Csomagoló központot létesít a generikus és speciális gyógyszereket gyártó Mylan a Komáromi Ipari Parkban. A projekt az elkövetkező néhány évben közel 400 új munkahelyet teremt a régióban.

 

Csomagoló központot létesít a generikus és speciális gyógyszereket gyártó Mylan a Komáromi Ipari Parkban. A projekt az elkövetkező néhány évben közel 400 új munkahelyet teremt a régióban.

„Magyarországnak olyan beruházásokra, olyan fejlesztésekre van szüksége, amelyek egyértelműen az ország gazdaságát erősítik! Amelyek nem rombolnak, hanem a hazai vállalkozókra támaszkodva építik, fejlesztik Magyarországot" – hangsúlyozta dr. Becsey Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős államtitkára csütörtökön, a beruházás bejelentése alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A Mylan ügyvezető igazgatója, Rajiv Malik a sajtótájékoztatón kiemelte: "Nagyon örülünk, hogy a Mylan Magyarországon bővítheti tevékenységét. Alapos mérlegelés után döntöttünk végül a komáromi helyszín mellett. A jövőben e magas minőségű, hatékonyan működő csomagolóbázis hozzájárul dinamikus üzleti tevékenységünkhöz és egyben a helyi gazdaság motorja is lesz. Célunk, hogy gyógyszereinket a világon élő hétmilliárd ember számára elérhetővé tegyük, ezért örömünkre szolgál, hogy a magas minőségű gyógyszerek piacán növelni tudjuk részesesünket az egész országban."

A Mylan egy 10 000 m2-es csarnokot vásárolt Komáromban, amelyet a vállalat gyártóegységeiből érkező, szájon át szedhető tabletták és kapszulák csomagolására alkalmas központtá alakítanak. A beruházás keretében csomagoló, tároló és támogató funkciók (pl. minőségellenőrző laboratórium) kerülnek kialakításra.

A tevékenység az Európai Gyógyszerügynökség (European Medicines Agency), az Amerikai Élelmiszeri és Gyógyszerügyi Hivatal (U.S. Food and Drug Administration) és a magyar Országos Gyógyszerészeti Intézet minden előírásának meg fog felelni.

A Mylan egyike a világ vezető generikus és speciális gyógyszergyártó vállalatainak és több mint 140 országban és régióban van jelen termékeivel. A cég az ipar egyik legszélesebb körű és legmagasabb minőségű termékskálájával rendelkezik, a világ egyik legnagyobb aktív gyógyszeripari alapanyag gyártója, és légzési, allergiás és pszichiátriai terápiához alkalmas termékeket is előállít.

 http://www.mylan.com/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük