2023.január.30. hétfő.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Ütem szerint zajlik a Sió Pláza építése — Nyitás 2011 decemberében

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/44720"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/siopl.thumbnail.jpg" border="0" alt="Mégis elkészül" title="Mégis elkészül" width="100" height="75" /></a><span style="width: 98px" class="caption"><strong>Mégis elkészül</strong></span></span>Immár felszíni munkálatokkal, az ütemmtervnek megfelelően halad a Sió Pláza építése. Az épület szerkezeti elemeinek elkészítéséhez új toronydarut is munkába állított a kivitelező. A szerkezeti munkák a tervek szerint még az idén befejeződnek, a kereskedelmi központ átadására pedig 2011 decemberében kerülhet sor.

mégis elkészülMégis elkészülImmár felszíni munkálatokkal, az ütemmtervnek megfelelően halad a Sió Pláza építése. Az épület szerkezeti elemeinek elkészítéséhez új toronydarut is munkába állított a kivitelező. A szerkezeti munkák a tervek szerint még az idén befejeződnek, a kereskedelmi központ átadására pedig 2011 decemberében kerülhet sor.

mégis elkészülMégis elkészülImmár felszíni munkálatokkal, az ütemmtervnek megfelelően halad a Sió Pláza építése. Az épület szerkezeti elemeinek elkészítéséhez új toronydarut is munkába állított a kivitelező. A szerkezeti munkák a tervek szerint még az idén befejeződnek, a kereskedelmi központ átadására pedig 2011 decemberében kerülhet sor.

  A város történtének egyik legnagyobb beruházásával kapcsolatban Dr. Balázs Árpád, Siófok polgármestere elmondta: a korábbi – részben finanszírozási, részben pedig kivitelezési – nehézségek megoldásával idén februártól gördülékenyen halad a kivitelezés. Mostanra ráadásul a munkálatok elérkeztek a látványos fázisba, hiszen az épület szerkezetének építése már a földfelszínen zajlik.

   Somogyi Csaba, a beruházásért felelős Erste Ingatlan Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a közműépítéssel és a területtel kapcsolatos nehézségek megoldása új lendületet adott a projektnek. A tervek szerint a Pláza átadására 2011 decemberében kerül sor, és a kivitelezési munkák mellett már zajlanak a tárgyalások a lehetséges bérlőkkel is.

   A második toronydaru felállításával még magasabb fokozatba kapcsolta a munkálatokat a kivitelező: a Pláza belső területén a pinceszinti pillérek elkészültek, a körítő vasbeton falak pedig 90 százalékos készültségben vannak. Elkészültek a pinceszinti liftaknafalak is, valamint elkezdődött a pincefödém zsaluzatának és vasszerelésének készítése. A Pláza belső területén a szerkezetépítési munkák december végére készülnek el, a mélygarázs vasbeton zárófödémjét pedig jövő március végén adja át az önkormányzatnak a kivitelező továbbépítésre. Az önkormányzat beruházásában épülő Szabadság tér kivitelezése ezt követően kezdődik majd.  

Somogyi Csaba elmondta: a Hoch János közt az önkormányzat kérésére nem zárták le nyáron, a kivitelezési munkák ütemezésével igazodtak a nyaralók és az üzletek érdekeihez egyaránt. Emellett kiemelt figyelmet fordítottak arra is, hogy a beruházás az érintett területen működő üzleteket ne lehetetlenítse el. A jövőben az építkezésnél továbbra is odafigyelnek arra, hogy a szükségesnél semmiképpen se okozzon nagyobb kényelmetlenséget a város lakóinak a presztízsberuházásnak számító Sió Pláza kivitelezési munkáinak befejezése.

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.