2023.január.29. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Vad Balaton – Kibővített moziváltozat

2 perc olvasás

vadbal.jpgÁprilis 19-től érkezik országszerte a mozikba a Vad Balaton a Vad Szigetköz és a Vad Kunság rendezőjeként és operatőreként ismert, Balázs Béla-díjas Mosonyi Szabolcs és alkotótársa, Bagladi Erika forgatókönyvíró-producer legújabb természetfilmje, amely a televíziós változatból kimaradt jelenetekkel bővített, hosszabb és szélesvásznú (cinemascope) kivitelben, 4K minőségben kerül majd nagyvászonra.

 

A Balaton Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tava. Bár nyáron a partjait nyaralók lepik el, a tó és környezete rendkívül változatos természeti kincseket tartogat. A geológia, a vadvilág és az ember különös házassága teremtette ezt a tájat. A tó partjait kísérő vulkáni kúpok és barlangok, mésztufa lépcsők és szurdokvölgyek, mocsarak és berkek olyan csodákat tárnak elénk, amelyek csak erre a vidékre jellemzők. Ürge és vadmacska, vándorsólyom és holló, tömegesen fészkelő kócsagok és gémek, éjszakai kalandra induló pelék és násztáncot járó balinok elevenednek meg többek között a látványos víz alatti és légi felvételeket is felvonultató filmben, amelyet kitűnő képminőséget nyújtó 4K kamerákkal, speciális víz alatti kamerákkal, rejtett vadkamerákkal és drónkamerákkal forgattak közel 3 éven át.

 

Közel negyven filmszínházban lesz műsoron a film, vetítési helyszínek részletes listája a FB oldalon olvasható. A film az NMHH Médiatanács támogatásával, Magyar Média Mecenatúra Program keretében jött létre.

 

Vad Balaton – Kibővített moziváltozat

színes, magyar természetfilm, 2018 (6)

Magyarországi mozibemutató: 2018. április 19.

Korhatár: 6

Forgalmazó: Pannonia Entertainment

 

Alkotók:

rendező: Mosonyi Szabolcs

forgatókönyvíró: Bagladi Erika

vezető operatőr: Mosonyi Szabolcs

zeneszerző: Mátyás Attila Merkaba

vágó: Mosonyi Szabolcs

narrátor: Csankó Zoltán

producer: Bagladi Erika

gyártó: Natfilm Hungary Kft.

 

https://youtu.be/l7CMEIUgkuk

http://facebook.com/VadBalaton

 

Lantai József

EZ IS ÉRDEKELHETI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.