Új idők, Új tudás, Új lendület – Tavaszi képzések a Werk Akadémián
4 perc olvasás
2013 februárjában a Werk Akadémia új képzésekkel indítja a tavaszi félévet. A korábban nagy sikerrel futó GasztroWerk és Kurátor szakok mellett először indul Színházi menedzser és Zenei menedzser képzés, valamint StreetPhoto Werkshop tanfolyam.
2013 februárjában a Werk Akadémia új képzésekkel indítja a tavaszi félévet. A korábban nagy sikerrel futó GasztroWerk és Kurátor szakok mellett először indul Színházi menedzser és Zenei menedzser képzés, valamint StreetPhoto Werkshop tanfolyam.
A Werk Akadémia Nyílt napot tart 2013. január 24-én 20 órától a Királyi Pál utca 4-ben (V. kerület, Budapest). A mai magyar művészeti piacon egyre értékesebbek azok a szakemberek, akik pontosan tájékozódnak egy adott konkrét művészeti területen, ismerik annak mozgását, kellő rálátásuk van szereplőire.
„A 21. században a magyar kultúra és művészet felkészült menedzsereket igényel, akik érzékelik a friss trendeket, ismerik a közönséget és képesek inspiratív kapcsolatot teremteni alkotó és befogadó között." – fejtette ki Vándor Ágnes, a Werk Akadémia felelős vezetője.
A zenei menedzser szak vizsgálja a hazai piacon újabban megjelent tényezők hatásait, különös tekintettel a tehetségkutató műsorokra, a technikai fejlődésre, a szakma legújabb szereplőire, s minden olyan tényezőre, ami a zene világában itt és most jelen van. A kurzus áttekinti a komoly és könnyűzenei stílusirányzatokat a klasszikustól a rock-on át a manapság igen népszerű világ-és elektronikus zenékig. Foglalkozik továbbá a nemzetközi giga koncertek és kiállítások szervezési folyamataival, átfogó betekintést nyújt a megvalósítás részleteibe, technikai és general rider-ek elemzésével.
Néhányan az előadók és gyakorlóhelyek közül: Jamie Winchester, Tóth Vera, Bérczes Ádám – CLS, Marosi Z. Tamás (Pierrot), Lőkös Csaba – CLM Music, Gellért Tibor – Multimeida Sound & Light, Cser Bálint – Live Nation, Habók Tímea – Vona Lite, Muraközy Péter – Akvárium, Eszpresszó, Sziget Kft., Orbán Tibor – LOO Records, Ákos, Punnany Massif, Quimby, Zságer Balázs.
A színházi menedzsereket képző programban a történetiség, a műfajismeret, a szponzoráció, marketing, arculatépítés mellett a színházi világ olyan meghatározó szereplői oktatnak majd többek között, mint Tímár András, Orlai Tibor, Gálos Orsolya, Juhász Dóra, Frenák Pál, Dr. Legeza Dénes, Szabó György, Gáspár Máté. A hallgatók ott lesznek valamennyi meghatározó színház kulisszái mögött.
A már sikeresen futó kurátor szak célja a hallgatók bevezetése a műgyűjtés és műkereskedelem alapvető összefüggéseibe, a kortárs galériák működésének kulisszatitkaiba. A képzés bemutatja a piac és a gyűjtő kapcsolatát, a műkereskedelem szervezeti és gazdasági rendszerét, a kereskedelem elemi technikáit, értékesítési formáit és marketing-kommunikációs stratégiáját. A képzés alapvető kommunikációs és prezentációs ismereteket, vállalkozási és szerzői jogi ismereteket ad. A szak erősen gyakorlatorientált, hallgatói bekapcsolódnak az általuk kiválasztott galériák munkájába.
A szak főbb oktatói: Révész Emese, Topor Tünde, Ledényi Attila, Balogh Péter, Sturcz János, Kovács Krisztina, Kollmann Áron.
A GasztroWerk a progresszív hazai és nemzetközi gasztronómiai törekvések élményműhelye, a gasztronómia mint kreatív kulturális és érzéki élmény iránt elkötelezett szakmai és civil szereplők klubja. Elviszi hallgatóit magyar és osztrák Michelin csillagos éttermekbe, a magyar vidék progresszív éttermeibe, szállodáiba, borvidékeire.
Bemutatja a legújabb konyhatechnológiákat, gasztronómiai irányzatokat, a szakma elismert bel-és külföldi képviselőit, fórumait és médiáját.
A szak főbb előadói: Segal Viktor séf, T. Nagy Tamás sajtszakértő, Mautner Zsófia gasztronómiai szakíró, Bíró Lajos étterem tulajdonos, Bart Dániel sörszakértő.