http://www.periferiaalapitvany.huhttp://www.periferiaalapitvany.hu A Periféria Alapítványt támogatják azok, akik a Telekom Adományvonalat hívják a 1788-as számon július és augusztus hónapban.

http://www.periferiaalapitvany.huhttp://www.periferiaalapitvany.hu A Periféria Alapítványt támogatják azok, akik a Telekom Adományvonalat hívják a 1788-as számon július és augusztus hónapban.

A Periféria Alapítvány az Adományvonal hozzájárulásaival a Külvárosi Tankör Középiskolát szeretné minél több fiatal számára hozzáférhetővé tenni.

Az iskola célja, hogy ne kallódjanak el azok a fiatalok, akiket különböző okokra hivatkozva deviánsnak, kezelhetetlennek bélyegzett, és kitaszított a hagyományos oktatási struktúra.
A kilencvenes évek elején alapított iskola vezetői felismerték, hogy azok a fiatalok, akik nem képesek betagozódni az állami rendszerbe, nem tudnak sehol sem tanulni. Az intézmény egyéni, személyre szóló program, úgynevezett mentor rendszer alapján működik.

Azoknak a pedagógusoknak, akik itt tevékenykednek, az a véleményük, hogy a hagyományos iskolarendszer egyre távolabb áll a kor szülte igényektől. A Külvárosi Tankör Középiskola már második évtizede képes arra, hogy ezeket a fiatalokat eredményekhez és sikeres pályakezdéshez segítse.

A hívásokért kapott 100 forint jelentős támogatás a középiskola számára, hiszen az emberek száz forintjaival még több fiatalnak nyújthatnak segítséget. Az akcióhoz kapcsolódó nyilvánossággal pedig szeretnék felhívni a figyelmet arra a leglényegesebb kérdésre, hogy fontosak-e ezek a fiatalok Magyarországnak, vagy a társadalom lemond róluk csak azért, mert kicsit mások, mint a többiek.

A hetedik éve működő Telekom Adományvonal (1788) a Magyar Telekom vezetékes és mobil hálózatából érhető el, a hívás és az sms-küldés ára 100 forint. Domino előfizetésről kezdeményezett hívás kivételével az összeg áfamentes. A két hónap alatt beérkező hívások ára a hívók adományaként teljes egészében a Periféria Alapítványé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük