2024.július.25. csütörtök.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

További 15 ezer kisdiák vesz részt az idei Citibank Iskolatámogatási Programban

3 perc olvasás
 <span class="inline left"><a href="/node/10846"><img class="image thumbnail" src="/files/images/citi.thumbnail.jpg" border="0" alt="www.citibank.hu" title="www.citibank.hu" width="100" height="26" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong><a href="http://www.citibank.hu/">www.citibank.hu</a> </strong></span></span><p>További 15 ezer kisdiák tanulhat a korszerű oktatóanyagokból az ország 36 általános iskolájában, melyek részt vesznek az idei Citibank Iskolatámogatási Programban. </p><p> 

 www.citibank.huwww.citibank.hu

További 15 ezer kisdiák tanulhat a korszerű oktatóanyagokból az ország 36 általános iskolájában, melyek részt vesznek az idei Citibank Iskolatámogatási Programban.

 

 www.citibank.huwww.citibank.hu

További 15 ezer kisdiák tanulhat a korszerű oktatóanyagokból az ország 36 általános iskolájában, melyek részt vesznek az idei Citibank Iskolatámogatási Programban.

 

A Citibank Zrt., a Citi tagja, 2001-ben indította el ezt a programot a Junior Achievement Magyarország (JAM) alapítvánnyal közösen. Az idei 130 ezer dolláros adománnyal együtt a Citi Alapítvány eddig összesen 940 ezer dollárral támogatta a Citibank Iskolatámogatási Programját Magyarországon, így országszerte 250 iskolában összesen több mint 110 ezer kisdiák tanulhat a korszerű pénzügyi-gazdasági tananyagokból.

A program célja, hogy az iskolák számára elérhetővé tegyék a korszerű technológián alapuló, innovatív oktatási stratégiákat és tananyagokat, amelyek elősegítik a tanulók gazdasági, pénzügyi, matematikai és angol nyelvi ismereteinek, képességeinek és teljesítményének növelését.

Batara Sianturi, a Citibank Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta: „A program fennállása óta eltelt nyolc évben rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk az iskoláktól, ami igazolja a létjogosultságát annak, hogy pénzügyi és gazdasági ismereteket már az általános iskolában is oktassunk. Természetesen, a JAM-mel közösen kidolgozott tananyagok a tanulók életkorának megfelelő szintű, érdekes és interaktív játékokon keresztül segítenek elsajátítani az alapismereteket. Biztosak vagyunk benne, hogy azok a tanulók, akiknél már ilyen fiatal korban sikerül felkelteni az érdeklődést és kiépíteni a tudatosságot a pénzügyek iránt, a későbbiekben sokkal felelősségteljesebben és hatékonyabban tudják majd kezelni pénzügyeiket, mely a lakosság széles körében kívánatos magatartás."

Az oktatási csomag egy diákvállalkozási módszertani segédeszközökből álló tananyagcsomagot is tartalmaz a közgazdasági-pénzügyi, informatikai, kommunikációs, matematika és angol nyelvi gyakorló és oktató DVD-k mellett. A szoftverek alkalmazására az oktatócsomag részeként egy korszerű laptopot és egy projektort kap minden intézmény.

Az 5-8. osztályos tanulók oktatására alkalmas gazdasági és pénzügyi DVD-ket a Junior Achievement Amerikában kifejlesztett és a magyarországi viszonyokra adaptált, nyomtatott tananyagai alapján készítették el.

A tanulók a JAM diákvállalkozási programjának segítségével szimulált kisvállalkozás keretei között ismerik meg a gyakorlatban a vállalkozások mindennapi életét és működését, a felelősségteljes vállalkozói magatartást. A programban részt vevő 36 általános iskola vállalkozó szellemű diákjainak lehetősége lesz a jövő év során saját diákvállalkozás alapítására és működtetésére. A sikeres diákvállalkozások a 2009-ben Budapesten megrendezendő Diákvállalkozások Országos Vásárán a piaci közönségnek is bemutatkozhatnak.

Gergely Orsolya, a JAM operatív igazgatója elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Citibankkal együttműködve folytathatjuk és kiterjeszthetjük ezt a rendkívül sikeres programot. Minden évben jó látni a diákok örömét, pedig a csomag átvételekor a legtöbben nem is tudják, hogy nem csak egyszeri ajándékot kaptak, hanem egy olyan tudás és szemlélet lehetőségét, amely valóban a későbbi sikereiknek az alapja lehet."

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.