2022.szeptember.24. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új csuklós VOLVO 7700A autóbuszok a VOLÁNBUSZ-nál

4 perc olvasás
  <p><span class="inline left"><a href="/node/2313"><img class="image thumbnail size-full wp-image-739" src="https://euroastra.hu/wp-content/uploads/2007/06/00.thumbnail.jpg" border="0" alt="csuklós VOLVO 7700A" title="csuklós VOLVO 7700A" width="100" height="63" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>csuklós VOLVO 7700A</strong></span></span>A Volánbusz Zrt. Magyarország legnagyobb helyközi menetrendszerinti autóbusz-közlekedést ellátó szolgáltatója. A Társaság fõvárosi székhelyébõl adódóan közlekedteti a Budapestrõl induló nemzetközi és belföldi távolsági autóbuszjáratok többségét, továbbá a Pest megyei településeket kiszolgáló helyközi, valamint helyi járatokat. </p><p>
csuklós volvo 7700a

csuklós VOLVO 7700A

 

csuklós volvo 7700acsuklós VOLVO 7700AA Volánbusz Zrt. Magyarország legnagyobb helyközi menetrendszerinti autóbusz-közlekedést ellátó szolgáltatója. A Társaság fõvárosi székhelyébõl adódóan közlekedteti a Budapestrõl induló nemzetközi és belföldi távolsági autóbuszjáratok többségét, továbbá a Pest megyei településeket kiszolgáló helyközi, valamint helyi járatokat.

 

csuklós volvo 7700acsuklós VOLVO 7700AA Volánbusz Zrt. Magyarország legnagyobb helyközi menetrendszerinti autóbusz-közlekedést ellátó szolgáltatója. A Társaság fõvárosi székhelyébõl adódóan közlekedteti a Budapestrõl induló nemzetközi és belföldi távolsági autóbuszjáratok többségét, továbbá a Pest megyei településeket kiszolgáló helyközi, valamint helyi járatokat.

Pest megyében a Volánbusz Zrt. napi 6500 járat üzemeltetésével 170 város és község számára biztosítja az utazási lehetõségeket. 13 településen végez városon belüli, ún. helyi járati autóbusz-közlekedést, összesen napi 1000 db helyi járat indításával. Budapestrõl 13 ország nagyvárosaiba indulnak nemzetközi menetrendszerinti Volánbusz járatok, valamint napi 500 belföldi távolsági autóbusz-járat közlekedik az ország mintegy 100 városába.

A Társaság személyszállítási feladatainak ellátásához közel 1000 db autóbuszt üzemeltet, amelyek több mint 90%-a helyközi közszolgáltatási feladatokat lát el. A Társaság személyszállítási tevékenységét nagyrészt szóló autóbuszokkal látja el, a csuklós jármûvek aránya megközelítõleg 30%. A Volánbusz Zrt. hatékonyságjavító intézkedésekkel folyamatosan emeli szolgáltatásának színvonalát, amely magába foglalja többek között a jármûállomány fejlesztését, korszerû, új-, valamint magasabb technikai színvonalat képviselõ használt autóbuszok beszerzését.

csuklós volvo 7700a csuklós volvo 7700a
csuklós volvo 7700a készülõdés a sajtótájékoztatóra...
a városban... úton
megállóban csuklós volvo 7700a
   
a buszból a buszon

2006. szeptember hónapban került sor az új elõvárosi csuklós autóbuszok beszerzésére indított nyílt közbeszerzési eljárás eredményhirdetésére, melynek nyertese a VOLVO Hungária Kft volt. A közbeszerzés eredményeként 20 db autóbusz beszerzésére nyílt lehetõsége a Volánbusz Zrt.-nek közel 1,5 milliárd forint értékben.

Az új VOLVO autóbuszok forgalomba állítása 2007. június 2-án, a Pilisi Forgalmi Térség területén, alapvetõen az Árpád-híd autóbusz-állomásról induló, a 10-es úton közlekedõ járatokon történik.

Ebbõl:

–           a 10 sz. fõközlekedési úton közlekedik összesen 17 darab,

o          a Budapest-Pilisvörösvár-Piliscsaba-Dorog-Esztergom autóbuszvonalon 12 darab,

o          a Budapest-Pilisborosjenõ autóbuszvonalon 5 darab,

–           a 11-es úton közlekedik 3 darab

o          a Budapest-Szentendre-Visegrád-Esztergom autóbuszvonalon.

Az új csuklós, VOLVO autóbuszokat Lengyelországban, Wroclaw városában gyártják. Alacsonypadlós kialakításúak, a második utasajtónál kihajtható rámpa biztosítja a kerekesszékkel vagy babakocsival érkezõk biztonságos fel- és leszállását, valamint az itt kialakított peronon a rögzítésüket.

Az utasok részére 52 db párnázott, a járóköz oldalán felhajtható kartámasszal, külön fejtámlával rendelkezõ ülõhely és 94 állóhely áll rendelkezésre.  Az autóbusz komfortját növeli az automatikus vezérlésû klímaberendezés, a színezett oldalablakok és a függönyök.

Az utastájékoztatást szolgálja a külsõ elektronikus útvonalkijelzõ.

A 266 kW-os (360 LE) VOLVO motor AdBlue adalék segítségével az EURO-4 károsanyag kibocsátási normának felel meg. Minden futómû tárcsafékkel szerelt, a fékrendszerhez tartozik még az ABS/ASR (blokkolásgátló és kipörgésgátló), az EBS (intelligens szabályozású elektronikusan vezérelt fékrendszer), valamint az ECAS (intelligens szintmagasság szabályozás). A tartós lassítóféket (retarder) a hatfokozatú automatikus mûködésû ZF nyomatékváltó tartalmazza. A gépkocsivezetõ vezetési kényelmét szolgálja a Tempomat, a visszagurulást gátló fék, a megállófék. A mûszerfal intelligens kijelzõt (display) tartalmaz, amely sokféle információt biztosít a gépkocsivezetõ részére a jármû pillanatnyi üzemmódjáról és az esetleges hibákról is. Érdekesség az állítható kormánnyal együtt mozgó kezelõpult.

Az új autóbuszok forgalomba állításával a Pilisi térségbõl 10 db Mercedes típusú csuklós autóbusz kerül átcsoportosításra Szigethalom térségéhez, melyek a jövõben a Budapest – Szigetszentmiklós – Szigethalom viszonylatban biztosítanak kényelmesebb utazási lehetõséget az utasok számára.

A VOLVO típusú autóbuszok forgalomba állításával, a gépjármûvek átcsoportosításával és selejtezésével a Társaságnak lehetõsége nyílik az említett térségekben jármûállományát korszerûsíteni igazodva az utasok igényeihez.

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.