2012. február 5-8. között jelentkezik a HUNGEXPO két élelmiszeripari szakkiállítása a FOODAPEST és az UKBA.Az  A pavilonban közel hétezer négyzetméteren, mintegy 200 kiállító részvételével vasárnaptól délutántól szerdáig zajlanak az események.  Idén másodszor kerül sor az élelmiszeripari-gasztronómiai bemutató közös megrendezésére.  

2012. február 5-8. között jelentkezik a HUNGEXPO két élelmiszeripari szakkiállítása a FOODAPEST és az UKBA.Az  A pavilonban közel hétezer négyzetméteren, mintegy 200 kiállító részvételével vasárnaptól délutántól szerdáig zajlanak az események.  Idén másodszor kerül sor az élelmiszeripari-gasztronómiai bemutató közös megrendezésére.  

Az esemény tájékoztatóján megjelent Siklósi Csaba, a Hungexpo kereskedelmi igazgatója,  Pataki János, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöke,  és Kurdi András,  a Magyar Pékszövetség elnöke.

 Siklósi Csaba elmondta, a Hungexpo számára sikerrel indult az elmúlt év a nagy sikerű, jubileumi Agromas kiállítással, amely kiegészült a Magyar Kert Szőlészeti és Pince rendezvénnyel, több mint 25 ezer látogató részvételével.  Az iparág iránt tehát van érdeklődés, a cég pedig nagy hagyományokkal bír az élelmiszer- és gasztronómiai kiállítások szervezésében, melyekkel immár évenként, ősszel és tavasszal is jelentkezik. 

Amennyiben a mezőgazdaságban élénkülés lesz tapasztalható, ez el fog jutni az élelmiszeriparig is. Bár jelenleg komoly problémákkal küzd az ágazat, hasonló seregszemlékre szükség van időről időre.  

 A két évente megrendezett FOODAPEST  20 éves múltra tekint vissza,  az UKBA már több évtizede szerepel a programok között,  most 17. alkalommal fogadja majd a pék- és cukrász szakembereket. A HUNGEXPO harmadik, hasonló jellegű szakkiállítása a HOVENTA,  ezekhez járult az elmúlt évben az „Ízek és Borok fesztivál"  is.

 

Az újraszervezett két kiállítás a pék- és cukrász szakma mellett az élelmiszeripar más ágazatait is felsorakoztatja,egyetlen eseménybe foglalva az élelmiszeripar jelentős területeit.  Az UKBA hagyományosan vasárnap indult, így a FOODAPESTTEL együtt, most is a hét végén nyílik, s vasárnaptól szerdáig tart.

A kiállítók XXI. századi megoldásokkal és alapanyagokkal,  az aktuális irányzatok szerint készült ételekkel és a szükséges alapanyagokkal jelennek meg a kiállítóhelyeken.  Nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges táplálkozás formáira és technikáira, a felhasznált nyersanyagokra.

 

A kiállítások elsősorban a szakközönségnek szólnak. A szakmát a termelők és gyártók, a nagy élelmiszerláncok üzletkötői, a beszerzés szakemberei, nagykereskedők képviselik majd. A kiállítók igényeit követve azonban a szervezők nyitottak a nagyközönség felé is,  így erre a kiállításra már a végfogyasztókat is várják.   

A kiállítóhelyek hagyományos gonddal készülnek, s maguk a kiállított portékák is tetszetősek a szemnek.  A kiállítás egyik betét-programjának kiváló olasz szakembere, Domenico Costanza  mottója illik ide (nem csak közvetlen szakmájára vonatkoztatva): „A tökéletes tartalom és a szépség  egyesítése az igazi kihívás minden cukrász számára."

                                                                                                      A kísérő események előadásain szerepelnek  a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal, az Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetsége, a Gazdasági Versenyhivatal, a GfK Hungária Piackutató Intézet, a Pricewaterhouse Coopers Magyarország Kft., a Magyar Márkaszövetség szakemberei,  továbbá hipermarket láncok, magyar gyártó és export-import cégek képviselői is.  

A programok szervezésében a TRADE MAGAZIN-nak, a kiállítás hivatalos lapjának csapata működött közre a HUNGEXPO partnereként.

 Az UKBA a hagyományos versenyeken túl, ebben az évben különleges nemzetközi bemutatókkal is szolgál. 

A hazai finomságok mellett német rétesekkel és olasz szendvicssütők munkáival is találkozhat a közönség. 

A jelenlegi helyzetben különös fontossággal bír a kiváló magyar élelmiszerek promóciója, így a FOODAPEST kiállítás egyik kiemelt programja a Kiváló Magyar Élelmiszer (KMÉ) Díjkiosztó gála, melyet az AMC szervez.  

A Vidékfejlesztési Minisztérium előadói kerek-asztal beszélgetéseken vitatják meg a szakértő közönséggel a jogi és adózási változások, a saját márkás termékek, az export lehetőségek a cégfúzió és felvásárlások témáit.

 A TRADE magazin szervezésében kerül sor a FUTURE STORE bemutatóra.  A rendezvény az "A" pavilon 207/A standján olyan jövőbe mutató, innovatív, trendi termékek, szolgáltatások, újdonságok, megoldások sorát vonultatja fel, amelyek már elérhetőek a magyar piacon és elterjedésük nagyban befolyásolja a hatékony értékesítést, a modern kereskedelem alakulását.

 A www.foodpaest.hu , s a www.ukba.hu   oldalon részletes információt található a programokról. 

Ugyanott elő-regisztrációval díjmentes belépő igényelhető a kiállításokra, a helyszíni jegyváltásnál kötelező a regisztráció.  A honlapokon további információ található a programokról, kiállító cégekről, a versenyek eredményeiről és más érdekességekről.

 

A Magyar Pékszövetség az UKBA 2012 sikeréért

 

Kurdi András  elnök elmondta, a pékszakma kiemelkedő eseményként kezeli ezt a szakmai seregszemlét, üzenetük:  a megújulás.  A kiállítás alkalmas annak felmérésére, hogy a legutóbbi kiállítás óta milyen előbbre lépés történt a szakmában,  különösen az innováció és a minőségfejlesztés területén, milyen szakma törekvésekkel lehet számolni. 

A szövetség minden év nyarán kenyér-ünnepeket tart a régiók szintjén, különböző helyeken. Idén ezek a régiók az UKBA-n is meg fognak jelenni.

 Az UKBA élményadó programjai:

a kiállított termékek szépsége, az újdonságok megismerése,

a Hajdúböszörményi Hagyományőrző Asszonyok különleges és hagyományos ételei a nyitónapon,

a Soproni Réteses Asszonyok rétes-sütési bemutatója a zárónapon,

a Magyar Pékek Fejedelmi rendjének sütés bemutatója,

a Magyar Pékválogatott bemutatója

a Magyar Pékszövetség standján működő pékségi bemutatók,

olasz és német profi szendvicskészítők,

német pékek bemutatják a híres almás sütemények készítését, és a lúgos perec készítését,

8 szakképző iskola briósfonó versenye,

termékversenyek termékeinek bemutatása,

-a határokon átnyúló „Nemzet Kenyere Verseny" meghirdetése a GastroPan Egyesülettel közösen, fővédnöke: 

Dr. Erdő Péter bíboros,  nagy érdeklődés mutatkozik határon innen és határon túl a verseny iránt, 

a Kenyérversenyen fog eldőlni, hogy melyik lesz az a Szent István napi kenyér, amelyet augusztus 20-án fognak sütni a pékek, ezt az Ízek utcájában lehet majd megkóstolni, de a pékségek rendes termelésükbe is bevonják majd.

 Verseny lesz az előzetes zsűrizésen átesett reformsütemények és a hagyományos sütemények kategóriájában is, eredményhirdetés vasárnap. Üzemszerűen, folyamatosan működő pékséget állítanak fel a Pékszövetség kiállítóhelyén, ahol a hazai és külföldi beszállítók tartanak bemutatókat a technológiai fejlesztésekről.   Az utolsó napon a kiállításra felutaztatott szakiskolás diákok versenyeznek majd az iskolákat képviselő csapatok briósfonó versenyén, ezen német diákok is résztvesznek.

 Közönségtalálkozó fórum lesz a vállalkozások részvételével, célja: megismertetni a pékszakma céljait, elképzeléseit, minőségi törekvéseit, párbeszéd a választékbővítés irányairól, a fogyasztók tájékoztatásáról, véleményük megismeréséről.

 A Pékszövetség szakmai irányításával kidolgozták a „Különleges Minőségű" termékek gyártása minőségi követelmények rendszerét,  indulásképpen 11 termékre, a recepturára, és technológiára.

 A Szövetség meghirdetett törekvései  Werli József főtitkár szerint:

a különleges minőségű termékek gyártásának és forgalmazásának bevezetése,

a választék bővítése;  korszerű és az egészséges táplálkozást elősegítő választék bővítése,

a termékszervezet javítása,

a hagyományos technológiák szorgalmazása,

a szakbolt hálózat tovább fejlesztése.

http://www.pekszovetseg.hu/   

 

Cukrásziparosok az  UKBA kiállításon

 Pataki János beszámolt róla, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a folyó évben már huszadik alkalommal vesz részt a kiállításon.  1992-ben volt az első hasonló rendezvényük a Hungexpon.   

A két évvel ezelőtt megrendezett junior cukrászversenynek világraszóló híre támadt, a rendezés osztatlan sikert aratott, a cukrász világszövetség 54 éves történetében nem volt még ilyen siker.  Idén Brazíliában lesz a verseny és a brazilok részéről nagy az érdeklődés, hogy mit hogyan csináltunk. 

Az új ötletek segítik az iparág túllendülését a nehézségeken, ide tartozik a márciustól bevezetendő új, játékos gyakorlat;  a vásárlót megkérdezik az üzletben, „hány centi süteményt kér?"   4 centi lesz az az egység, amennyiért már kap egy sorsjegyet a vendég, amivel további adag süteményt, vagy fitnesz  bérletet nyerhet. Vagyis, ha édességet fogyaszt, legyen alkalma azt „ledolgozni". Az ötlet megvalósításának részleteiről az UKBA második napján tájékoztatón számolnak be a szervezők.  Nagyon sikeres volt a nyári akció a Magyarország tortával, idén augusztus 20-án is lesz hasonló.

A  2012. február 5-én megrendezésre kerülő esemény, az immár hagyományos UKBA cukrász termékverseny az UKBA 2012. Nemzetközi Cukrászati, Sütőipari és Gasztronómiai Szakkiállítás keretein belül zajlik a HUNGEXPO „A" pavilonjában.  A Cukrász Ipartestület által rendezett verseny célja a cukrászok képességeinek és teljesítményének, valamint a cukrászművészet újdonságainak széleskörű, nyilvános bemutatása, új ötletek segítségével lendület adása a fiatal cukrász generációnak.  A versenyt tanuló és felnőtt kategóriában írták ki.

A verseny-győztes cukrászat elkészíthet egy sok-méteres süteményt, amelyet az S.O.S. Gyermekfalu javára ajánlanak fel. 

Kategóriától függetlenül,  az Ipartestület bruttó 100 ezer Ft-ot  ajánl fel különdíjként az innovatív, kreatív, újító megjelenés és/vagy technológia elismerésére, a zsűri döntése alapján. 

A versenykiírás megtalálható az ipartestület honlapján:   www.cukraszat.net .

 

Az Ipartestület kiállítóhelyén folyamatosan látványos bemutatókkal – karamell, csokoládé, grillázs, csomagolás újdonságok, sütemény alakzatok, és előadásokkal,  pl. marketing a cukrászatban, eladás ösztönzés, témakörben  várják a látogatókat. Az Ipartestület közös marketingre alapozva, partnerének támogatásával, egy teljesen új termékértékesítési akciót hirdet meg, melyet minden nap részletesen bemutatnak a pódiumon.  Különös figyelmet fordítanak az ellenőrzött forrásokból származó bio-alapanyagokra, a csökkentett cukor-tartalmú, rosttal kombinált készítményekre.  Törekvésük, a közízlés befolyásolása a kisebb cukortartalmú nyalánkságok irányába az egészségesebb táplálkozás érdekében. 

 

UKBA programok:

 

2012. február 05. vasárnap

10:00 – 13:00  A bobojkától a dübbencsig :  a Hajdúböszörményi Hagyományőrző Asszonyok sütnek darunyakat és 

                       más hagyományos étket a Magyar Pékszövetség standján

11:00 – 15:00   A Magyar Pékszövetség standján kiállított díszmunkák zsűrizése

12:00 – 13:30   A 2011-es  Év Cukrásza, Kovács János látványos élő karamell-artisztikai bemutatója a Magyar 

                        Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán

13:30 – 18:00   A bobojkától a dübbencsig :  a Hajdúböszörményi Hagyományőrző Asszonyok sütnek darunyakat és 

                        más hagyományos étket a Magyar Pékszövetség standján

14:00 – 15:00  Fagylaltkészítés másképp,  helyszín: a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiuma

15:30 – 16:00   Az UKBA 2012. Cukrászati termékverseny ünnepélyes eredményhirdetése a Magyar Cukrász  

                        Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán

16:00 – 17:00   A Magyar Pékszövetség standján kiállított díszmunkák díjazása és ünnepélyes eredményhirdetése a

                        Fórumszínpadon

16:00 – 17:00  a Zila Cukrászda technológiai bemutatója a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének 

                       pódiumán

 

2012. február 06. hétfő

10:00 – 11:00   A nemzetközi szakmai sikereket elért Magyar Pékválogatott bemutatója a Magyar Pékszövetség 

                        standján

10:00 – 12:00  „Innováció és technológia" sorozat keretében a Lesaffre Magyarország Kft szakmai bemutatója a

                       Magyar Pékszövetség standján

10:30 – 11:30  „Nem csak a gyümölcslé lehet rostos!" – Rostgazdag cukrászipari termékek, Dia-Wellness 

                        Termékbemutatója a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán

12:00 – 13:00  Összefogás és hagyománytisztelet:  Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének bemutatója (kulcsos kalács, 

                       orosházi banán) a Magyar Pékszövetség standján

12:00 – 13:30   Új cukrászati trendek – a Horváth Cukrászat és a Sugar!  Bemutatója a Magyar Cukrász Iparosok 

                         Országos Ipartestületének pódiumán

13:00 – 15:00  Innováció és technológia sorozat keretében az Ireks-Stamag Kft szakmai bemutatója a Magyar 

                       Pékszövetség standján

13:00 – 17:00  az olasz szendvics múltja és jövője:  a neves olasz  Club Arti e Meistrieri  szendvics-készítési 

                       mesterkurzusa a Magyar Pékszövetség standján

14:00 – 15:00  Forradalmian új termékértékesítési koncepció a cukrászatban:  az Ipartestület és partnere bemutatója 

                       és sajtótájékoztatója a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán

15:00 – 17:00  az „Innováció és technológia" sorozat keretében a CSM Magyarország Kft szakmai bemutatója a

                     Magyar Pékszövetség standján

15:30 – 16:15  Biotermékek a napi cukrászatban: a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán

16:30 – 17:15  Forgalomnövelő innovatív újdonságok a CSM-től,  a Magyar Cukrász Iparosok Országos 

                        Ipartestületének pódiumán

 

2012. február 07. kedd

10:00 – 12:00  Svábország Kedvencei:  Eva-Maria Kientz, a sikeres Német Pékválogatott tagja ismerteti a 

                       lúgos perec  és az igazi almáspite titkát  a Magyar Pékszövetség standján

10:00 – 13:00  Bemutató a  25. pavilonban a modern olasz- és francia cukrászat vezető irányzatairól  a Suha Kft. 

                       jóvoltából, a vendég: Domenico Costanza

11:00 – 13:00  Snack és szendvics;  a pékek új lehetősége –  a látványos bemutatón Volker Seele, Németország 

                       szendvics-nagykövete ad gyakorlati választ a mit -miért -mivel- hogyan kérdésekre a Magyar 

                       Pékszövetség standján

12:00 – 13:30  a 2011-es Év Cukrásza, Kovács János látványos élő karamell-artisztikai bemutatója a Magyar 

                        Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán

12:00 – 16:00   a Határon Átívelő Nemzet Kenyere Verseny közönség- és szakmai zsűrizése a Magyar 

                        Pékszövetség standján

13:00 – 15:00   az „Innováció és technológia" sorozat keretében a Magyar Zeelandia Kft szakmai bemutatója a

                        Magyar Pékszövetség standján

14:00 – 15:00  Lesz-e idén fagylaltszezon?  Fagylalt újdonságok az m-Gel-től  a Magyar Cukrász Iparosok Országos 

                        Ipartestületének pódiumán

14:00 – 17:00  Bemutató 25. pavilonban a modern olasz- és francia cukrászat vezető irányzatairól a Suha Kft.                            

                       jóvoltából, a vendég Domenico Costanza

15:00 – 16:00  Gasztronómiánk elismert, védett értéke:  a Pozsonyi Kifli, bemutatja a Magyar Pékválogatott a

                      Magyar Pékszövetség standján

15:00 – 17:00  az „Innováció és technológia" sorozat keretében a Sonneveld Kft szakmai bemutatója a Magyar 

                       Pékszövetség standján

15:30 – 16:30  Biotermékek a napi cukrászatban – a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán

16:50 – 17:50  Forradalmian új termékértékesítési koncepció a cukrászatban – az Ipartestület és partnere 

                        bemutatója  a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán

17:00-18:00    a Határon Átívelő Nemzet Kenyere Verseny ünnepélyes eredményhirdetése a Fórumszínpadon, 

                      a fővédnök: Dr. Erdő Péter bíboros

 

2012. február 08. szerda

10:00 – 15:00  Nemzetközi Diák Briósfonó verseny a Magyar Pékszövetség standján

10:00 – 16:00  Rétes-sütő asszonyok bemutatója

12:00 – 13:30  a 2011-es Év Cukrásza, Kovács János látványos élő karamell-artisztikai bemutatója a Magyar 

                        Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán

13:00 – 14:00  Akarja-e a fogyasztó a minőséget? –  Közönségtalálkozó „A Magyar Pékszövetség törekvései a 

                       minőség irányába, elképzelések a minőségről, különleges minőségű termékekről" címmel a            

                       Fórumszínpadon

14:00 – 15:00  Fagylaltkészítés – másképp;  a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán

15:00 – 16:00  a Nemzetközi Diák Briósfonó verseny zsűrizése a Magyar Pékszövetség standján

15:30 – 16:30  Forradalmian új termékértékesítési koncepció a cukrászatban – az Ipartestület és partnere 

                        bemutatója a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének pódiumán

16:00 – 17:00  A legszebben fonott kalács:  a Nemzetközi Diák Briósfonó verseny ünnepélyes eredményhirdetése

                      a Fórumszínpadon

 

FOODAPEST  programok:

 

2012. február 5. Vasárnap

15:00-16:00    Ünnepélyes megnyitó az  „A" pavilon Fórumszínpadán

 

2012. február 06. Hétfő

10:00-            Kiváló Magyar Élelmiszer (KMÉ) Díjkiosztó a  25. pavilonban

14:00-16:00    Kerekasztal beszélgetés jogi és adózási változások témában az  A pavilon Fórumszínpadán, 

                       moderátor:  Dörnyei Otilia ügyfélkapcsolati igazgató (GfK Hungária Piackutató Intézet)

Résztvevők:

Dr. Bognár Lajos, helyettes államtitkár  (Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal)

Dr. Firniksz Judit, ügyvéd (Réti, Antall és Társai Ügyvédi Iroda)

Fekete Zoltán, főtitkár  (Magyar Márkaszövetség)

dr. Fischer Béla, az ÉFOSZ alelnöke és a Cukor Terméktanács elnöke

 

2012. február 07. Kedd

11:00-13:00    Kerekasztal-beszélgetés saját márkás termékek – import témában az  A pavilon Fórumszínpadán,

                      moderátor:  Dr. László Géza, tulajdonos (Product of the Year)

Résztvevők:

Dr. Bajkai Andrea, Head of TL&T  (Tesco Global Áruházak Zrt.)

Catale Vito, ügyvezető Igazgató (LATINUM Zrt.)

Babinecz Adrienn, koordinátor  (LATINUM Zrt.)

Kovács András, ügyvezető igazgató  (BAKO Hungária Kft.)

 

14:00-16:00    Kerekasztal-beszélgetés az exportban rejlő kitörési lehetőségekről az  A pavilon Fórumszínpadán

                       moderátor: Fazekas Endre ügyvezető (Sió-Eckes Kft.)

Résztvevő:           

Pálinkás Zsolt, kereskedelmi üzletág igazgató  (Tesco Global Áruházak Zrt.),

Dr. Köves András, ügyvezető, export konzultáns  (B-36 Kft.),

a Paprika Gourmet neves hazai beszállítóinak képviselői

 

2012. február 08. Szerda

11:00-13:00  Kerekasztal-beszélgetés cégfúzió és felvásárlások témában az  A pavilon Fórumszínpadán

                     moderátor:  Almási Levente manager  (PricewaterhouseCoopers Magyarország Kft.)

Részvevő:  Salczer Kornél, ügyvezető igazgató (SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.)

Torjákné Amberger Teréz, vizsgáló irodavezető, Termelő és Szolgáltató Ágazatok Irodája, (Gazdasági Versenyhivatal)

dr. Sükösd Pétert  (Gazdasági Versenyhivatal)

Gyaraky Zoltán,  élelmiszer-feldolgozási főosztályvezető  (Vidékfejlesztési Minisztérium)

 

 

Ismét Jövő Áruháza a Foodapesten

 

A jövő boltja egyre inkább szolgáltató központ lesz, ahol a napi cikkek mellett helyet kapnak az azonnali fogyasztást, a modern értékesítést támogató eszközök, a speciális pénzügyi megoldások, az információszerzés-, vagy éppen az elektromos autó-feltöltés lehetőségei is.  

 

A Future Store Innovations szervezőcsapata a Foodapest keretében az  A pavilon 207/A standján olyan jövőbe mutató, innovatív, trendi termékek, szolgáltatások, újdonságok, megoldások sorát vonultatja fel, amelyek már elérhetőek a magyar piacon és elterjedésük nagyban befolyásolja a hatékony értékesítést, a modern kereskedelem alakulását.

 

Megragadó látvány, hatásos megjelenítés, élmény, saját tapasztalat, interakció, vevővonzás- és bevonás, aktiváció – ilyen és hasonló varázsszavak mentén épül fel a több mint 350 négyzetméteres Jövő Áruháza. 

Újítást jelentő kellékek között vezet majd a vásárló útja a parkolótól a bejáraton át, az eladótér állandó és mobil bútorzata között a pénztárig.  Minden árucikk és vásárlás-ösztönző eszköz a maga helyén, valós környezetben mutatkozik be.  A részletek jobb megfigyelése érdekében a látogatók szemlélődését óránként indított, vezetett túrákra korlátozzák.

 

Azonnali tárgyalásokra a stand területén működő Future Café  kávézó nyújt lehetőséget. 2010-ben, az akkori Foodapest kiállítás leginnovatívabb, egyik legérdekesebb standja címet kapta a Jövő Áruháza a látogatóktól. Idén is mindent megtesznek a szervezők, hogy a szakmai érdeklődők a napi gyakorlatban azonnal alkalmazható ötleteket, benyomásokat szerezzenek, kapcsolatokat építhessenek.

 

A Foodapest kiállításra  ingyenes e-ticketet  biztosítanak  a  www.foodapest.hu/trademagazin   linken való regisztrálással. A február 5-8. között zajló kiállítás bármely napján lehet regisztrálni az óránként induló, a Future Store standon minden megjelenő innovációt bemutató, tárlatvezető sétára. Regisztrálni lehet a helyszínen személyesen, vagy előzetesen a www.trademagazin.hu/categories/futurestore  linken.

 

A Future Store stand szervezője a FOODAPEST kiállítás hivatalos lapja, a Trade magazin, valamint a Trade Marketing Klub.   További információ:  info@trademagazin.hu  ,  info@trade-marketing.hu  címen.

 

Domenico Costanza bemutatója  február 7-én délelőtt 10-től és délután 14-től a 25-ös pavilonban : 

 

Szerelem a  tradicionális cukrászat- és a modern dekoráció művészete iránt, így jellemezhető Domenico Costanza munkássága, mely szenvedélyből alakult professzionális hivatássá.  Domenico 1967-ben született Bari-ban.

Szakmai tanulmányait fiatalon kezdte egy kézműves pékségben Gravina di Puglia-ban, ahol mai napig él.

Tehetségének és szorgalmának köszönhetően hamarosan Olaszország egyik leghíresebb mestercukrásza vette szárnyai alá, akinek műhelyében elsajátította a tradicionális olasz cukrászat művészetét.Tanulmányokat folytatott Velencében, az ízek egyetemének is nevezett kulináris művészetek akadémiáján (Istituto Superiore di Arti Culinarie Etoile ), cukrász chef-ként megfordult a leghíresebb olasz szállodákban.

http://www.transfinito.eu/spip.php?article126   

http://www.foodclub.it/contenuti/Azienda/Istituto_Superiore_Arti_Culinarie_Etoile.aspx  

Jelenleg előadásokat és bemutatókat tart világszerte miközben folyamatosan tökéletesíti a desszertek díszítésének művészetét.

 

Az UKBA-n ízelítőt adnak a modern olasz- és francia cukrászat vezető irányzataiból. Újraértelmezve a hagyományokat, bemutatnak tányér-desszerteket, monoporciókat, különleges díszítéseket, modern tortákat.

Ehhez kiváló partner az 1905 óta az alapító család tulajdonát képező, Magyarországon 20 éve jelenlévő Fabbri, 

mely egyaránt elkötelezett a tradíció és az innováció mellett.

A cég kiváló, példa-értékű terméke az Amarena Fabbri, mely a mai napig azonos recept alapján készül, ugyanakkor a termékválasztékában számos olyan fejlesztés található, melyek nem csak alkalmazkodnak a modern cukrászat elvárásaihoz, de a szakmai irányzatokra is erőteljes hatást gyakorolnak.   

http://www.kswkft.hu/FABBRI/FABBRI.html  

http://www.kswkft.hu/FABBRI/FABBRI_Amarena.html  

 

 

 

Harmat Lajos       

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük