A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság döntését, az Oktatási Hivatal regisztrációját követően a 2017/2018. tanévtől műszaki felsőoktatási szakképzést (FOSZK) indít az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kara koordinálásában.

 

A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság döntését, az Oktatási Hivatal regisztrációját követően a 2017/2018. tanévtől műszaki felsőoktatási szakképzést (FOSZK) indít az Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kara koordinálásában.

 

Az országban egyedüliként indított képzés célja olyan műszaki szakemberek képzése, akik széles körű természettudományos, társadalomtudományi, műszaki, informatikai és gazdaságtani ismereteik, valamint a munkaadói igényekre alapozott gyakorlati szaktudásuk birtokában támogatni tudják a mérnökök és döntéshozók munkáját.

 

A képzés a hallgatónak olyan versenyképes tudást, probléma- és projektközpontú szemléletet, valamint innovatív, kritikus és nyitott gondolkodásmód elsajátítását kínálja, amellyel képesek megfelelni a gazdasági szervezetek, illetve multinacionális nagyvállalatok által támasztott követelményeknek.

 

A képzési idő 4 félév, 3 félév elmélet és 1 félév szakmai gyakorlat.

A negyedik félévében a gyakorlati képzést biztosító szervezeti egységnél, egyesületnél, alapítványnál, költségvetési szervnél, önkormányzatnál és egyéb gazdálkodó szervezetnél végeznek szakmai gyakorlatot a hallgatók.

 

A műszaki felsőoktatási szakképzésre február 15-éig lehet elektronikus úton jelentkezni. Ezt a képzést az Óbudai Egyetem budapesti telephelyű Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Kara mellett Salgótarjánban és Kisvárdán is meghirdette nappali, államilag finanszírozott és önköltséges formában. A lehetséges specializációk: gépészet, elektrotechnika-elektronika, könnyűipar, nyomdaipar, környezetvédelem-vízgazdálkodás.

 

Az Óbudai Egyetem nemcsak a gyakorlatorientált képzéseknek, hanem a társadalmi szerepvállalásnak is elkötelezett híve. Ezért helyez különösen nagy hangsúlyt a helyi önkormányzatokkal és gazdasági szereplőkkel közös képzésekre. A február 2-i salgótarjáni (lásd: http://euroastra.hu/node/109199) és a másnapi kisvárdai beiskolázási napon nagyszámú érdeklődő diák és tanár, valamint a helyi gazdálkodó szervezetek képviselőinek jelenlétében mutatták be a három évszázadon átívelő történelmi múltú egyetem képzési programját, a felsőoktatási szakképzés programját, a felvétel módját. A programon az érdeklődők robotbemutatót és a hallgatók innovációját bemutató kiállítást tekinthettek meg.

 

http://uni-obuda.hu

 

Lantai József

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük