is, és hozz magaddal még valakit!

Ha nem tudsz eljönni, nézd meg a YOUTUBEon!

DE INKÁBB GYERE EL J

 

IMPRÓ – kreatív töltőállomás

1066 Budapest, Ó utca 4.

https://sites.google.com/site/improo4/

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.