A The Body Shop világszerte, Magyarországgal együtt, már 64 országban, összesen több mint 2700 üzlettel van jelen.  A magyarországi piac az első, amely kizárólag Pulse üzletnek ad otthont.

A The Body Shop világszerte, Magyarországgal együtt, már 64 országban, összesen több mint 2700 üzlettel van jelen.  A magyarországi piac az első, amely kizárólag Pulse üzletnek ad otthont.

A The Body Shop kizárólagos hazai képviselete, az Avanzo-Trade Kft. 2012. április 3-án megnyitotta első márkaboltját Budapesten. Az Arena Plazaban található üzlet az első olyan Pulse designba öltöztetett márkabolt a világon, amely interaktív, előremutató, valamint a szépséget és a közösségi érdekeket helyezi előtérbe. Az új Pulse boltok a szépségre és az értékekre érzékeny vásárlók új generációjához juttatják el a The Body Shop termékeit. A  legmodernebb kialakítású, a legjobb minőségű anyagokból készülő és természetes hangulatú Pulse üzletek kellemes, barátságos teret teremtenek, így közelebb hozzák a vásárlókat a The Body Shop termékekhez és alapértékekhez.

 

A Pulse üzletek célja egy természetközeli hangulatú tér kialakítása, amely a The Body Shop termékeihez használt természetes összetevőkre utal, ezért az üzlet összes fa berendezési tárgya FSC tanúsítvánnyal rendelkezik. Az egyes Pulse boltok központi terében két  természetes, fából készült interaktív termékbemutató asztal áll, amelyeken különféle termékek, újdonságok, sminkkellékek és egy, a saját ajándék készítésére szolgáló rész kap helyet. Mindez egyfajta interaktív „szigetként" működik, amely arra csábítja a vásárlókat, hogy kézbe vegyék, megszagolják és kipróbálják a termékeket.

 

„A Pulse a közösség szíve. Ez az a hely, ahol a belülről jövő szépség életre kel a méltányos közösségi beszerzés révén készülő termékek, az elkötelezett csapat, valamint a helyi közösséggel és globális tevékenységekkel, értékekkel foglalkozó falfelületek segítségével.

A vásárlókat interaktivitásra buzdító falfelületek az önkéntes események, kampányok posztereit és felhívásait is tartalmazzák, és ezáltal a közösségi élet színtereként szolgálnak. Továbbá minden üzletnek lesz saját értéknagykövete, aki tájékoztatja a vásárlókat a

The Body Shop által vállalt feladatokról, így az üzleti tevékenységet is a jó ügy szolgálatába állíthatjuk" – mondta Ann Massal, a The Body Shop nemzetközi márkaigazgatója.

 A Pulse üzletek a The Body Shop öt alapvető értékét tükrözik: bolygónk erőforrásainak védelmét, önbecsülésünk növelését, az emberi jogok védelmét, a méltányos közösségi beszerzést, valamint az állatkísérletek elleni küzdelmet.

 A The Body Shop új Pulse üzlethelyiségei a modern és dinamikus megjelenést a fenntarthatósággal ötvözik. A cél az üzletek környezeti hatásának, széndioxid-kibocsátásának 2020-ig a felére csökkentése, például a fénycsöves világítótestek LED szalagokra cserélésével, valamint 35 W teljesítményű mennyezeti lámpák használatával. Az eredmény? Az energiafelhasználás 25%-kal* csökkent az átlagos üzletekkel összehasonlítva.

 A The Body Shop elsődleges célja, hogy segítsen a nőknek az igényes megjelenés és a nagyszerű közérzet kialakításában. Ennek érdekében minden Pulse üzletben egy elhívatott sminkmester és bőrápolási szakértő segít a vendégeknek azon termékek megtalálásában, amelyek kívül-belül ragyogó szépséggel ajándékozzák meg őket.

A The Body Shop  kampányainak központjául a Pulse üzletek szolgálnak, ezáltal minden vásárlót részvételre és változtatásra ösztönöznek. A Pulse a megfelelő hely minden olyan nő

számára, aki tökéletes megjelenésre és nagyszerű közérzetre vágyik úgy, hogy közben másokon is segít. A The Body Shop már több mint 25 éve ápol a helyi közösségeket támogató méltányos partnerkapcsolatokat beszállítóival. Az új Pulse üzletek különböző pontjain kis térképek találhatók, amelyek a helyi közösségeket támogató méltányos partnerkapcsolatokat jelzik. Továbbá kiemeli a vállalat tevékenységének világszerte 300 000 emberre gyakorolt pozitív hatását, valamint bemutatják azon természetes összetevőket, amelyek ezen partnerkapcsolatok révén kerülnek a The Body Shop üzletekbe.

 Minden egyes Pulse üzlet kirakatán megjelenik a „100%-ban növényi eredetű" címke, amely azt jelzi, hogy a The Body Shop termékek egyáltalán nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket**. Továbbá a vállalat hangsúlyozza a British Union for the Abolition of Vivisection, vagyis az állatkísérletek megszüntetéséért harcoló brit szervezettel fenntartott partnerségét az „Ugró nyuszi" logóval, amely az állatkísérletek nélkül készülő kozmetikumok arany fokozatú védjegye.

 Emellett 2012-ben a The Body Shop bevezeti első The Body Shop Foundation termékét, és az abból származó értékesítési bevételek az adott régióban élő helyi közösségekhez jutnak majd el. A kedvezményezett közösségekről a vásárlók az üzletekben szavazhatnak, így a Pulse valóban a közösség szíve lehet.

 A The Body Shop International alapítója, a néhai brit vállalkozó, Dame Anita Roddick, nők generációja számára szolgált inspirációként, akik már több mint 30 éve élvezik a The Body Shop® termékeit. Az 1976-ban alapított The Body Shop International első boltja Brightonban, Anglia déli partján nyílt, és mindössze 25, kézzel kikevert kozmetikumot forgalmazott. Mára a The Body Shop International 2500-nál is több üzletet üzemeltet, és több mint 1200 különféle terméket forgalmaz.

 "Ha jók vagyunk, az az üzletnek is jót tesz" – ez volt Anita egyszerű mottója, ami az évek során lehetővé tette a The Body Shop® számára, hogy élen járjon a jobb vállalati átláthatóság kialakításában, és pozitív közösségi és környezetvédelmi változások mozgatórugója legyen lobbitevékenységén és kampányain keresztül. A The Body Shop® kampányt folytatott az emberi jogokkal történő visszaélések ellen, az állatok és a környezet védelméért, és támogatja a nőket önbizalmuk növelésében. Ezzel vásárlók generációinak szimpátiáját nyerte el, akik a termékek megvásárlásával hűek maradhatnak elveikhez.

 * A londoni Kings Road-i és islingtoni Pulse mintaboltok energia-fogyasztási mutatói alapján, 2011.

* * Bizonyos termékek állati eredetű összetevőket tartalmaznak, mint például méz, méhviasz, lanolin, melyeket állatbarát módszerekkel nyertek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük