2023.január.30. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Trópusi ősfára hasonlító öko-mobiltorony a a T-Mobile -nál

1 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/42506"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/ko-mobiltorony1.thumbnail.jpg" border="0" width="75" height="100" /></a></span>Különleges, formájával a brazíliai őserdő egyik fafajtáját idéző mobiltornyot helyezett üzembe a T-Mobile Békésen. </p><p>

ko mobiltorony1.thumbnailKülönleges, formájával a brazíliai őserdő egyik fafajtáját idéző mobiltornyot helyezett üzembe a T-Mobile Békésen.

ko mobiltorony1.thumbnailKülönleges, formájával a brazíliai őserdő egyik fafajtáját idéző mobiltornyot helyezett üzembe a T-Mobile Békésen.

A torony geometriai formája egy trópusi óriásfát mintáz, jellegzetes "szárnyai" megfelelnek a fát támasztó palánkgyökereknek. A torony nemcsak kinézete, hanem anyaga révén is tökéletesen illeszkedik a környezetébe: szerkezete rétegelt-ragasztott fából készült.

ko mobiltorony2.thumbnailA Szigma-X Tervező és Tanácsadó Kft. Ecopol névre keresztelt tornyának tervei korábban elnyerték a Magyar Telekom Delfin Díját. A fenntarthatósági törekvéseit alátámasztó díjat a legnagyobb távközlési szolgáltató innovatív, környezetbarát, ökológiai és gazdaságossági szempontokat is szem előtt tartó megoldásokért adományozza beszállítóinak.

A hazai és nemzetközi piacon elsőként kivitelezett faszerkezetű mobiltorony jól illeszkedik a természetvédelmi területek, nemzeti parkok, kiemelt lakóövezetek természetes környezetébe. A Magyar Telekom szándéka, hogy rendszerébe illessze a prototípust, ennek első lépéseként a békési torony már T-Mobile bázisállomásként üzemel.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.