www.kh.huwww.kh.hu  

Október elején indult a K&H Új Magyarország beruházási hitel és K&H Új Magyarország forgóeszközhitel értékesítése a K&H fiókhálózatában a bankok között elsőként. A támogatott mikrohitelek ideálisak forráshiánnyal vagy likviditási gondokkal küzdő, beruházásra készülő vállalkozások számára. Az új konstrukciók révén rendkívül kedvező feltételek mellett, gyorsan hozzáférhető forráshoz jutnak a hazai mikro- és kisvállalkozások, melyekhez biztosítékként a szintén mostantól igényelhető Új Magyarország Hitelgarancia szolgál.

www.kh.huwww.kh.hu  

Október elején indult a K&H Új Magyarország beruházási hitel és K&H Új Magyarország forgóeszközhitel értékesítése a K&H fiókhálózatában a bankok között elsőként. A támogatott mikrohitelek ideálisak forráshiánnyal vagy likviditási gondokkal küzdő, beruházásra készülő vállalkozások számára. Az új konstrukciók révén rendkívül kedvező feltételek mellett, gyorsan hozzáférhető forráshoz jutnak a hazai mikro- és kisvállalkozások, melyekhez biztosítékként a szintén mostantól igényelhető Új Magyarország Hitelgarancia szolgál.

A K&H Bank 2008 májusában a hitelintézetek közül elsőként csatlakozott az év elején útjára indított Új Magyarország Mikrohitel Programhoz. A Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. (MV Zrt.) gondozásában működő program segítségével Magyarország mintegy 190 milliárd forint európai uniós forráshoz juthat. A program keretében kezdte meg a K&H október elején a K&H Új Magyarország beruházási hitel és a K&H Új Magyarország forgóeszközhitel értékesítését.

A K&H Új Magyarország beruházási és forgóeszköz hitelt egyaránt magyarországi mikro-, illetve kisvállalkozások vehetik igénybe. Ezek lehetnek olyan vállalkozások is, melyek székhelye az Európai Gazdasági Térség valamelyik államában van, és rendelkeznek Magyarországon fiókteleppel. A mikrohiteleket egyelőre azok a vállalkozások igényelhetik, melyeknél a fejlesztés helye a közép-magyarországi régión kívülre esik. Szintén feltétel a hitelek igényléséhez, hogy a szóban forgó cég éves nettó árbevétele nem haladhatja meg a nettó 200 millió forintot, illetve legfeljebb 9 főt foglalkoztathatnak.

Az Új Magyarország Mikrohitel Program keretében elérhető források különlegessége, hogy kezdő vállalkozások számára is hozzáférhetőek. A hiteleket kizárólag forintban lehet felvenni. Szintén újdonság, hogy az Új Magyarország Hitelgarancia révén a szóban forgó mikrohitelekhez akár egyszerűsített és díjmentes intézményi garancia is bevonható.

„A K&H tanácsadó bankként kiemelt figyelmet fordít arra, hogy segítse vállalkozó ügyfeleit az Új Magyarország Fejlesztési Terv révén elérhető EU-s forrásokhoz való gyors hozzáférésben. A két új mikrohitel konstrukció mostantól országszerte a K&H 224 fiókjában igényelhető. Bízunk benne, hogy ezzel is hozzá tudunk járulni a hazai kkv-k helyzetének erősödéséhez, gazdasági erejük és aktivitásuk növekedéséhez" – mondta Németh László, a K&H kkv marketing igazgatója.

„A K&H bekapcsolódása az Új Magyarország Mikrohitel forgalmazásába kiemelten fontos mérföldkő az európai uniós visszatérítendő támogatások történetében. Az elsőként Magyarországon bevezetésre kerülő program kezdeti időszaka ezzel lezárult, mostantól széles vállalkozói réteg számára lesz hozzáférhető ez a támogatási forma, hiszen az ország egyik legnagyobb fiókhálózattal rendelkező kereskedelmi bankja nyújt közvetlen kapcsolódási lehetőséget a mikro és kisvállalkozások számára. Arra számítok, hogy az Új Magyarország mellett most induló Új Magyarország Hitelgarancia és a hamarosan startoló Új Magyarország Tőkeprogram a közel 200 milliárd forintnyi EU-s és hazai állami forrás segítségével – azok többszöri kihelyezése és a megmozgatott magánforrások révén – 2013-ig akár kétezer milliárd forintnyi új, kedvező forrást tesznek elérhetővé a hazai kkv-k számára." – mondta Benke Ákos, a Magyar Vállalkozásfinanszírozási Zrt. vezérigazgatója.

A K&H Új Magyarország beruházási hitel felvételéhez mindössze 20 százalékos önerőre van szükség, ami nagy segítséget jelent a forráshiánnyal küzdő kkv-k számára. A hitel által támogatott projekt megvalósítását a hitelkeret megnyitását követő 60 napon belül kell megkezdeni. Havi rendszerességgel történik mind a kamat- mind a tőkefizetés – utóbbi esetében 12 hónapos türelmi idővel számolhatnak a vállalkozások. A hitel rendkívül kedvező kondíciók mellett érhető el, hiszen éves szinten 9 százalékos kamattal, 50 ezer forintos hitelbírálati díj mellett felvehető.

A K&H Új Magyarország forgóeszköz hitelhez egyáltalán nincs szükség önerőre, a tőketörlesztés pedig megkezdhető 2 hónapos türelmi időt követően is, így igazán okos döntés az átmeneti likviditási problémákkal küzdő vállalkozások számára. A felvett hitel segítségével megvalósítandó forgóeszköz-beszerzést a hitelkeret megnyitásától számított 60 napon belül itt is meg kell kezdeni. A K&H Új Magyarország forgóeszköz hitel évi 8,5 százalékos kamattal, 50 ezer forintos elbírálási díj mellett vehető igénybe.

Az új mikrohitel konstrukciókhoz kapcsolódóan kerül bevezetésre az Új Magyarország Hitelgarancia, mely nemfizetés esetén 100 százalékos megtérülést biztosít az alkalmazott ráta mértékéig, legfeljebb a hitelösszeg 80 százalékáig. A legfeljebb tízéves futamidőre szóló hitelgarancia nem kíván meg külön igénylési procedúrát, hanem a konstrukció feltételeinek való megfelelés esetén automatikusan igényelhető. Egy ügyfél akár több Új Magyarország mikrohitel ügylethez is igényelheti az Új Magyarország Hitelgaranciát, melynek díját a K&H átvállalja.

A K&H munkatársai a hiteligénylés folyamatát is szeretnék minél egyszerűbbé és gördülékenyebbé tenni. Igény szerint beszerzik a szükséges dokumentumokat, jelentős adminisztrációs terheket levéve ezzel az ügyfelek válláról, akiknek optimális esetben csak egy hiteligénylő nyomtatványt kell kitölteniük. A K&H profi kkv hiteltanácsadói pedig szakértőként segítenek az adott vállalkozás gazdálkodásának leginkább megfelelő hitelkonstrukció kiválasztásában.

http://www.kh.hu/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük