2023.február.07. kedd.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Hogyan lesz a nullából húsz?

4 perc olvasás
  <span class="inline left"><a href="/node/1794"><img class="image thumbnail" src="/files/images/mkb.jpg" border="0" alt="MKB Bank" title="MKB Bank" width="82" height="94" /></a></span>Az MKB Alapkezelõ új, zárt végû 3 éves futamidejû tõkegarantált befektetési alapjának jegyzési idõszaka 2007. május 21 - június 22. A forintban jegyezhetõ befektetés névértéke 10 000 forint befektetési jegyenként. <p> 

  mkb bankAz MKB Alapkezelõ új, zárt végû 3 éves futamidejû tõkegarantált befektetési alapjának jegyzési idõszaka 2007. május 21 – június 22. A forintban jegyezhetõ befektetés névértéke 10 000 forint befektetési jegyenként.

 

  mkb bankAz MKB Alapkezelõ új, zárt végû 3 éves futamidejû tõkegarantált befektetési alapjának jegyzési idõszaka 2007. május 21 – június 22. A forintban jegyezhetõ befektetés névértéke 10 000 forint befektetési jegyenként.

 

Az alap hozamát 4 részvénypiac teljesítménye (Japán, Hong Kong, Amerika, Európa) határozza meg. A konstrukció azért kedvezõ, mert ha legalább 0%-os átlaghozamot ér el a 4 index a 3 év alatt a  befektetõ legalább 20%-os hozamban részesül.

A Kaleidoszkóp alap jellemzõi

Az MKB Alapkezelõ új, Kaleidoszkóp alapja egy zárt végû, 3 éves futamidejû befektetési alap, melynek jegyeit négy héten keresztül, 2007. május 21 – június 22-ig lehet jegyezni, 10 %-kal diszkontált jegyzési árfolyamon (EHM: 10,14%)A befektetett tõke garantált, melyet az MKB Alapkezelõ a befektetési politikával támaszt alá. . A lehetséges hozamból az ügyfelek a részesedési rátával korrigálva részesülnek, amely – hasonlóan az MKB eddigi befektetési alapjaihoz – a jegyzési periódus lezárását követõen kerül meghatározásra és mértéke 70-200 % között várható.

A hozam lehetõsége a hagyományos betéteknél magasabb, a kockázatmentes befektetési eszközök hozamát jelentõsen meghaladhatja, ugyanakkor a befektetéssel együtt járó kockázat mértéke mérsékelt, hiszen az alap tõkegarantált, azaz a befektetõ a befektetett tõkét visszakapja a futamidõ végén. Enyhe növekedés esetén a tényleges teljesítménynél magasabb 20%-os hozamot kaphat a befektetõ, azonban dinamikus növekedés esetén a lehetséges hozamplafon nincs maximalizálva.

A kosár tartalma

A befektetõ az alapot alkotó 4 részvénypiaci indexbõl kialakított portfolió teljesítményébõl részesedik. A teljesítményt 40%-ban a japán részvénypiacot reprezentáló Nikkei 225 index teljesítménye határozza meg, melyben 225 vezetõ japán vállalat részvénye szerepel. A Japán gazdaság konjunktúrája lassan új ciklusba lép. A hosszú évekig tartó stagnálást, illetve lassú bõvülést követõen egyre szaporodnak a stabil gazdasági növekedésre utaló jelek. A japán vállalati szféra – melynek teljesítményét jól tükrözi a Nikkei index – kedvezõ kilátások melletti stabil növekedésre számíthat a közeljövõben. Az ország gazdasága tehát kedvezõ képet mutat, ebbõl a növekedésbõl részesedhet a befektetõ.

A hong kong-i tõzsde 33 legnagyobb részvényének teljesítményét reprezentáló  Hang Seng index eredményeibõl 10 %-os mértékben részesedhet az ügyfél.  Hong Kong gazdasági fejlõdése a nemzetközi kereskedelemtõl és Kína gazdasági teljesítményétõl függ. Jelenleg az export és import külön-külön is meghaladja a GDP-t. A 2005-ös évben a bruttó hazai termék 7,3, míg 2006-ban 6,8 % volt. A magas növekedés ellenére az infláció viszont végig alacsony maradt.

Az alap hozamát 10%-ban befolyásolja az amerikai gazdaság 100 legnagyobb technológiai vállalatának teljesítményét tükrözõ Nasdaq 100 index alakulása. Az elõzetes adatok szerint az amerikai gazdaság 2006-ban éves szinten átlagosan 3,1 %-kal növekedett. A lakáspiaci gyengülés megállt, így ez középtávon pozitívan hathat a konjunktúra várakozásokra.

A lehetséges hozamot a fennmaradó 40%-ban az 50 európai vállalat részvényének teljesítményét reprezentáló Eurostoxx 50 index határozza meg. Az eurozóna gazdaságaira jellemzõ, hogy tovább folytatódott a fellendülés 2006 folyamán. A gazdasági növekedés a tavalyi évben gyorsult 2005-höz viszonyítva, éves átlagban a GDP növekedés mértéke 2006-ban 2,8 % volt.

Kinek érdemes befektetni?

Az alapba fõként a 3 éves idõtávban gondolkodó konzervatív befektetõknek érdemes befektetni, akik a kockázatmentes hozamoknál magasabbat szeretnének elérni, de extra kockázatot nem szívesen vállalnak. Azoknak is kedvezõ, akik portfolió-diverzifikálás céljából szeretnének befektetni, és még nincs részvény típusú befektetésük.

Emellett kifejezetten ajánljuk a Nyugdíj-elõtakarékossági számlával még nem rendelkezõ befektetõknek illetve mindazoknak ideális befektetési lehetõség lehet akik már gondoskodtak a nyugdíjas éveikrõl és az adóelõnyöket kihasználva már rendelkeznek Nyugdíj-elõtakarékossági számlával az MKB Banknál.

A négyhetes jegyzési idõszak alatt 10%-os diszkont mellett jegyezhetõk a 10 ezer forintos névértékû befektetési jegyek. Az MKB Kaleidoszkóp Alap befektetési jegyei az MKB Bank teljes fiókhálózatában jegyezhetõk. 

http://www.mkb.hu/

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.