2022.október.01. szombat.

EuroAstra Internet magazin

Független válaszkeresők és oknyomozók írásai

3 az 1-ben

10 perc olvasás
<!--[if gte mso 9]><xml> Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 </xml><![endif]--><!--[if gte mso 9]><xml> </xml><![endif]--><!--[if !mso]><object classid="clsid:38481807-CA0E-42D2-BF39-B33AF135CC4D" id=ieooui></object> <style> st1\:*{behavior:url(#ieooui) } </style> <![endif]--><!--[if gte mso 10]> <style> /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} </style> <![endif]--> <p><span class="inline inline-left"><a href="/node/57783"><img class="image image-thumbnail" src="/files/images/d_2.thumbnail.jpg" border="0" width="100" height="49" /></a></span>3 az 1- ben, melyben ajánlataim ezúttal filmzene a FilMharmonikusokkal, kis utazás a kitörölt fájlok világába az újmédiás trendekkel és végül<strong> </strong>gyerekügyi lélektúra, avagy az Anyatükör c. könyv.</p> <p><strong> </strong>

d 2.thumbnail3 az 1- ben, melyben ajánlataim ezúttal filmzene a FilMharmonikusokkal, kis utazás a kitörölt fájlok világába az újmédiás trendekkel és végül gyerekügyi lélektúra, avagy az Anyatükör c. könyv.

 

d 2.thumbnail3 az 1- ben, melyben ajánlataim ezúttal filmzene a FilMharmonikusokkal, kis utazás a kitörölt fájlok világába az újmédiás trendekkel és végül gyerekügyi lélektúra, avagy az Anyatükör c. könyv.

 

FilMharmonikusokA legnagyobb kasszasikereket hozó filmek zenéi.

Budafoki Dohnányi Zenekar február 11-én a Papp László Budapest Sportarénában tartandó FilMharmonikusok című koncertjük keretében a világ legismertebb filmzenéit adja elő. A Budafoki Dohnányi Zenekar az elmúlt két évben több alkalommal is hatalmas sikert aratott a világ legismertebb filmzenéinek előadásával. A rendhagyó sorozat csúcspontjának ígérkezik február 11-én a Papp László Budapest Sportarénában tartandó, FilMharmonikusok című koncertjük, melynek keretében Hollerung Gábor zeneigazgató vezényletével rendkívül széles zenei kínálattal várják a film, a zene és a filmzenék rajongóit.

Az est különlegessége, hogy – természetesen a világszerte közkedvelt főcímdal mellett – a Star Wars széria több epizódjából, vagyis a régi és az új ciklus egyes részeinek muzsikájából is felcsendülnek majd részletek. Ehhez hasonló Star Wars-szvit még soha nem hangzott el Magyarországon, így premiernek számít. E csodálatos dallamok szerzője, napjaink legnagyobb filmzene komponistája, John Williams munkásságának amúgy is kiemelt teret szentel a zenekar, hiszen más kasszasikerek (Jurassic Park, Harry Potter, Indiana Jones) zenéje sem hiányzik majd a programból.

Külön blokkot kapnak az olimpiai tematikájú alkotások (Olimpiai fanfár, Tűzszekerek, Szabadság, szerelem), de többek között olyan filmzenék is szerepelnek a műsorban, mint

A Tenkes kapitánya, a Valami Amerika, az Elton Johnnal világslágerré lett Oroszlánkirály, a Titanic és a Shrek zenéje, Vangelis 1492-je, vagy Morricone örökbecsűje, a Volt egyszer egy vadnyugat.

A koncerten két dal (Valami Amerika, Oroszlánkirály) erejéig fellép az X-Faktor második szériájának győztese, Kocsis Tibor. A műsor első szériájának döntőse, Szabó Mariann Whitney Houston dalát (Több, mint testőr) és a Shrek betétdalát, Leonard Cohen Halleluja című dalát adja elő.

Az 501-es Légió Magyarországi Helyőrsége a koncert előtt az előcsarnokban cirkál majd, hogy a közönséggel közös fotók készülhessenek, illetve az előadás alatt a Star Wars-szvit alatt a sorozat legnépszerűbb jeleneteit adják majd elő.

A Budafoki Dohnányi Zenekar rendhagyó koncertje.

Közreműködnek:

Kocsis Tibor, az X-Faktor második szériájának győztese,

Szabó Mariann, az X-Faktor első szériájának döntőse,

valamint az 501-es Légió Magyarországi Helyőrsége.

2012. február 11., (szombat), 20:00, Papp László Budapest Sportaréna.

 

Hová lesznek a kitörölt fájlok?

Az audiovizuális művészet három napja a Toldi moziban. 2012. február 10-12.

Új látásmód, új határok, újmédia.

A Vj Centrum Budapest első alkalommal rendezi meg az újmédiás trendekkel kíséretező magyar művészek találkozóját. Az előadó műfajokkal egybekötött kiállítás a kitörölt fájlok világába kalauzol, vagyis oda, ahol képtöredékekből, „újrahasznosított adathalmazokból" állnak össze új hangulatok, hatások. A rohamosan fejlődő technológiai lehetőségek művészi kifejezésformával párosulnak, az így létrejövő interaktív alkotásokat mutatja be a kiállítás és az audiovizuális performansz-sorozat, a Live Cinema. A meghívott előadók pedig a jövő művészetének útjait, megjelenési formáit, lehetőségeit prezentálják.

Az esemény az LPM (Life Performance Meeting) vizuális művészettel és installációkkal foglalkozó, évente kétszer megrendezésre kerülő olaszországi találkozóval és a Cinetrip Vj Tormával együttműködve jön létre. A Vj Centrum olyan alkotóműhely, melynek tagjai interakciós videó- és médiaművészettel foglalkoznak, vetítési technikákkal kísérleteznek. Az eseményen kerekasztal beszélgetéssel, bemutatókkal, audiovizuális performanszokkal várják az érdeklődőket, lesznek filmvetítések és kiállítás magyar alkotók interaktív installációiból.

A fesztivál nemcsak egy szűk közegnek szól. A szervezők szeretnék, ha a szélesebb közönség ismerkedne meg az interakción alapuló alkotásokkal, vetítéstechnikákkal. Olyan alkotók gyűlnek össze, akik önállóan már bemutatkoztak magyar illetve külföldi színtereken. Most azonban eljött az ideje, hogy együtt, egy térben jelenjenek meg, sőt együtt alakítsák át a rendelkezésre álló teret.

A kiállítás tárgyát interaktív installációk, vetítések, videók alkotják. A munkák olyan médiumon keresztül jönnek létre, amit az alkotóik terveztek (fejlesztenek), nem csupán felhasználtak. A kiállítás a művészet és a technológia kapcsolatát és egyben a művészet lehetséges új eszközeit keresi.

A Live Cinema során zene és látványvilág kerül kölcsönhatásba. Audiovizuális performance, a zene és tánc hatására, azokkal összhangban változik a vetítés képanyaga.

A bemutatók és beszélgetések az audiovizuális művészet lehetőségeit, irányait, jövőjét térképezik fel. A résztvevők hazai alkotók, akik bemutatják projektjeiket és mesélnek a nemzetközi tapasztalatikról is.

A program keretében néhány kísérleti film vetítésére is sor kerül, amik szorosan kapcsolódnak a fesztivál tematikájához.

Időpont: 2012. február 10- 12.

Helyszín: Toldi mozi (1054 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

A program:

PÉNTEK – 2012/02/10

19:00 Kiállítás megnyitó – Megnyitja: Sugár János

Kiállítók:

– LOOKING TO MY EYES / Karcis Gábor

– LBRNTH / Mórász Dávid

– HACK A HERO / Battha Gáspár

– MIND THE DOTS / Exlex

– PARTICLE SYSTEM / Herczeg Tamás, Mórász Dávid és Lázár Gábor

– FAKTURLIS JOYS / G. Heller Zsuzsa, Juice

– BODY DOLL / Fogarasi Gergő, Fullkolor

– CRYSTALCHOIR / Sztojánovits Andrea, Borosi Gábor

– HOMMAGE A CAGE / Harsányi Réka

– DIGITAL FASHION SHOW / Zoa, Kepp Showroom, Viszlay Márk

– DIONAEA INKUBÁTOR / Tarcsay Gábor

Vizuál mapping:

– BELTÉRI ARCHITEKTURÁLIS MAPPING / Bordos3d, IVO

– KÜLTÉRI VETÍTÉS / Mowgli, Naphon

Mozi nagyterem:

22:00 Live Cinema este, belépő: 500 Ft

– SON AND BERNATHY LIVE AV SZETT

– Chello Beat Pulse / 100% paprika

– Draft Report: Aura Hacking / Kitchen Budapest Live Coding Performance

– Mind The Dots performance / Exlex

– Koszti Zsuzsó Flux performance – Breath of Shaolin

– Szabó Amanda Live

– Transmission: frozen by Ioann Maria

Kiállítótér

01:00 Dj Aman + Visual Jamming

SZOMBAT – 2012/02/11

Mozi kisterem:

12:00- 18:30 Prezentációk

20:00 Plug & Lay presents

22:30 Filmvetítés

Kiállítótér

22:30 Party

VASÁRNAP – 2012/02/12

Kiállítótér

19:00 Kerekasztal beszélgetés

– Fény az éjszakában: a fény és a vizuál együttese, a vizuál jövője

Moderátor: Besnyő Dani, Sztojánovits Andrea

Meghívottak: Varga Ferenc/prostage, Bordos Zsolt, Nagy Tamás, Stoci, Zádor Tamás, L.Laki László, Gábor Marci

Pince:

14:00- 18:30 Workshopok

A programok a pénteki  Live Cinema kivételével ingyenesen látogathatók.

A rendezvény támogatói: Vj Centrum, Vj Torna International, LPM – Live Performers Meeting, AV Control, Av Advice, Roland, Naphon, Videoattaq, IVO, BordosArtwork, ZOA, Plug'n'Lay, Don't Panic, Toldi, Cinetrip, Urbanizer, DemoGalery, Vision'r, CoGe, Exlex, Kitchen Budapest, Budapest Film Zrt., VideoArt, FLxER, Delusive Visual, reOnion, Kiégő Izzók, Video Not Fair, Binaura, BKF – KMK Média Design.
Az Európai Unió Kulturális Programjának támogatásával.

www.facebook.com/vjcentrum

www.facebook.com/#!/events/361423850538813

 

Millner Judit Krisztina (JKMillner) Anyatükör – gyerekügyi lélektúra című kötetében

15 ismert nő osztotta meg a gyermekvállalással, neveléssel kapcsolatos titkait.

Az Anyatükörben Bálint Antónia, Bombera Krisztina, Csisztu Zsuzsa, Gubás Gabi, Holló Márta, Keleti Andrea, Malek Andrea, Mészáros Réka, Novodomszky Éva, Pokorny Lia, Soma Mamagésa, Szalay Kriszta, Szekeres Adrien, Szentpéteri Csilla és Ungár Anikó vallanak anyaságról, szerelemről, párkapcsolatról a saját emlékeikre, élményeikre, tapasztalataikra hagyatkozva.

Ön, Kedves Olvasónk, egy sorozat első kötetét tartja most a kezében – írja Tantos Katalin, a könyv kiadója az ajánlóban. Egy könyvet, amelyben tizenöt közismert ANYA beszél az anyaságról, vagyis a gyereknevelés szépségeiről és nehézségeiről, a sikerekről és a kudarcokról, a párkapcsolatról, az érzelmekről, az önmagukba és a gyermekeinkbe vetett hitről, az életről. Mindarról, amit – többgyermekes édesanyaként – én magam is megéltem, megélek, csakúgy, mint az ANYATÜKÖRBEN megszólaló édesanyák. Akik ugyanannyi örömöt és gondot tapasztalnak meg nap, mint nap, mint mi, akik civilként éljük meg ugyanezt – csak kicsit másképpen.
Köszönöm, hogy kiadóként részese lehetek ezen nagyszerű kötet „megszületésének" – csakhogy stílszerű maradjak. Köszönöm, az őszinte beszélgetéseket a kötet szereplőinek, akik felvillantották előttünk anyaságuk és életük tükörcseppjeit. És akik nélkül ez a könyv nem íródhatott volna meg. Köszönöm a szerző és a fotográfus munkáját, valamint mindazon kollégákét, akik szakmai tudásuk legjavával járultak hozzá e csodálatos kötet megjelenéséhez.

Szívből ajánlom a „Gyerekügyi lélektúrát" mindenkinek, és bízom abban, hogy a történetek elolvasása legalább annyi örömet ad így Önnek is – mint amennyit nekünk, alkotóknak adott. Vagyis: Ajánlott olvasmány nőknek… és kötelező férfiaknak, akik szeretik a nőket."

JKMillner a szerző gondolatai:
„Újságíróként tevékenykedni nagyszerű lehetőség, főként akkor, ha szívvel-lélekkel teszi azt valaki. Hiszen minden téma, minden egyes találkozás és beszélgetés valami új ismerettel,

élménnyel gazdagít. Ezt én magam is megéltem egy évtizednyi idő alatt, amíg zsurnalisztaként dolgoztam. Íróként létezni az impressziók, emlékek, gondolatok szövevényes világában még izgalmasabb. Számomra mindenképpen, hiszen „íráskényszerem" – szerencsére – gyerekkoromtól kísér és kísért. Mert amint megtanultam a betűket formázni, rátaláltam a legnagyobb szövetségeseimre: a betűkre és a szavakra. Ezeket egyre kerekebb és összetettebb mondatokká fűztem, majd az évek múlásával és a tapasztalataim gyarapodásával mind mélyebb tartalommal telítettem. Táplálkozom a mindennapokból és az ünnepekből,
az örömből és a bánatból, a szépből és a torzból, a kedvesből és a gonoszból, a boldogságból és a fájdalomból. A könyveimet ezek az impressziók írják. Mindig máshogy és másképp, úgy,
ahogy változik a kép. Az a kép, amit a soraim festenek az olvasóim elé."

Végül Tucsek Tündea fotográfus véleménye:
„Több, mint tíz éve fotózom. A tapasztalatokat azonban nem években, hanem élményekben számolom. Pillanatokban, amiket megörökíthettem, és érzésekben, melyeket a fények és az

árnyékok játékával, a mozdulatok és a formák segítségével megragadhattam, bármerre is jártam a világban. A fényképezőgép a kezemben egy eszköz csupán, ami segít kifejezni és közvetíteni mindazt, amit a szemem lat, és a lelkem befogad.

Mindegy, hogy táncolsz, verset írsz, énekelsz, festesz vagy fotózol. A lényeg ugyanaz: az alkotás, az önkifejezés, az adás öröme. A szó, a hang, a mozdulat, a kép – ha tehetséggel párosul – történeteket mesél, érzéseket, vágyakat hív mélyről elő. Hosszú évek távlatából is."

Queenbooks Kiadó

2011

364 oldal

ISBN 978 963 0829 92 2

 

Lantai József

About Post Author

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1973-2022 WebshopCompany Ltd. Uk Copyright © All rights reserved. Powered by WebshopCompany Ltd.