2022.október.01. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

Változatlanul használhatók, de már nem adnak ki újabb Malév-Citibank hitelkártyát

3 perc olvasás
<p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57779"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/images_0_7.thumbnail.jpeg" border="0" width="100" height="68" /></a></span>A Malév-Citibank közös márkajelzésű hitelkártyák elektronikus fizetési eszközként továbbra is változatlan szerződési feltételek mellett működnek; a kártyák értékesítését azonban felfüggesztették - közölte a Citibank pénteken az MTI-vel.

images 0 7.thumbnailA Malév-Citibank közös márkajelzésű hitelkártyák elektronikus fizetési eszközként továbbra is változatlan szerződési feltételek mellett működnek; a kártyák értékesítését azonban felfüggesztették – közölte a Citibank pénteken az MTI-vel.

images 0 7.thumbnailA Malév-Citibank közös márkajelzésű hitelkártyák elektronikus fizetési eszközként továbbra is változatlan szerződési feltételek mellett működnek; a kártyák értékesítését azonban felfüggesztették – közölte a Citibank pénteken az MTI-vel.

    Hencz Éva, a Citibank Europe Magyarországi Fióktelepének média- és közösségi kapcsolatokért felelős ügyvezető igazgatója hangsúlyozta: a hitelkártyák elektronikus fizetési eszközként továbbra is változatlanul működnek, tehát az ügyfél használhatja vásárlásra, készpénzfelvételre, csoportos beszedési megbízások teljesítésére a megszokott módon, a szerződési feltételek szerint, mely szerződési feltételek továbbra is változatlanul érvényben vannak. Kijelentette: a bank nem számít kártyaelfogadási problémákra.
    Kifejtette: a Citibank felelőssége a hitelkártyához kapcsolódó pontgyűjtő programban – az erre vonatkozó szerződési feltételek szerint – a hitelkártya forgalom alapján generált Duna Club Bónuszpontok biztosításáig terjed. Leszögezte: a Malév Duna Club Törzsutas Programot a Malév működteti, a Citibanknak semmilyen ráhatása vagy felelőssége nincs a Duna Club Törzsutas Programhoz kapcsolódó Bónuszpontok beválthatóságával kapcsolatban.
    Hencz Éva arról tájékoztatott: meghiúsult szolgáltatás esetében, bármilyen Citibank bankkártyával előre kifizetett repülőjegyekkel kapcsolatban – a teljes iparágra vonatkozó sztenderd kártyatársasági elszámolási szabályok szerint – az ügyfél pénzvisszatérítési (ún. "chargeback") folyamatot indíthat bankunk ügyfélszolgálatán, a Citibank bankkártyákra vonatkozó szerződési feltételekben foglaltak szerint.
    Az igazgató utalt Gyuris Dánielnek, a Magyar Bankszövetség alelnökének pénteki nyilatkozatára, amelyben megerősítette: a kibocsátó bankok, így a Citibank, feladata ebben a folyamatban az ügyfeleik készpénz-visszatérítési igényeinek befogadása és továbbítása a Malév kártyaelfogadó bankjai irányában. Utóbbiak felelősségi köréhez tartozik az ilyen esetekben – megalapozott igény esetén – a pénzügyi jótállás a kártyabirtokos ügyfelek felé – mondta korábban a bankszövetség alelnöke.
    Hencz Éva emlékeztetett: a Malév és a Citibank között 2006 óta áll fenn a hitelkártya együttműködés a Malév-Citibank. Hangsúlyozta: együttműködnek a Malévval, az eseményeket folyamatosan figyelemmel kísérik, és haladéktalanul tájékoztatják ügyfeleiket az őket érintő fejleményekről.

gém \ gpp

MTI 2012. február 3., péntek 19:33

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.