www.virusbuster.huwww.virusbuster.hu  

A biztonsági termékek vizsgálatának minőségi javítása érdekében folyó közös munka koordinálásában a VirusBuster Kft. Víruslaborjának vezetője is komoly szerepet vállal

www.virusbuster.huwww.virusbuster.hu  

A biztonsági termékek vizsgálatának minőségi javítása érdekében folyó közös munka koordinálásában a VirusBuster Kft. Víruslaborjának vezetője is komoly szerepet vállal

Az Anti-Malware Testing Standards Organization (AMTSO) tagjai – köztük a szervezet igazgatótanácsának tagjaként tevékenykedő Szappanos Gábor, a VirusBuster Kft. Víruslaboratóriumának vezetője – olyan dokumentumokat publikáltak, melyek elsőként állítanak fel elfogadott szabványokat a biztonsági szoftverek vizsgálatára. Ezeknek a szabványoknak a kidolgozásában 40-nél is több számítógépes biztonsági szakértő, terméktesztelő és médiaszakember vett részt a világ minden részéről. A szabványok megteremtése és közreadása az első kulcsfontosságú lépés abban a küldetésben, amelyet az AMTSO vállalt a kártevőellenes termékek tesztelésének javítása céljából.

Az AMTSO tagjai egy átfogó, a legjobb ajánlásokat tartalmazó gyűjteményt is összeállítottak a biztonsági szoftverek dinamikus vizsgálatának a támogatására. A dokumentum a pontosabb és megbízhatóbb vizsgálati eredményekhez szükséges körülmények felállításában segíti a tesztelőket. Mindkét kiadvány (A The Fundamental Principles of Testing és a Best Practices for Dynamic Testing) letölthető a www.amtso.org honlapról.

A szabványok és ajánlások elfogadása azért jelentős mozzanat a számítógépes biztonsági ipar számára, mert mindeddig nem létezett olyan következetes keretrendszer, amely a vírusellenes termékek módszertani iránymutatójának a szerepét betölthette volna.

A szabványok elfogadása és alkalmazása önkéntes alapon történik a tesztelők és elemzők részéről. Az AMTSO a tervei szerint folyamatosan publikálja majd azokat a visszajelzéseket, amelyek a szabványok megfelelőségére vonatkoznak. Az AMTSO támogatást nyújt majd a termékismertetők és sajtóelemzések minőségének javításában is.

Az AMTSO a vezető biztonsági szoftverfejlesztők, szoftvertesztelők és sajtóképviselők össz-iparági nemzetközi együttműködése. A megalakulására a kártevőellenes technológiák, azok védelmi képességei és biztonsági szerepük megítélése körül kialakult félreértések és ellentmondások miatt került sor. Mivel a károkozók ellen kifejlesztett rendszerek egyre bonyolultabbak, ezért a jelenlegi tesztekkel lehetetlen pontosan megítélni egy adott termék hatékonyságát, és ez a termékekről szóló leírások hiányosságához, pontatlanságaihoz, sőt, megtévesztő termékismertetőkhöz vezethet. A szabványok és ajánlások elfogadása az első lépés az ipari szereplők, a termékminősítők és a sajtó képviselői közti együttműködés szorosabbá tétele és annak érdekében, hogy a fogyasztók pontosabb információk birtokában hozhassák majd meg a konkrét termékek vásárlására vonatkozó döntéseiket.

Az AMTSO-ról

A szervezetet azzal a céllal alapították, hogy segítse a vírusellenes eszközök tesztelésének objektivitását, a vizsgálatok minőségének és az értékelés pontosságának javítását. Az AMTSO tagja lehet minden iparági kutató, elemző, tesztelő és fejlesztő egyén vagy intézmény.

 http://www.amtso.org/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük