2024.július.14. vasárnap.

EUROASTRA – az Internet Magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Valóban csaló az aki másoktól pénzt kér márkavédelemért ami nincs?

4 perc olvasás
A világ egyik legnagyobb cége több milliárd forint bevételre tett szert úgy, hogy a cég akit megvásárolt, úgy kért márkavédelemért több millió dollár értéket, hogy nem is rendelkezett márkavédelemmel. Kinek nevezzük ezt aki ilyen üzleti modellel üzleti partnerét megtéveszti?
markavedelem euroastra hu

Márkavédelem avagy hogyan kell elkerülni,  egy etikátlan üzleti modellt, hogy cégünket bárki megtévessze? 

A márkavédelem olyan szolgáltatások összessége, amelyek segítenek a vállalkozásoknak megvédeni védjegyüket, márkájukat és egyéb szellemi tulajdonukat a versenytársaktól vagy másolóktól. Ez magában foglalja a vállalat logójának, márkanevének stb. használatának ellenőrzését a jogosulatlan használat és a jogsértés megakadályozása érdekében. A világ egyik legnagyobb vállalata nemrégiben milliárdos bevételre tett szert azzal, hogy több millió dollárt számolt fel a márkavédelemért az általa megvásárolt vállalat korábbi stábja, miközben az általa megvásárolt vállalatnak nem volt márkavédelme. Ez kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy ki a felelős az ilyen etikátlan üzleti gyakorlatokért.

A márkavédelemmel kapcsolatos gyakori tévhitek

Fontos megérteni, hogy nem minden vállalat nyújt valódi vagy hatékony márkavédelmi szolgáltatásokat. Számos gyakori tévhit létezik azzal kapcsolatban, hogy mi szükséges ahhoz, hogy egy vállalat márkáját megfelelően megvédjék a jogosulatlan felhasználástól vagy jogsértéstől. A cégek gyakran túlzó összegeket kérnek olyan szolgáltatásokért, amelyek nem is feltétlenül szükségesek vagy hasznosak a vállalat védjegyeinek és szerzői jogainak védelme szempontjából. Ráadásul ezeket a szolgáltatásokat néha úgy adják el, hogy az ügyfél nincs tudatában annak, hogy valójában nem kap megfelelő fedezetet vagy védelmet egyedi szellemi tulajdonjogai számára. Sok esetben maga a cég nagysága elegendő presztízsnek tűnik, hogy ilyenféle galádságra képes legyen egyáltalán. Az ördög még sem alszik, ahogy a mondás is  szól és bizony ott a kiskapu: a végén pedig millió forintok mehetnek az ügyvédekre. Aki fizetett pedig, perelhet vagy mehet a rendőrségre de vesztes körök sokasága vagy totális bukás a várható eredménye ez már bizonyított tény. Az efféle multik ugyan is bélelt perselyekkel a legjobb ügyvédekkel párnázzák ki magukat.

Megfontolandó szempontok a márkavédelmi szolgáltatások partnerének kiválasztásakor

Amikor partnert keresünk a márkavédelmi szolgáltatások nyújtására, elengedhetetlen, hogy mielőtt hosszú távú szerződéseket vagy megállapodásokat kötnénk, kutatást végezzünk a hírnevükről és a teljesítményükről. A legitim cégek átlátható tájékoztatást nyújtanak arról, hogy mit tudnak tenni az Ön vállalkozásának védelme érdekében, és nem csupán jogi tanácsadást, hanem útmutatást is nyújtanak a kockázatok csökkentésével kapcsolatos legjobb gyakorlatokról, miközben megvédik a szellemi tulajdonjogokat. Másrészről a nem etikus cégek nagy összegeket számíthatnak fel anélkül, hogy cserébe valódi előnyöket nyújtanának, és potenciálisan nagyobb kockázatnak tehetik ki Önt a szellemi tulajdonjogok elvesztésének, mivel nem követik az iparági legjobb gyakorlatokat a szellemi tulajdonjogok védelme során. Sajnos ez igaz manapság top ügyvédi irodákra és ügyvédekre: a pénz értékes konverzió és olykor értékesebb erkölcsnél és etikusságnál is.

A szükségtelen vagy nem hatékony márkavédelmi szolgáltatásokért való fizetés pénzügyi következményei

Egy ilyen etikátlan üzleti modell pénzügyi következményei jelentősek lehetnek – nem csak azért, mert az ügyfelek végül olyasmiért fizetnek, amire nincs szükségük, vagy amiből még csak hasznot sem húznak, hanem azért is, mert a kifizetések általában anélkül történnek, hogy teljes körű tájékoztatást kapnának arról,  hogy valójában mennyit érnek ahhoz képest, amit “márkavédelemként” fizetett összeg nélkül érnének. Ezenkívül a fogyasztók valószínűleg nincsenek tisztában azzal, hogy ez a megtévesztés mennyi többletköltséget ró a termékekre, valamint a hamisítókkal szemben érvényesíthetetlen követelések miatt elvesztett lehetőségekből eredő potenciális károkkal sem számolhatunk. Mindezek a tényezők idővel jelentősen összeadódhatnak, ha nem ellenőrzik őket, ezért fontos, hogy a fogyasztók megértsék, hogyan működnek az etikus vállalkozások, amikor márkavédelmi szolgáltatásokat nyújtanak.

Összefoglalva , akik megbízható partnereket keresnek , akik minőségi márkavédelmet nyújtanak , figyelembe kell venniük az összes tényezőt , mint például a hírnév , előélet , felszámított díjak , ajánlott stratégiák , stb . A kutatás elvégzése előzetesen segít azonosítani a potenciális csalásokat, mielőtt a kifizetések teljesítjük, így a cég elkerülheti, hogy becsapják. Egy etikátlan üzleti modell , mint a cikkünk névtelen multija és már is több millió dolláros bevételt szereznek rajtunk ezen  üzleti partnerek a megtévesztésünkkel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1973-2023 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.