2022.01.25.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Új kézikönyv a gazdaság embereinek

4 min read
 <span class="inline left"><a href="/node/1796"><img class="image thumbnail" src="/files/images/termek436.thumbnail.jpg" border="0" alt="A gazdasági társaságok nagy kézikönyve" title="A gazdasági társaságok nagy kézikönyve" width="63" height="100" /></a></span> <p>2007. május 21-én adott tájékoztatást a CompLex Kiadó Kft.  meritum sorozatának ötödik kötetérõl, mely Gazdasági Társaságok nagy kézikönyve címet viseli, s hat szerzõ közös kiadványa. A könyvet <em>dr.Sárközy Tamás</em> tanszékvezetõ egyetemi tanár, <em>dr.Darázs Lénárd</em> egyetemi docens és  <em>dr.Tercsák Tamás</em> ügyvéd mutatta be. </p><p>

 A gazdasági társaságok nagy kézikönyve

2007. május 21-én adott tájékoztatást a CompLex Kiadó Kft.  meritum sorozatának ötödik kötetérõl, mely Gazdasági Társaságok nagy kézikönyve címet viseli, s hat szerzõ közös kiadványa. A könyvet dr.Sárközy Tamás tanszékvezetõ egyetemi tanár, dr.Darázs Lénárd egyetemi docens és  dr.Tercsák Tamás ügyvéd mutatta be.

 A gazdasági társaságok nagy kézikönyve

2007. május 21-én adott tájékoztatást a CompLex Kiadó Kft.  meritum sorozatának ötödik kötetérõl, mely Gazdasági Társaságok nagy kézikönyve címet viseli, s hat szerzõ közös kiadványa. A könyvet dr.Sárközy Tamás tanszékvezetõ egyetemi tanár, dr.Darázs Lénárd egyetemi docens és  dr.Tercsák Tamás ügyvéd mutatta be.

A hazai könyvkiadásban a meritum mûfaját meghonosító CompLex Kiadó és jogelõdje, a KJK évtizedek óta látja el praktikus információkkal a gazdasági élet résztvevõit. Több száz munkát jelentettek meg cégjogi, csõdjogi, európai társasági jogi témában, valamint gondozzák  DVD Jogtárt, a Céghíreket és számos elektronikus kiadványt.

Az elmúlt évi 6 milliárd Ft-os forgalom több mint 50%-át elektronikus értékesítésbõl nyerték.

A kiadó megfogalmazott célja volt;  olyan, a társasági jogot teljességgel átfogó mû megalkotása, amely közérthetõ formában tartalmaz minden, a gazdasági társaságokra vonatkozó lényeges és aktuális információt, mindezt 1.820 oldalon sikerült megvalósítani.  A szóbanforgó kézikönyvet megelõzte a 2005-ben kiadott  Az adózás nagy kézikönyve,  melyet az oktatás, a munkajog és az ingatlanjog összefoglaló kötetei követtek, most pedig már készül a két legújabb munka a számvitellel, illetve a büntetõjoggal foglalkozók számára. 

A most megjelent meritumhoz hasonló mû 30-40 éve nem jelent meg a magyar piacon, mondta a lektorként közremûködõ Sárközi Tamás.  Tizenegy részben, áttekinthetõ formában, komplexen dolgozza fel a gazdasági társaságokkal kapcsolatos differenciált jogszabályokat, tematikus felépítésben.  Az új társasági törvény, az új cégtörvény és egyéb kapcsolódó jogszabályok összedolgozva jelennek meg, megjelenítve a gazdasági társaságokra vonatkozó lényeges információkat.  Tartalmaz minden lényeges információt, legyen szó  kkt., bt., kft., rt.,  európai részvénytársaság, egyesülés, európai gazdasági egyesülés vagy a még létezõ közös vállalat formátumról.  A gyakorlat-orientált könyv erõssége az erõsen dokumentált, felülvizsgált bírói gyakorlat.  A vonatkozó iratmintákat, gyakorlati útmutatókat, táblázatokat és folyamat-ábrákat, valamint a más jogágakba tartozó normákkal (pl. adózással, számvitellel) fennálló összefüggéseket is megtalálja az olvasó.  A korábbi, németes típusú gondolkodással szemben most ez a mû inkább az amerikai, precedens ízû gondolkodást preferálja. A lektor a magyar jogi gondolkodást gazdagító mûként értékelte a kiadványt.

Darázs Lénárd opponensi véleményét ismertetve, a magyar jogi szakkönyvkiadás egyik csúcsteljesítményének nevezte a könyvet.  Jellemzõen, nem az a társasági jog egészét taglalja, hanem olyan információt ad közre, amit a gyakorlatban érdemes tudni, a szerzõk egybefésült munkája révén egységes szemléletben. Az egészet áthatja a társasági-cégjogi szemlélet.  A kiadó szerepére kitérve, dicséretes a vastag, de mégis jól kezelhetõ kivitel.

Tercsák Tamás a recenzens szerepében elmondta, nagy szükség volt egy ilyen mûre a magyar gazdaság egészének.  A területnek bizonyosságra, kiszámíthatóságra, jogállandóságra van szüksége!Tartalmilag gazdag a mû, egyetemes megközelítésû, komplex megoldásban, eddig a legmegalapozottabb, dogmatikus alkotás. A bírói, bírósági példák erõsségei, az ítélkezési gyakorlat szakszerû elõadásában. Ajánlott olvasmány, mely a gazdasági társaságoknak a jogi normák alkalmazásához kíván segítséget nyújtani, messzemenõen szem elõtt tartva, hogy az elõírásokat nem csak jogászok használják.  A kiadót az a szándék vezette, hogy a cégek vezetõi, döntéshozói számára is érthetõek és követhetõek legyenek a könyvben leírt jogi anyagok.

A kiadvány közelítõ ára:  10.800 Ft.

 http://www.complex.hu/

E könyvesboltok:
http://www.complex.hu/gazdasagi-tarsasagok-nagy-kezikonyve@66_436_kiadvany.html

http://www.szakkonyv.hu/portal.aspx/product/show/7558d6d7-3181-4094-a51d-ec92cc3c1de9

http://www.ababook.hu/index.php?PHPSESSID=e8c…&start=14&PHPSESSID=e8c

A gazdasági társaságok nagy kézikönyveA gazdasági társaságok nagy kézikönyve

 

Complex Kiadó

Kiadás éve:

2007

ISBN:

9632249070

Terjedelem:

1820 oldal

Kivitel:

mûbõr kötés

Termékkód:

KK-001P0-1622

Vonalkód:

9789632249070

Harmat Lajos

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük