Tavaly október óta több mint 3,5 millió forintot gyűjtött össze az Amway Hungária életmentő orvosi műszerre, amely a SOTE I. sz. Gyermekklinikájának veseelégtelenségben szenvedő betegeinek gyógyulását segíti majd.

 

Tavaly október óta több mint 3,5 millió forintot gyűjtött össze az Amway Hungária életmentő orvosi műszerre, amely a SOTE I. sz. Gyermekklinikájának veseelégtelenségben szenvedő betegeinek gyógyulását segíti majd.

 

Az Amway már többször bizonyította, hogy szociálisan érzékeny vállalat, támogatta már az UNICEF-et, most pedig életmentő műszerre gyűjt a SOTE I. sz. Gyermekklinikájának. Tavaly október óta több mint 3,5 millió forintot sikerült összegyűjteniük, a pénzt jelképesen egy óriáscsekk formájában adta át az Amway részéről Törőcsik Dalma Dr. Tóth-Heyn Péternek, az intenzív osztály osztályvezető egyetemi adjunktusának.

 

A gyűjtés azonban a csekk átadásával nem ért véget, az Amway „One by One – Egyenként a gyermekekért" kampány keretében folytatódik. Ha a termékforgalmazó olyan terméket vásárol, amely szerepel a kampányban, azzal a klinikát támogatja. A gyermekklinika az adományból Multifiltrate készüléket fog vásárolni, amely lehetővé teszi a veseelégtelenség vagy bármely egyéb betegség miatt kialakult folyadék-felhalmozódás megszüntetését az intenzív osztályon kezelt gyermekeknél illetve plazmacsere-kezelések elvégzését is. A folyadék-felhalmozódás megszüntetése kiemelten fontos az intenzív osztályon, hiszen életmentő lehet.

 

„Klinikánk intenzív osztálya az egyetlen gyermekintenzív osztály a fővárosban, ahol veseelégtelen gyermekeket is el tudnak látni művese készülékkel, amely azonban nem alkalmas a korszerű módszerekkel történő kezelésre" – mondta el Dr. Tóth-Heyn Péter osztályvezető egyetemi adjunktus, aki tavaly írt egy levelet az Amway-nek, hogyha módjukban áll, segítsék hozzá a klinikát a mindennapos orvosi munkához szükséges műszerhez. Egy új Multifiltrate készülék nagyon drága, jelenlegi piaci ára hétmillió forint, egy egyéves berendezés viszont két-három millió forinttal olcsóbb. „Az Amway nagylelkű támogatása remélhetőleg lehetővé teszi, hogy négy-öt millió forint értékben megvásároljuk ezt az életmentő készüléket" – bizakodik Dr. Tóth-Heyn Péter.

 Az Amway „One by One – Egyenként a gyermekekért" kampány (www.amwayonebyone.com) a helyi erők összefogásával világméretű erőfeszítéseket tesz céljai eléréséért. A „One by One" programok keretében az Amway, a vállalat munkatársai és üzleti vállalkozói több mint ötven országban több száz, a rászoruló gyermekekért dolgozó nonprofit szervezet részére nyújtottak támogatást. 2003 óta az Amway „One by One" kampány több mint 141 millió dollárt adományozott gyermekjóléti célokra,

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük