2022.július.03. vasárnap.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Teltház a soproni szállodákban – Ma indul a 19. VOLT Fesztivál

5 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> 72 1024x768 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/51322"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/Image8_42.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="100" /></a></span>A mai napon indult el elsőként az a különvonat, amely vasárnapig napi rendszerességgel szállítja Sopronba a VOLT Fesztivál vendégeit. A VOLT történetében korábban soha nem fordult elő, hogy a kapunyitás előtt napokkal már egyetlen szabad szálláshelyet sem lehet találni a Hűség Városában, ezért a szervezők a szomszédos osztrák hoteleket kezdték el feltölteni.

image8 42.thumbnailA mai napon indult el elsőként az a különvonat, amely vasárnapig napi rendszerességgel szállítja Sopronba a VOLT Fesztivál vendégeit. A VOLT történetében korábban soha nem fordult elő, hogy a kapunyitás előtt napokkal már egyetlen szabad szálláshelyet sem lehet találni a Hűség Városában, ezért a szervezők a szomszédos osztrák hoteleket kezdték el feltölteni.

image8 42.thumbnailA mai napon indult el elsőként az a különvonat, amely vasárnapig napi rendszerességgel szállítja Sopronba a VOLT Fesztivál vendégeit. A VOLT történetében korábban soha nem fordult elő, hogy a kapunyitás előtt napokkal már egyetlen szabad szálláshelyet sem lehet találni a Hűség Városában, ezért a szervezők a szomszédos osztrák hoteleket kezdték el feltölteni.

 Nem véletlen a VOLT iránti felfokozott érdeklődés: vidéki fesztivál Magyarországon még soha nem mutatott fel az idei VOLT Fesztiváléhoz hasonló sztárkínálatot. Minden bizonnyal ennek, és a VOLT közel két évtizedes tradíciójának köszönhető, hogy egy év alatt 30%-kal nőtt azok száma, akik bérlettel vesznek részt a négy és félnapos eseményen. A VOLT nyitónapján 27 EU-tagállamból több száz fesztiválozó érkezik Sopronba. Ők – országukat képviselve – zenei produkciókat mutatnak be az Európa Színpadon, és a fesztiválozókkal együtt a helyi Európa Kempingben szállnak meg. – tudtuk meg Fülöp Zoltántól és Lobenwein Norberttől, a VOLT Fesztivél szervezőitől.

 Az egyhetes építkezés során és a fesztivál ideje alatt több ezren dolgoznak a VOLT Fesztiválon, és már száznál is több kamion fordult meg a soproni Lővérekben. A VOLT szervezői nemcsak gigantikus színpadokat, de igazán impozáns bárokat, éttermeket, kávézókat is felépítenek a fesztivál idejére. A nagyszínpadok közt a legnagyobb a Telekom Nagyszínpad, mely egy 600 m2-es, 100 tonna súlyú építmény. A hozzávalókat 6 kamion szállította a helyszínre és 5 nap alatt épült fel. A látványt immár minkét oldalon kivetítő teszi teljessé és 80 intelligens és további 80 egyéb lámpa szolgáltatja a fényhatásokat. A színpadok környékén óriási kivetítők mellett a főbejáratnál is speciális LED-kapu fogadja az érkezőket, összesen közel 600 m2-nyi kivetítéstechnika áll a fesztiválozók rendelkezésére.

 A VOLT a programknálat mellett nagy gondot fordít a gasztronómiai kultúrára is. Felvonul itt az európai konyhák színe-java, a Magyar Konyhát sztárséfek bogrács-költeményei, a minőségi borokat pedig a Poncichter Negyedben felvonuló soproni és környékbeli borászok képviselik.

 A VOLT egyben az EU Magyar Elnökség hivatalos záróbulija is, ebből az alkalomból szerda este Schmitt Pál köztársasági elnök is ellátogat a fesztiválra.

Sztárok, igények, szokások…

 Sok érdekesség derül ki a világsztárok által a szervezőknek elküldött ún. riderekből, igénylistákból. A környezettudatosság ma már a zenészek között egy általános tulajdonság. Szelektíven gyűjtik a szemetet és kerülik az eldobható poharakat, étkészleteket. Persze üvegpohárban sem isznak bármit: az idei év slágere egy meglehetősen borsos árú tequila, amelynek palackja több, mint 20.000 Ft. Egyértelműen divathullámról lehet szó, hiszen az elmúlt években senki sem kért ilyen italt, idén pedig 4 fellépő is ragaszkodik hozzá. A törölköző a legnagyobb fogyóeszköz a zenekarok között. Van, hogy 50-60 darabot kérnek, amelynek egy jó része a turnébuszban landol, hiszen sokszor napokat is töltenek ott a következő fellépésig.

A nagy csapatok semmit nem bíznak a véletlenre: bevett szokás, hogy több kamionnyi hang- és fénytechnikával érkeznek, vagy éppen előírják ezek beszerzését. Az idei év egyik meglepetése Paul Kalkbrenner, aki nem egy szimpla DJ-szettel érkezik a VOLT-ra. Egy teljes napig épül majd a kivetítő-rendszer amelyet külön kamion szállít Sopronba. Ha már járműveknél tartunk, azt is megtudtuk, hogy két csapat is magánrepülővel érkezik Bécsbe, viszont vannak olyanok is, akik fél napot utaznak kisbusszal, hogy színpadra lépjenek a VOLT-on.

Óriási meglepetésparty is készül a VOLT-on, hiszen DUB FX itt ünnepli születésnapját, amelyre Londonból Sopronba érkező barátai már nagyon készülnek – ezt kéretik titokban tartani!

 Csillagok városa

 A legnagyobb sztárok ezúttal is nyomot hagynak Sopronban. EfZámbó István képzőművész több, speciális köztéri széket készített el, melyeket jelképesen a VOLT fellépőinek ajándékoznak a szervezők. A tervek szerint ezek a kultikus tárgyak Sopron utcáit díszitik majd a jövőben.

 Ismerkedési Est

 A VOLT Fesztivál kapui ma este 6-kor nyílnak meg. Ismetkedési Est keretében ma többek közütt a Budapest Bar és a Magna cum Laude lép színpadra, de a Kispál é a Borz búcsúkoncertjéről készült filmet is levetítik, koncert-körülmények között…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.