Tavaly október óta több mint 3,5 millió forintot gyűjtött össze az Amway Hungária életmentő orvosi műszerre, amely a SOTE I. sz. Gyermekklinikájának veseelégtelenségben szenvedő betegeinek gyógyulását segíti majd.

 

Tavaly október óta több mint 3,5 millió forintot gyűjtött össze az Amway Hungária életmentő orvosi műszerre, amely a SOTE I. sz. Gyermekklinikájának veseelégtelenségben szenvedő betegeinek gyógyulását segíti majd.

 

Az Amway már többször bizonyította, hogy szociálisan érzékeny vállalat, támogatta már az UNICEF-et, most pedig életmentő műszerre gyűjt a SOTE I. sz. Gyermekklinikájának. Tavaly október óta több mint 3,5 millió forintot sikerült összegyűjteniük, a pénzt jelképesen egy óriáscsekk formájában adta át az Amway részéről Törőcsik Dalma Dr. Tóth-Heyn Péternek, az intenzív osztály osztályvezető egyetemi adjunktusának.

 

A gyűjtés azonban a csekk átadásával nem ért véget, az Amway „One by One – Egyenként a gyermekekért" kampány keretében folytatódik. Ha a termékforgalmazó olyan terméket vásárol, amely szerepel a kampányban, azzal a klinikát támogatja. A gyermekklinika az adományból Multifiltrate készüléket fog vásárolni, amely lehetővé teszi a veseelégtelenség vagy bármely egyéb betegség miatt kialakult folyadék-felhalmozódás megszüntetését az intenzív osztályon kezelt gyermekeknél illetve plazmacsere-kezelések elvégzését is. A folyadék-felhalmozódás megszüntetése kiemelten fontos az intenzív osztályon, hiszen életmentő lehet.

 

„Klinikánk intenzív osztálya az egyetlen gyermekintenzív osztály a fővárosban, ahol veseelégtelen gyermekeket is el tudnak látni művese készülékkel, amely azonban nem alkalmas a korszerű módszerekkel történő kezelésre" – mondta el Dr. Tóth-Heyn Péter osztályvezető egyetemi adjunktus, aki tavaly írt egy levelet az Amway-nek, hogyha módjukban áll, segítsék hozzá a klinikát a mindennapos orvosi munkához szükséges műszerhez. Egy új Multifiltrate készülék nagyon drága, jelenlegi piaci ára hétmillió forint, egy egyéves berendezés viszont két-három millió forinttal olcsóbb. „Az Amway nagylelkű támogatása remélhetőleg lehetővé teszi, hogy négy-öt millió forint értékben megvásároljuk ezt az életmentő készüléket" – bizakodik Dr. Tóth-Heyn Péter.

 Az Amway „One by One – Egyenként a gyermekekért" kampány (www.amwayonebyone.com) a helyi erők összefogásával világméretű erőfeszítéseket tesz céljai eléréséért. A „One by One" programok keretében az Amway, a vállalat munkatársai és üzleti vállalkozói több mint ötven országban több száz, a rászoruló gyermekekért dolgozó nonprofit szervezet részére nyújtottak támogatást. 2003 óta az Amway „One by One" kampány több mint 141 millió dollárt adományozott gyermekjóléti célokra,

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük