2022.05.24.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Újabb elismerés a Telekom fenntarthatósági stratégiájának

2 min read
<span class="inline inline-left"><a href="/node/44880"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_39.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="83" /></a></span>A Magyar Telekom a 2012-es évre is bekerült a közép- és kelet-európai CEERIUS fenntarthatósági tőzsdeindexbe.

A Magyar Telekom a 2012-es évre is bekerült a közép- és kelet-európai CEERIUS fenntarthatósági tőzsdeindexbe.

A Magyar Telekom a 2012-es évre is bekerült a közép- és kelet-európai CEERIUS fenntarthatósági tőzsdeindexbe.

A CEERIUS (CEE Responsible Investment Universe), vagyis a Bécsi Értéktőzsde fenntarthatósági indexébe azok a közép-kelet-európai cégek kerülhetnek bele, amelyek fenntarthatósági, vagyis környezeti, társadalmi és gazdasági szempontból legjobban teljesítenek. Az index összeállítását a független osztrák tanácsadó cég, az RFU (Reinhard Friesenbichler Unternehmensberatung) végezte. A vállalatok stakeholder kapcsolataik alapján kerültek pontozásra, vizsgálták többek között a viszonyukat saját alkalmazottaikhoz, a társadalom egészéhez, az ügyfelekhez, a piaci partnerekhez és a környezethez. A Magyar Telekom a kezdetek óta, vagyis 2009-től tagja az indexnek.

A Magyar Telekom szereplése az indexben azért nagyon fontos, mert a felelős befektetési alapok a felelős cégek és indexek köréből választanak befektetési célpontot (2009 végén csak az európai felelős befektetések 5000 milliárd eurós vagyont kezeltek*). Mindemellett ezzel az értékeléssel újra elismerték a vállalat régiós fenntarthatósági vezető szerepét.

*forrás: Eurosif 2010 Yearbook: http://www.eurocharity.eu/files/eurosif_2010_sri_study.pdf

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

EUROASTRA - Powered by WebshopCompany Ltd. uk. | Newsphere by AF themes.